Отговори
# 105
CS - 6,5 cm
CT (или CM) - 4,2 cm

newsm78

Последна редакция: вт, 02 юни 2015, 14:26 от ShikeR

# 106
  • София
  Много се радвам за хубавите новини и да пишете само такива занапред.
  Отне ми няколко дни, за да ви изчета  #Crazy
  Не съм се включвала от повече от месец, защото бяхме с ММ целия май месец на морето.
  За пипането на корема - в началото много се стресирах, но сега някак си усещам, че тези, които го правят, са ми по-близки  Laughing
  На ФМ съм на 15-ти юни и с ММ нямаме търпение да си го видим  Heart Eyes
  И да споделя, че много се дразня от лекарката и акушерката, които ми следят ЖК. Последния път акушерката каза, че съм си изразходвала вече 2-та ехографа и от сега нататък ще трябва да плащам, а аз й казах, че просто няма да правим. А тя ми отговори, че след като съм искала до края да бъда в болнични ще трябва да си плащам ехограф при всеки преглед, за да ми издавали болнични. Много ми се дървят и много ме дразнят. Ще помоля запознатите да споделят дали е така наистина??? Че вече няколко пъти ги хващам в лъжа и досега бях подготвена и им отговарях, но наистина не знам дали има нужда при всеки болничен да заплащам ехограф.
  Благодаря предварително   bouquet

# 107
  • Пловдив
За ехографите- да наистина са само 2 за цялата бременност, или 3 ако си над 35 години или под 18. Това с болничните е тъпо. Аз досега не съм искала, но и няма нужда. Ако тази лекарка не те устройва, смени я.

# 108
  • София
FatalSnare, аз съм болничен от 9г.с. по препоръка на доктора. В началото ме е гледал 2-3 пъти на ехограф(преди да изляза в болничен) в кабинета, нищо не се виждаше, защото ехографът е по стар от мен и теб взети заедно. След това се разбрахме да ходя всеки месец в частният му кабинет, защото апаратът там е по-хубав(там заплащам 50 лв). Ходила съм 7г.с., 13г.с. и 20г.с. ще ходя пак. Болничният ме чака към края на всеки месец, не плащам, не ходя на комисия(издава ми се от ЛЛК), само 2-3 дни предварително се обаждам, да подсетя. В този ден ми правят ЖК за месеца. Вчера разбрах, че само на този ден могат да ми дават направления за изследвания и други специалисти, ако имам нужда. Вчера взех направление за невролог с дата 22.05, защото тогава ми е била ЖК.
Шийката на матката не ми е мерена или поне не съм разбрала. След като споделих, че съм имала единична, не болезнена контракция, ме прегледа и каза, че нямам разкритие и шийката е добре.
Микробиология ми е пускана 3 пъти, но не по ЗК, а съм плащала разширена(ДНК) по 60 лв. Това адски много ме вбесява.

# 109
  • В къщурката на хълма на феите
моя ЖК всеки божи път ме гледа на ехограф .. никога не е правил на въпрос трябва или не трябва, явно човека го прави за собствено успокоение, пък очевидно няма да му се изтърка ехографа, ако вземе та ме погледне .. нямат право да те изнудват за допълнителни изследвания, за да ти издадат 45 дневен болничен, щото ти пък имаш право да си вземеш направление и да ги смениш, когато ти скимне с някой, който не е толкова очевадно безочлив Crossing Arms Crossing Arms Naughty

# 110
А аз като в други ден навършвам 35 год. дали ще имам повече ехографи  Laughing

Шийката никога до сега не са ми я мерили, не знам даже как се мери, или ако са ми я мерили, никой нищо не ми е казал  Rolling Eyes

# 111
  • Пловдив
А аз като в други ден навършвам 35 год. дали ще имам повече ехографи  Laughing

Мооже Laughing

# 112
Шикерче, 4,2 мм или 42 мм? Моята шийка е 4,3 см. Ама може изобщо да не са шийката тези абревиатури де, вече и аз гадая, по-добре питай АГ, но съм сигурна, че са ти я мерили и не знаеш, защото всичко и е наред  Hug

