Отговори
# 1 035
  • n/a
Една друга веганка пък обясняваше как би пуснала насякъде бомби, които да трепят само хора, та планетата и животните да се спасят от нас.
Малко грубо казано, но пък ...абсолютно вярно.
Няма друго животно ОСВЕН човекът, който да върши толкова простотии във вреда и на себе си, и на планетата, и на други живи същества.Няма друго живо същество, което умишлено да си вреди без причина, или да причинява вреди на други същества без причина.Само човекът.
В този ред на мисли, наистина и на планетата, и на другите живи същества ще им е в пъти по-добре, ако човешката раса просто изчезне.

В този ред на мисли, считам, че веганството трябва да се преследва
със закон. Може и да е от недостиг на някои витамини или каквито
и да било микронутриенти, но подобни недомислици са силно стряс-
кащи. Може пък кръвожадността да е константа - или убиваш (и се
храниш с) животни, или насочваш агресията си срещу хората. При-
добита мизантропия.

# 1 036
  • Ямбол
...
добита мизантропия.
Очевидно в някои държави  законът ги преследва, но има хора, които смятат, че това е вмешателство в личното пространство и живот.

# 1 037
  • n/a
Очевидно в някои държави  законът ги преследва, но има хора, които смятат, че това е вмешателство в личното пространство и живот.

Всъщност може да се приравни към някои човекоубийствени
идеологии. Няма да е много трудно. И проповядването да се
преследва.

# 1 038
Може пък кръвожадността да е константа - или убиваш (и се
добита мизантропия.

Много е възможно Laughing

Всеки случай това са големи перковщини. Особено когато изповядващите подобни възгледи не ги прилагат по никакъв начин в живота си -  възпроизвеждат успешно деца от противния човешки род, оставят поколения след себе си и живеят ползвайки се от благата на същата тая човешка цивилизация, която въжделеят да закрият. Явно в главите им е голяма каша...

# 1 039
Аз се радвам, че повече хора ще имат възможност да се запознаят с веганството и последователите му. Защото мнозина си мислят, че става дума само за вид начин на хранене. 

Ей го и това детенце - на 25 - отворете спойлерите в мненията му:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=828213.msg30981630#msg30981630

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=828213.msg30979189#msg30979189

# 1 040
  • София
Една друга веганка пък обясняваше как би пуснала насякъде бомби, които да трепят само хора, та планетата и животните да се спасят от нас.
Няма друго животно ОСВЕН човекът, който да върши толкова простотии във вреда и на себе си, и на планетата, и на други живи същества.Няма друго живо същество, което умишлено да си вреди без причина, или да причинява вреди на други същества без причина.Само човекът.
В този ред на мисли, наистина и на планетата, и на другите живи същества ще им е в пъти по-добре, ако човешката раса просто изчезне.

добита мизантропия.

Чак пък със закон. Просто има по-лабилни индивиди, които го превръщат в религия, изкривена при това. Познавам вегани, съвсем нормални хора са. Аз самата, въпреки че съм месоядно и обожавам масълце и кашкавал, понякога за дълги месеци минавам само на зеленчуци и плодове, плюс ядки и маслини. Повярвай ми, не изтрещявам в тези периоди и не ходя да пускам бомби по дворовете на хората. Нито започвам да проповядвам срещу яденето на трупове  Laughing

# 1 041
  • София
Скрит текст:
Аз се радвам, че повече хора ще имат възможност да се запознаят с веганството и последователите му. Защото мнозина си мислят, че става дума само за вид начин на хранене. 

Ей го и това детенце - на 25 - отворете спойлерите в мненията му:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=828213.msg30981630#msg30981630

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=828213.msg30979189#msg30979189
О, тези са много по-забавни от моята картинка  Simple Smile

# 1 042
Да, да, точно по повод тези картинки се изпокарахме там. Някои хора си мислят, че стават много мили като спрат животинските продукти и изобщо не могат да проумеят, че постигат точно обратното...

# 1 043

Aaaa, трупоядец значи?
Ма как изобщо един преуспял "супер специалист" функционира до един от трупоядците?
Пък даже приготвя месото, пардон "трупа", със собствените си ръце?  newsm78

Aми, тя е лъжкиня!!! Малко по-късно обяснява как е на диета и как след това ще яде x, y, z, и МЕСО!

# 1 044
Разбирам, че е по-лесно просто да обвиниш различните  в сектанство, лудост или параноя, за да оправдаеш своите егоизъм (защото какво, ако не егоизъм е поведение в стил"Не ме интересува нищо и никой, стига да ми е осигурена ежедневната пържола!"), безхаберие и липса на воля.Трудно е да видиш нещата с истинското им лице и да вземеш съответните решения, защото изискват действия.А хората често ги мързи да действат, особено ако тези действия нарушават личния им комфорт.
В крайна сметка, всеки сам прави изборите си в живота.И съответно си носи последствията.
Убедила съм се, че справедливост винаги има.  

# 1 045
  • София
ти сериозно ли? За какво точно съм егоист и за какво точно трябва да действам? Каква справедливост търсим - да ме изяде питон заради това, че съм изяла неговото прасе?

# 1 046
Пуу, не стига, че се тровим с боклучаво месо, ами сега ще ни подбере и вселенското възмездие.
Направо сме за окайване и аз сериозно се замислям дали да не стана веган.

# 1 047

Рано или късно това ще стане. Човек ще се самоунищожи.
Тривиално, но факт:
https://www.youtube.com/watch?v=WfGMYdalClU

Филмчето е разкошно! Благодаря.
Мисленето ти е сбъркано обаче.

# 1 048
  • София
да, а соята, доматите и какво ли не, е отпреди две хиляди години!

# 1 049
Разбирам, че е по-лесно просто да обвиниш различните  в сектанство, лудост или параноя, за да оправдаеш своите егоизъм (защото какво, ако не егоизъм е поведение в стил"Не ме интересува нищо и никой, стига да ми е осигурена ежедневната пържола!"), безхаберие и липса на воля.Трудно е да видиш нещата с истинското им лице и да вземеш съответните решения, защото изискват действия.А хората често ги мързи да действат, особено ако тези действия нарушават личния им комфорт.
В крайна сметка, всеки сам прави изборите си в живота.И съответно си носи последствията.
Убедила съм се, че справедливост винаги има.  
Явно веганите си мислят че ядките, житото и зеленчуците растат по рафтовете на еко-био магазините им и не се "осигуряват" с много труд от други хора....мда...

ПП: Моите домати още не са узрели ,  а ги копам и поливам вече  2 месеца!

Общи условия

Активация на акаунт