Джобните пари на нашите деца

• 10 089
  • 75
  •   1
Отговори
Здравейте. Темата е определена. Знам, че има разлика между това какво бихме искали и какво можем да си позволим да даваме като сума за харчене от нашите деца. Знам, че зависи от доходи, от населено място или от личното ни разбиране и отношение по този въпрос. Въпреки това, тази анкета ще даде един общ поглед върху реалността. Ще се радвам, ако се включите в анкетата и ако коментирате по темата.

Последна редакция: ср, 01 апр 2015, 10:01 от Редактор*

# 1
  • София
Не само зависи от възможностите на родителите, но и "съвестта" на детето  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 2
Ами на детето и 20 лв.може да не му стигнат!Колкото му дадеш толкова ще и изхарчи,къде за цигарки,къде за нещо друго,пък и кафенца или дрешки и т.н.!

# 3
Аз от 12 нагоре не ги броя за деца, но както и да е.

Не знам каква е нормалната сума за джобни. Не давам джобни на дъщеря си, тя от години си ги изкарва сама с работа, която харесва. Ако има нужда от дрехи, обувки, прочее, купувам ги аз, давам също, когато иска да излезе с приятели (доста над 5 лв...) и също когато ми поиска, стига да каже за какво са й. Но ей така да й дам пари просто като стане сутрин... ми не го правя. За храна й давам, но това не са джобни... май.

На сина ми му давам да си има 2-3 лева и като ги изхарчи със съучениците си за глупости (топъл шоколад Crazy ) след ден-два му давам пак. Той си има малко спестени пари, но те не са за ежедневно харчене. Ако се уговорят да ходят някъде с приятелите му, давам за съответното излизане. Но ей така да му дам пари просто като стане сутрин...

# 4
Всъщност под "джобни" обединявам представата за необходимите пари, с които детето да си купи закуска сок, докато е на училище, както и когато излезе с приятелите си - да има за солети, дъвки и други такива глезотии.

# 5
Когато синът ми беше под 10 год. му давах 2 лв. за училище на ден, а след училище харчеше по още 5, можеше и до 10 да стигне. Не му ги давах аз и бях много против това харчене без сметка, но ... с този който го финансираше никой не можеше да излезе на глава. Сега е на 16 год. Давам му по 1 евро на ден, от време на време му пускам и бонуси. Стигат му защото не пуши и не пие ( за сега ). Рядко ходят на кафе, обикновено си купуват разни боклуци от магазините и седят по парковете или се разхождат по плажа. Като каже че ще вечерят навън или има покана за някакъв празник давам отделно.

# 6
  • Пловдив
На сина ми -на 17 му давам 20 лв в понеделник и в повечето случаи му стигат(не пуши, не пие) за закуска, дреболии и други, даже някой път и му остават. В други случаи в петък му свършват и му давам още за събота и неделя, като тръгне някъде да излиза му давам други пари, извън тези. На дъщеря ми - 12 год. давам по същия начин 10 лв., но пък на нея в повечето случаи не и стигат и най-късно в четвъртък вече няма, давам и пак за събота и неделя, защото така или иначе не може с тези пари да изкара цялата седмица, малко са.

# 7
дъщеря ми е на 14 г.и и давам по 3-4 лева за училище,стигат и и дори в края на седмицата изсипва един джоб стотинки

# 8
на мен ми даваха нашите по 20 лева на ден и веднага се научих да пуша Laughing Laughing изводът е, че аз не бих давала на детето си толкова много пари, защото почваш да мислиш как да ги изхарчиш за простотии ! иначе мисля,че  лева на ден е нормално  Peace

# 9
на мен ми даваха нашите по 20 лева на ден
Shocked ShockedТе направо са ти плащали заплата.

# 10
Съучениците ми в пловдив също получаваха толкова даже и повече  Grinning

# 11
Айде няма да те питам къде си учила, ама преди колко време е било това, щото и на мен ми даваха едни такива суми, но беше преди доста години когато нулите на банкнотите бяха в излишък  Joy

# 12
Преди 2-3 години  Sunglasses

# 13
  • Sofia
Аз съм определила 15 лв. на седмица, отделно от това - кино, спорт, специални поводи.

# 14
На мен мдават по 2 лв на ден +1лв за автобус, понеже сутрин ме карат и честно казано не ми стигат..
 Sad Grinning Grinning Grinning Grinning

Общи условия

Активация на акаунт