В момента чета...39

• 57 278
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
  • Benelux / Varna
Лу, коя беше онази поредица на Пол Дохърти, която ми препоръчваше? Забравих я  Embarassed

# 616
  • София
Лу, коя беше онази поредица на Пол Дохърти, която ми препоръчваше? Забравих я  Embarassed
Може ли аз  Embarassed. Поредицата за Хю Корбет, ето линкче към първата книга https://www.goodreads.com/book/show/23244887?from_choice=false&a … home_module=false. Лу каза, че могат да не се четат стриктно по схемата и естествено не всички книжки сигурно са еднакво интересни. Ако харесваш Дохърти, сигурно знаеш горе-долу какво те очаква  Hug.

Последна редакция: чт, 02 юли 2015, 11:58 от Вени***

# 617
  • Benelux / Varna
Благодаря ти Вени  Hug

Не съм чела нищо от него, но се сетих за коментарите и насочих вниманието си натам.

# 618
  • София
Благодаря ти Вени  Hug

Не съм чела нищо от него, но се сетих за коментарите и насочих вниманието си натам.

За миг си помислих, че си алергична към Дохърти  Joy. Извинявай много, че се засмях, ужасно звучи наистина, оправяй се бързо!
ooooh! Embarassed
Мислех, че пиша в спамърската тема и просто исках да се оплача  hahaha.

Леле, извинявайте за глЮпостите, редактирах ги  Mr. Green!

# 619
Приключих „Тангото на старата гвардия” на Артуро Перес-Реверте. И мога само да въздъхна възхитено: „Ехаааа!”   Crazy Shocked
Лу, нищо не съм чела от този автор (честно казано, даже не го и бях чувала  Embarassed), но съм силно заинтригувана след страхотната ти рецензия. Професионалните литературни критици (то всъщност има ли още такива?) ряпа да ядат. По принцип никак не обичам исторически книги, но тази със сигурност влиза в листата ми за прочит.

# 620
  • Belgium
Естел, благодаря ти, но аз мога да пиша така само в случай, че книгата много ме е вдъхновила.  Laughing

А на година имам не повече от 3-4 такива открития.

Зори, тя Венката ти е отговорила, че и алергия е развила  hahaha
Пол Дохърти пише средновековни кримки. Лекички, бързо се четат (и съответно бързо се забравят), но поредицата му с Хю Корбет (казва се "Средновековни загадки") е най-добра. Избери си което искаш заглавие от нея и го пробвай. Бързичко ще разбереш, ако не е "твоят" автор  Peace

Нези, мисля си, че "Тангото" ще ти допадне. И много се надявам да харесаш "Тайната история"  Hug

System Error , точно тази му книга не е грам историческа (аз също не съм особен фен на историческите романи). Просто почитателите му са свикнали той да пише романи с много битки и подробности, което е нормално де, все пак е бил бивш военен кореспондент.
"Тангото" си е любовен роман (но в добрия смисъл на думата) отвсякъде. Може би можеше да е мъъъничко по-кратка, но това е положението  Laughing
Реверте е ужасно известен в Испания, бях чела, че негови произведения се изучават като част от задължителната програма по литература в гимназията.

У нас мисля най-известен е романът му "Деветата порта" има и чудесен филм с Джони Деп по него, може и да си го гледала: http://www.imdb.com/title/tt0142688/?ref_=nm_flmg_act_50

# 621

"Анна в рокля от кръв" ме изненада приятно. Много ми хареса. Аз по принцип си чета почти всякакви тийн истории. Тази тук беше за момче - ловец на духове и момиче-признак. Със сигурност ще си купя и втора част - Кралицата на кошмара.

Това ме заинтригува, потърсих я тук в книжарницата, и днес си я купих и я почнах... Simple Smile Ще дам мнение! Grinning

# 622
  • София
Здравейте, отдавна ви чета и благодарение на вас открих страхотни книги.

Моля за малко помощ - искам да купя книга за подарък на 20 годишна девойка, нещо лятно, но не празноглава и повърхностно, да има интересен сюжет, да се чете лесно, но стилът да не е елементарен, ако има и някакви загадки и тайни ... нещо от рода на Забравената градина, но може  и съвсем друга тематика, нещо ИНТЕРЕСНО. Ще съм ви много благодарна ако препоръчате някое заглавие.

# 623
Здравейте,
 в момента чета "Шифърът на Леонардо" - много ми харесва, препоръча ми я приятелка. Мисля след тази книга да продължа с поредицата на  Дан Браун.

# 624
Аз съм "На изток от запада". Няколко разказа, интересни и вълнуващи. Българските автори също са на ниво  Wink.

# 625
  • Sofia
Сега чета едно много леко неангажиращо романче, подходящо за лятото:

# 626
  • Пазарджик
Аз се спрях на "Пържени зелени домати" , още съм съвсем в началото но ми хареса. Имаше и някой смешни моменти.

# 627
Аз продължавам с Кан Тервел на хартия, а днес в (гр)адския транспорт започнах 12 мита в българската история. Срам ме е, но ще си призная колко съм назад с бълг.история.  Embarassed

# 628
  • София
Сега чета едно много леко неангажиращо романче, подходящо за лятото:

Oбожавам Александра Потър,чела съм всичките и книги  Laughing

Аз имам 2 любими жанра чиклит и трилъри/мистерии и гледам да ги редувам.В момента чета "Дупка в тъканта" на Глен Купър (друг мой много любим автор,на който също съм изчела всичко,излязло в България)

# 629
  • Mostly in my mind
След "Кафка на плажа" продължавам с Мураками и "Спутник, моя любов".  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт