Пациентки на ЦРЗ Надежда - Коледно-новогодишна тема 44

• 55 986
  • 753
  •   1
Отговори
# 420
Момичета, тия дни обиколих бая лекари и последното, което научих днес от имунолозите е, че при повишен ТАТ и МАТ, но при нормален ТСХ, най-новата тенденция в имунологията била вливането на Октагам или Имуновенин + включване на кортикостериоиди, от сорта на Медрол. Даже се учудиха, че при първия ми опит не са ми го включили...Казаха ми да не слушам ендокринолозите, защото тъй като те не могат да влияят на антителета, затова не се занимават с тях, интересува ги единствено хормона. На мен резултатите ми днес показват голямо понижение на ТСХ, стигнала съм до 0.161 и ми намалиха дозата Еутирокс. Предния месец явно беше лабораторна грешка това изненадващо покачване до 3.27, след като месеци наред се движеше от 0.60 до 1.00. Тогава ми повишиха дозата, сега я намалиха.
 И ендокринолога ми и имунолозите ме съветват да отложа опита за другия месец. Макар, че не знам този Оксибор форте и Агапурин какво точно ще постигнат, че да ми излязат резултатите по-добри от сега, а Омега 3 си пия повече от година...Може би ще чакат Валтрекса нещо да повлияе... newsm78
Утре е решаващия ден, когато др Стаменов ще каже какво ще правим. Но ако правим, задължително ще си "изпия" Октагама преди трансфера.

# 421
Аз си поисках епикриза, чаках я около месец, накрая една дама ми звънна да и преразкажа за нашия случай и воала - епикризата готова. Отивам да я взема - точно половин страница е, като започва с "касае се за пациентка, която съобщава за два спонтанни аборта". При положение, че все там съм си правила изследвания и има черно на бяло ЧХГ в положителните референтни граници, едното след инсеминация е Надежда.. За мен това е просто загуба на време и хартия ooooh!

Има си стандарти и алгоритми за писане на епикризи и всякакви други документи.
Това си е стандартно докладване за пациент "Касае се да такъв и такъв пациент, който съобщава за това и това (или по данни на близките...(ако пациента не е в състояние да обясни). Няма как да го напишат по друг начин, това не е разказ. Няма никакво значение, че там са правили изследвания и манипулации в случая абортите.

Вероятно е така, но освен две подточки за цветна снимка и инсеминация нямаше никаква друга информация. Нито направените изследвания, нито назначеното лечение. Може би аз съм в грешка, но тази епикриза си мислех, че ще е достатъчно детайлна, за са запознае друг лекар със случая ми.

# 422
Имате ли представа в ембриологичня доклад, в карето спермограма/обработка, какво се има предвид с "преди" и "след" над данните за подвижност и концентрация, че както можете да се досетите - ММ го вълнува само това от целия доклад.  Mr. Green
Дали не е преди и след обработката?  newsm78

# 423
Аз от Оксибора съм много доволна понижава антителата.
Трябва да следиш по-често тсх. Аз примерно сама си усещам, кога трябва да  направя изследване и да се коригира дозата. Laughing

# 424
  • В сърцето на любимия човек
Имате ли представа в ембриологичня доклад, в карето спермограма/обработка, какво се има предвид с "преди" и "след" над данните за подвижност и концентрация, че както можете да се досетите - ММ го вълнува само това от целия доклад.  Mr. Green
Това не е ли преди и след обработка? Те все пак ги "къпят" и ги "хранят" преди да ги срещнат с дамите   Mr. Green

# 425
Логично звучи, голямо кипрене е паднало значи!  Mr. Green
И последно да питам за Медрола - много ли е гаден и колко време се пие, продължава ли се след положителен тест?

# 426
Аз съм с инсе, но също пих медрол. Няма такова горчиво хапче, направо потрес. Обаче пък никакви странични ефекти не съм усетила, така че не е само гадно. На мен Персенска ми каза и след + тест да го продължа, но не стигнахме до преглед на 10 дни закъснение и не знам нататък как е. Успех ти пожелавам, дано добре да е минала срещата на дамите с накипрените господа. Така смешно ми стана, страхотно обяснение, пънче-мънче Flutter

# 427
  • Перник
Логично звучи, голямо кипрене е паднало значи!  Mr. Green

И последно да питам за Медрола - много ли е гаден и колко време се пие, продължава ли се след положителен тест?
Аз го пия и до днес - 9 г.с.. До 12 ще е при мен. Преди трансф. и след +тест бях на 2 табл. От 6-та г.с  съм на 1 от 8-ма на 1/2 табл.

# 428
Аз съм в 10-та г.с. и вече не пия медрол.При всеки е различно,лекаря преценява

# 429
Имунохистохимията е тази, която определя имплантационния прозорец. Прави се задължително на 5-ти ден след доказана овулация както и имунологичната. При отколонения се преценява кога да се трансферират ембрионите съобразно изменения имплантационен прозорец. - а ако няма овулация изобщо как се процедира, някой да знае?
При мен беше така- естрофем от 2 ден на МЦ, прегнил на 12 ден, след прегнила започнах да слагам утрогестан. В този случай 14 ден е нулев, т.е. все едно е овулация и на 5 ден след нулевия се прави биопсията.
Дано ме разбра, че ми се спи зверски 😉

# 430
Фиффи, neji_s, veni_4, благодаря за отговорите, момичета, лека и до финал, а на Фифи - същото за следващия опит!  Hug

# 431
Имунохистохимията е тази, която определя имплантационния прозорец. Прави се задължително на 5-ти ден след доказана овулация както и имунологичната. При отколонения се преценява кога да се трансферират ембрионите съобразно изменения имплантационен прозорец. - а ако няма овулация изобщо как се процедира, някой да знае?
При мен беше така- естрофем от 2 ден на МЦ, прегнил на 12 ден, след прегнила започнах да слагам утрогестан. В този случай 14 ден е нулев, т.е. все едно е овулация и на 5 ден след нулевия се прави биопсията.
Дано ме разбра, че ми се спи зверски 😉

Разбрах, много ти благодаря. А естрофема по каква схема го пи?
Имам преглед на 10-ти ден от цикъла и искам, ако се съгласят разбира се, да ми направят това изследване на този цикъл, за да може на другия да е процедурата.

# 432
  • гр.София
Биопсията ми беше по следната схема:
Естрофем от 2-ри до 8-ми ден: 2*1, от 9-ти до 12-ти ден: 3*1
На 12-ти ден-Прегнил
на 13-ти ден Естрофем *1
на 14-ти ден Естрофем 2*1 и вечерта Утрогестан *3
От 15-ти ден Есртофем 2*1 и Утрогестан 2*3 за 5 дни

# 433
Днес много лежерно минава деня. Усещането ми е сякаш идва пролет, нямаше задръствания при идването ми в клиниката  и тук също няма натрупване на хора, едно такова спокойноо...Дано и прегледът ми мине в тази закономерност.

# 434
Момичета, генетичните изследват ли се на определен период от време, или се пускат само ведньж?

Общи условия

Активация на акаунт