НВ-ВМХ, част 86 - за здравословното хранене и връзката между хрането и здравето

• 50 921
  • 721
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Солима, благодаря  Hug
Офертата е безумно добра!

Шоки, много интересно. Благодаря, че резюмира  Hug

Радост, заемам се стриктно с четкането с въглен. Много искам да избеля зъбите, за жалост - до искряща белота  Laughing Но и така ще пробвам, може пък да имам някакъв задоволителен ефект, току виж съм се изненадала от естественият цвят на зъбите ми и да мирясам.  Laughing

# 136
  • SA
jabot.j , четох за това сьбитие и обмислям все още, но май няма да мога да се организирам да отида ( доста сме далеч от Кейптаун в момента).
Но много ми се ходи, целият световен елит от учени, които работят по тези вьпроси, ще бьде там.
Сьщо сьм вьзхитена от Тим Ноукс за огромните усилия, които полага за популяризиране на това хранене.
Сьс сигурност после ще има много репортажи и коментари, защото четох, че и Джими Мур, Том Нотьн, Андреас и други, чиито блогове следя, ще присьстват.

# 137
Ах, иди! Praynig

# 138
Ако е много скъпо, може да съберем за собствен представител там Simple Smile

# 139
  • SA
О, не, таксата участие не е голяма. По-скоро ми е проблем отиването до там придвижването от летището и из самия град. Мьжьт ми не може да дойде, а сама, без кола сьм загубена. Градският транспорт е много зле.

# 140
О, не, таксата участие не е голяма. По-скоро ми е проблем отиването до там придвижването от летището и из самия град. Мьжьт ми не може да дойде, а сама, без кола сьм загубена. Градският транспорт е много зле.

Жалко наистина. Дали пък няма да предвидят някакъв транспорт. newsm78 Дано стане чудо Simple Smile

# 141
Дано да можеш, Камче! Hug

# 142
  • SA
Имам още малко време да помисля. Но, благодаря ви за сьпричасността, момичета!  Hug Heart Eyes

# 143
  • In transit
Шоки, много полезно инфо за подсладителите.   bouquet Аз съм учила, че сукралозата е 600 пъти по сладка от захарта, но не влияе на инсулина. Ще се поровя да си намеря записките, да си припомня, явно бъркам или пък грешно съм го научила.

Момичета имам проблем, с диетата успях да си прибера корема и съм много горда, сега остана да изкарам и малко плочка  Simple Smile обаче от месец имам чувството, че бутовете ми станаха двойни. Не мога да си го обясня това. Явно е целулит, но не успявам да го сваля и ми се реве. Гледам всеки ден да имам поне 40 мин интензивна физическа активност. Предполагам, че задържам и вода, знам ли, но е много неприятно като усещане. Дайте някакви идеи какво да ям, да пия или да правя, което ще ми помогне да намаля малко тия обиколки. Намалила съм и храната, но не виждам ефект.  Praynig

# 144
Мики, инфото е от книгата, а авторката изглежда много добре "подкована", така че вярвам, че си е проверила източниците. Иначе не съм се интересувала, защото поначало нито купувам подсладители, нито ми се случва да консумирам продукти, които биха могли да ги съдържат. Е, ако 1-2 пъти в годината ме черпят с някой по-долнопробен бонбон, в който може да има подсладител, това не го броя. Въпросът е при редовна консумация какво би се случило, а още повече ако човек е от тези, на които инсулинът им ще се повишава от подсладителите.

А иначе преди време, май миналата година или по-миналата, излязоха гръмки статии, че и диетичните напитки (такива с подсладители вместо захар) водят до затлъстяване и повишават риска за диабет. Сигурно при доста хора го има този ефект.

А рязко напълняване в областта на бедрата и ханша може да е по хормонални причини и е точно от задържане на вода. За съжаление невинаги водата се маха после... Rolling Eyes Не знам, май може и щитовидната да е намесена в тази работа. С две думи, говоря за естрогенова доминантност (estrogen dominance) - ако потърсиш, ще намериш доста писано. Това не е официална диагноза, разбира се, но си е съвсем реално явление. В такъв случай не знам какво да те посъветвам, освен да внимаваш със солта. Разбира се, много жени използват прогестеронови кремове - това също би било решение, ако си склонна. Обаче може и да не е това причината де.

# 145
  • In transit
Шоки, благодаря за насоките, ще прочета да видя. Аз все имам чувството, че се получи покрай празниците с тия милинки и банички и какво ли още не тестяно, но би трябвало досега да има резултат, а не виждам. А пък ако е от въглените, що не ми е подут и корема, това ме притеснява, ще огранича солта, ще спра напълно и млечните за седмица-две и да видим дали ще има резултат.

# 146
Ако по-нататък забележиш връзка с овулацията или цикъла, значи е от хормоните. Тогава е много явно, вервай ми. Laughing

# 147
  • SA
Mikkey , а ти по принцип имаш ли склонност да трупаш мазнини в тази област?
Защото аз ако започна да пьлнея, пьрво по бедрата и д-то ми се лепват.
Ако при теб е в резултат на околоновогодишни прекалявания с тестени, не се тревожи, с по-стриктно и изчистено хранене, ще се разкарат, няма кьде да отидат.

# 148
Глутенът може би води до лептинова резистентност: http://www.biomedcentral.com/1471-2091/16/3 - това е съвсем прясно проучване - публикувано е на 20 януари тази година.

# 149
http://www.thekitchn.com/when-it-comes-to-weight-michael-pollan- … ing-weight-214723 - статия за различните потребности на хората по отношение на отслабването: за някои е достатъчно "просто да ядат истинска храна", т.е. да спрат джънка, но за други си е необходимо нисковъглехидратно хранене, дори да не ядат никакъв джънк. Едната причина е разбит метаболизъм от години на диетстване.

Общи условия

Активация на акаунт