СЕДМИ клас - 2

• 56 439
  • 766
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
Моля, кажете ми - в реда на нещата ли е вярно решена задача по математика да бъде оценена с 0 точки, защото е решена с метод, който се учи един учебен час след контролното?
Според мен е правилно. Писали са защо.

Единственото условие което имах миналата година при учителката на дъщеря ми по математика/и по БЕЛ също/ беше на допълнителните уроци да не изпреварват материала в училище. Не трябваше да ги убеждавам, бяха на моето мнение. За мен беше важно, смятам го за по-добрия вариант и се оказа много успешен при моето дете и при още едно което наблюдавах. В училището внимава и научава максимално добре основното. На уроците веднъж седмично се до изглажда, затвърждава наученото и според възможностите на детето се надгражда. И така едно по едно, урок след урок.

# 361
  • най-шареното място
Аз също съм против изпреварването на материала. Освен, че ми се вижда безмислено, има и какво да правят вместо това. Може би ако не беше ОК преподаването в училище щях да имам друга нагласа, но като се замисля и с един много неподходящ учител, където аз поправях щетите, не сме изпреварвали нищо.

Не са ли учили сбор на ъгли в триъгълник още миналата година?

И аз благодаря за идеите за книжки, В момента сме в търсене на нещо ново.

# 362
Мога да те уверя, че за моето дете вземането на материала предварително не само не беше безсмислено, ами се оказа направо спасително. В предишните години разбираше материала, само че твърде бавно и все после, след като всичко е намазала и оценките са написани. Сега виждам, че нещата са имали време да улегнат и върви ако не отлично, то просто нормално. Ако годината не беше толкова критична, само щях да ѝ ръкопляскам за прогреса и резултатите по математика. Но за съжаление, всички знаем какво значи оценка по-ниска от отличната тази година, заради това беше драмата. От школата досега на текущите тестове има оценки над 5,50, а в училище все нещо ще се случи. Не внимавала, проспала, разсеяла се - такива работи.

# 363
Точно сега с моята щерка се мъчим на една задача по математика, че и аз не мога бе. Какви трудни неща дават на децата просто нямам думи.  #Crazy

# 364
От школата досега на текущите тестове има оценки над 5,50, а в училище все нещо ще се случи. Не внимавала, проспала, разсеяла се - такива работи.
Коя школа посещава?

# 365
Милениум. (все още не знаем резултата от пробния изпит, обаче).
За да не съм голословна, като казвам разсеяна - на входното ниво тази година получила лист със задачи, решила си ги бързо-бързо и доволна си почивала до края на часа. Получава си контролното - петица. Задачите решени прекрасно, само че трябвало да се сети да обърне листа и да види, че отзад имало още две задачи за решаване  ooooh!. Уф.

Последна редакция: ср, 25 ное 2015, 18:17 от Grizantema

# 366
  • София
Точно сега с моята щерка се мъчим на една задача по математика, че и аз не мога бе. Какви трудни неща дават на децата просто нямам думи.  #Crazy
И каква е тази трудна задача?

# 367
За ъглите на триъгълника. Една задача, в която трябва да намерим вътрешните и външните ъгли, но по такъв начин извъртяна, че и аз не мижах да я реша. За понеделник е домашната.

# 368
За ъглите на триъгълника. Една задача, в която трябва да намерим вътрешните и външните ъгли, но по такъв начин извъртяна, че и аз не мижах да я реша.
Има тема, в която можеш да получиш помощ.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=842485.540

# 369
Моля, кажете ми, има ли някаква директива от по-високо ниво да се крие информация от родителите? Вече за втори път контролните по математика се връщат при нас без условията, а така трябва само да се досещам какво е било. Първия път казах на детето да ги поиска, получи ги, видях каквото ми трябваше, върнахме ги. Втория път ѝ казах при получаването на контролното направо да поиска и условията, отказано ѝ е с мотив, че вече е забранено - директорката не давала #Crazy. Моето дете си е заплес и се чудя добре ли е разбрала. Липсата на условия много ме смущава. Детето ми непрекъснато решава задачи вкъщи, според мен е добре подготвено, има повече от прекрасен резултат на пробния изпит в школата, но в училище нещо засича или и аз не знам какво се случва. Искам да видя къде ѝ е проблемът и да наблегнем точно на каквото ѝ куца, а ми отказват условията на задачите. На родителската среща учителката уж каза, че няма проблем да ги дава при поискване, но ето, че този път не ги е дала. Родители я попитаха, но тя категорично отказа да разреши на децата да ги снимат с телефон. За предишната оценка на дъщеря ми не съм се разправяла, не ще да е в мен причината. Нищо не разбирам.

# 370
  • у дома
Съчувствам ви-при нас е такова положението по бел-за три огдини никога не съм видяла контролни,а само самите отговори и оценка...И не,със сигурност няма такива указания,защото контролните по математика на детето ми-5 на брой до този момент съм ги видяла всичките и самите условия,които даже си остават за децата и после и провереното също-явно си е до желание и учител.

# 371
  • България, София
Моля, кажете ми, има ли някаква директива от по-високо ниво да се крие информация от родителите?
На нашата родителска (през септември) също разисквахме този казус - останах с впечатление, че не ги дават защото после трудно ги събират обратно, а им ги искат. Беше смешничко как учителката се опитваше да ни убеди, че видиш ли, като имаме резултатите това е достатъчно, за да се ориентираме как се справят децата. Имат вероятно някаква "директива", която всеки учител прилага според разбиранията си.

# 372
  • София
при нас е разрешено снимането на контролните, но само по история и лит. се връщат, нищо друго!

затова пък не се решават задачи извън учебната тетрадка, а  тя пък никога не се проверява - все едно я няма като отговорност

# 373
  • Пловдив
Има такива указания да , и те бяха такива още преди 4 години когато сина беше 7клас. Тогава му казвах да ги снима контролните. Учителите ги е страх да не би да им дойде проверка и да нямат контролните в себе си. Ние родителите пък искаме да разберем къде са пропуските на децата ни .
Моята щерка беше днес на състезание по БЕЛ -Св Иван Рилски . Не знам какво е направила , резултатите ще излязат декември.

# 374
И при нас е така по някои предмети. Не само не ги дават, а ги проверяват и съответно казват оценките след повече от месец. Децата вече са забравили на какво са правили контролно. Е няма как навреме да се хванат пропуски по този начин и съответно да се коригират.

Общи условия

Активация на акаунт