# 113
  • Варна
I moq AG vseki put me gleda na ehograf. Prosto nqkoi qvno iskat da pechelqt na nash grub. Sajalqvam za latinskiq, no pisha ot tel

# 114
  • София
Шикерче, и аз се бях притеснила за шийката, че в Щерев на ФМ нищо не казаха по въпроса, но в Марковс си ми каза 5,7 см (но само след като я питах). Иначе май си я мерят, но, ако не питаш, няма и да ти кажат  Laughing Ще си погледна в резултатите, като се прибера, за да ти кажа как я пишат - поне се надявам да го позная, все пак помня точно колко ми каза Simple Smile

# 115
Момичета добре сте ми стискали палчета   bouquet Hug
Бързам да ви дам отчет, довечера ще Ви чета, дано всички сте с добри новини  Praynig

Всичко при Марков мина ок, всичко си ни е наред, нямаме аномалии, вървим си една седмица напред 09.10.2015, това което и моята ми каза и според него също ще съм секцио пак....
Само ми каза да си следя кръвното , защото (май не разбрах добре) лявата някаква си артерия не ми е много ОК, но дясната била добре, та лявата се компенсирала, но да си следя кръвното, а аз патицата не разпитах, неудобно ми беше  Crossing Arms Thinking

Оставям ви, довечера ще ви изчета  Hug

# 116
Шикерче, 4,2 мм или 42 мм? Моята шийка е 4,3 см. Ама може изобщо да не са шийката тези абревиатури де, вече и аз гадая, по-добре питай АГ, но съм сигурна, че са ти я мерили и не знаеш, защото всичко и е наред  Hug
Извинявам се - см.  Peace Но не знам кое какво значи. Може би ако имаше нещо обезпокоително щяха да ми кажат, но и аз нали искам всичко да знам  Laughing

FatalSnare, мен ме гледа всеки път на ехограф заради болничните, точно защото ме водят, че лежа и снимката трябва да е с часа на постъпване в болницата...някакви тяхни изисквания.  Но не плащам за ехографа. В нашия град има много гинеколози, които гледат на всеки преглед на ехограф и не взимат пари за това. Ако моята ми поиска, веднаха ще я сменя  Naughty Иначе по каса наистина са само 3 ехографа за цялата бременност, но пък се следят тоновете на бебето при всяка консултация. Това е по програма "Майчино здравеопазване".

# 117
При първата ми бременност доктора ме предъпреди че имам право на 2 ехографа и след това ако искам трябва да си плащам! Но ме гледа поне 4-5 пъти в началото, последно в 12 г.с. и тогава зачете като 2 и последен ехограф. Бях в болничен през цялото време не са карали да си плащам повече, към 20г.с. започнаха да следят тонове.

Сегашният ми доктор с тази бременност също ме предупреди за 2-та ехографа, но като му кажа да ме гледа и после му давам пари той все казва "айде другия път" и така до сега не съм платила нищо.И всеки път слуша тоновете.

Мериха ми шийката сега на ФМ с коремния ехограф, ни ми каза колко е  а само че е с нормална дължина и на мен ми е достатъчно!

Аз също се очертава да си ползвам количката от баткото , в синьо и сиво е и намаше да ми пречи и бебето да беше момиче.Искаше ми се да я продам и да си взема друга , но май няма да стане, а не ми се иска да я давам за без пари  защото е много запазена.

# 118
  • Пловдив
Нашето здравеопазване е под всякаква критика, то не стига, че ходим по 1 път месечно ами и само 2-3 гледания имаме  Sad  Моят за сега ме гледаше всеки път, но последния не ме гледа. В 16г.с. ми погледна шийката и единствено ми каза, че е дълга и няма за какво да се притеснявам ( см не ми е казал) А за болничните без проблем ми пуснаха за 1 месец без да ме гледат.

# 119
това съм го чувала за 3-те пъти само по здравна каса и ми звучи толкова абсурдно
аз до сега особено първите 3-месеца ходех толкова често с разни болежки и всеки път ме гледаше без да ми иска пари...явно зависи от доктора.....
не мисля ,че коства толкова много пък да те погледне всеки път,но разбира се държавата преценила 3 пъти достатъчно  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт