Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-8

• 74 444
  • 766
  •   1
Отговори
# 315
Ъъъъ, като чета някои хора, и направо се изненадвам, че се даже не знаят как се казват парковете около тях.
Моля да не се бъркат паркът към стадион Славия и парка Овча купел, който е срещу банята. 2 съвсем различни площи.

Около нас апартаментите вървят между 650-750 евро/кв, в зависимост от местоположение, строител, изложение, етаж и т.н. Няма цигани, няма мигранти - кв. Овча купел, няма нищо общо с ж.к панелните райски площи доста по - нагоре. Кауфланд, Фантастико и т.н магазини на пешеходно разстояние, парк и бъдеща спирка на метро също, трамвай 5, разбира се. За заведения няма, така или иначе са ужасни и малкото.
Преди 3 години си взехме апартамент за 50к евро, 75кв. на груб строеж. След акт 16 с 15к евро нагоре. Като гледам в момента подобен за 70к може да се намери доста по - добър.

# 316
Вие пък изкарахте, че 75К евро са все едно 7 рубли и 50 копейки...я вижте Черна станция, за нещо от този порядък в район Обороще взела,

Да бе, за 75 000, де да беше Joy Пак отлетя в земята на фантазиите.

# 317
Колко сме различни само!
Аз гледам на покупката като на инвестиция и 30-40+ годишни панели и ЕПК силно ме притесняват.Особено като(а винаги го правя под предлог че не се чувствам комфортно в асансьор)се кача пеша по стълбите и огледам пукнатини с отвор поне сантим-два. Имам набито око и наистина много трудно може да не забележа ако са правени опити да се поприкрият .
За мен състоянието(здравината ,вида и надеждността) на имота са по важни  дори от локацията въпреки че за  повечето потребители локацията е всичко.
Хубав ден и успешни сделки на всички търсещи и предлагащи!

# 318
  • София
За незаличената ипотека от ДСК, не разбрах точно дали на този, който продавате във Видин, но няма значение де, щом е изплатена напълно, не е никакъв проблем.
Да, за Видин се оплаках, но вече проблемът е решен. Само излишно създаване на напрежение от страна на брокера. Сделката ще се изповяда в понеделник.

Колкото до средата и манталитета по квартали... Човек търси и намира хора от своята черга, тоест заобикаля се от себеподобни. Това, че комшийката Пена, да речем се препитава чрез най-древната професия не означава, че и аз ще се преориентирам професионално покрай нея. Аз знам от какво бягам в момента и съответно се оглеждам за неща, за които не съм се оглеждала, когато съм купувала жилището. А, друго, което ми беше от изключителна важност - детето ми да не учи в квартала, а в добро училище в съседен квартал. Така че и да съм имала някакви проблеми със самия квартал, решила съм ги.

# 319
То добрите училища са толкова малко, че е невъзможно човек да живее непрекъснато в близост до едно училище; по няколко причини.

Първо, част от най-добрите са из горите и планините на Княжево или по Околомръсното, т.е. далеч от квартали, хеле пък от спряганите тук като баровски такива,
Второ, колкото по-нагоре отиваш, толкова по-малко стават добрите училища; примерно за начално училище има да речем две десетки добри такива в София, но вече за 5-7 клас стават по-малко от десет, пък за гимназиите стават колкото пръстите на едната ръка. Няма как да живееш наблизо до всички тях:)

# 320
Скрит текст:
То добрите училища са толкова малко, че е невъзможно човек да живее непрекъснато в близост до едно училище; по няколко причини.

Първо, част от най-добрите са из горите и планините на Княжево или по Околомръсното, т.е. далеч от квартали, хеле пък от спряганите тук като баровски такива,
Второ, колкото по-нагоре отиваш, толкова по-малко стават добрите училища; примерно за начално училище има да речем две десетки добри такива в София
, но вече за 5-7 клас стават по-малко от десет, пък за гимназиите стават колкото пръстите на едната ръка. Няма как да живееш наблизо до всички тях:)

Повечето добри гимназии (поне държавни и общински) са в центъра. Та можеш да живееш близо до повечето.
Освен това има едно училище, което си е добро за 5-12 клас, намира се между Сточна гара и пам. Левски. И ако това е определящ критерий, задачата не е сложна. Mr. Green
...и тук масово хората не четат и къде прочели - недопрочели, пляснат някой нонсенс. Аз през цялото време като казвах, че на купувача не му трябват никакви документи и цитирах закони, имах предвид покупка без участие на банка и изрично го уточних няколко пъти преди това. Изрично написах, че който купува с кредит, банката му иска въпросните документи, та и обясних и защо. И въпреки това се намери кой да ми обяснява, че не съм бил взел предвид банката като участник в сделката и друг да ми разправя, че съм бил четял избирателно. Какво да отговориш на такива глупости?

Понеже аз написах, че четеш избирателно (ти се сърдиш, но обвиняваш в същото), та да уточня.
Удостоверението за публични задължения не го иска банката, а държавата (записано е в закона).
Ако го нямаше записано в ДОПК, банката хич нямаше да го иска, защото тя би била защитена. После при удовлетворяване на кредиторите, ипотеката е много по-напред от държавата.

# 321
  • In the shadows of my mind
Вие пък изкарахте, че 75К евро са все едно 7 рубли и 50 копейки...я вижте Черна станция, за нещо от този порядък в район Обороще взела, пък за панел в Хиподрумите и Белите брези нямало да стигне...то егати хубавите квартали...дето едно дръвче зеленина не е останало и от таралясници по улиците и около блоковете не можеш да паркираш....хеле пък Лагера каква е скръб....на 2 км от хотел Родина, а вечер за 2 часа не мож ги мина тия 2 км, и като влизаш в квартала още 20 мин висиш в задръстванията, за да минеш 200-те метра от кръстовището до блока ти...всичката хубост е и Лагера...абе просто...

Laughing добре, че тук има разбирач като теб, че да ни разкрие тези тънкости  Mr. Green

Но знам, че ти специално си страшен разбирач по темата, така че... не мисля, че повече дискусия по темата е нужна. Моето мнение е основано на опита, които имам. Точка.
Амче аз къде съм писал, че само един човек може да направи всичко? Макар че има такива хора и познавам такива. Ти като не можеш, не значи, че никой не може. Това, което съм почернил, е комай единственото нещо, което правилно го знаеш! Просто си писала небивалици, точка и удивителен знак!
Искрено ме забавляваш  Laughing Laughing Laughing Продължавай да пишеш, интересно е  Mr. Green

# 322
Колко сме различни само!
Аз гледам на покупката като на инвестиция и 30-40+ годишни панели и ЕПК силно ме притесняват.
За мен състоянието(здравината ,вида и надеждността) на имота са по важни  дори от локацията въпреки че за  повечето потребители локацията е всичко.

Хм. Зависи, аз ще купувам жилище, за да живея в него. Нямам намерение да го ремонтирам и да го пусна пак след месец-два или година с надценка. Това дали е инвестиция(да съхранява и увеличава стойността) означава да знам какъв ще е световният ред и икономика след 30-40 год. А добре се сещате, че ако има такъв човек, най малкото той няма да е сред нас тук. Всичко е просто надежда, вяра. Каквото стои и зад Цар долар-просто надежда, обещание, че всичко ще бъде наред. Нали се сещате че панели, ЕПК и разни други системи преди 30-40 год са били тогавашното "ново". Както и сегашното "ново" след 30-40 год ще се превърне в "старо", защото излизат, по-нови и нови и модерни и функционални...

Един безплатен съвет за инвестиция:
Купете рядък модел автомобил за около 20-30 бона, който към момента е на 30-40 год и гарантирам че ще регистрирате добра доходност след 30-40 год Laughing

Последна редакция: ср, 20 апр 2016, 14:24 от potrebitel7777

# 323
Понеже аз написах, че четеш избирателно (ти се сърдиш, но обвиняваш в същото), та да уточня.
Удостоверението за публични задължения не го иска банката, а държавата (записано е в закона).
Ако го нямаше записано в ДОПК, банката хич нямаше да го иска, защото тя би била защитена. После при удовлетворяване на кредиторите, ипотеката е много по-напред от държавата.

Записано е за случаите,  при които се учредява ипотека, нали? Е колко пъти преди това уточних, че говорим за покупка без участие на банка, т.е. без учредяване на ипотека? Попеа например го е видяла, а ти не си, значи ти четеш избирателно.

Относно доброто училище - не могат всички деца да учат в СМГ, и то е само едно. И пак четеш избирателно, защото точно това казах - няма как хем да живееш в Княжево, за да си близо до добрите начални училища, хем да си в Сточна гара, за да си близо до СМГ, хем пък да си в центъра, за да си близо до добрите гимназии, щото Сточна гара, да ме прощавате с Черна станция, ама е егати центъра.
Пък НЕГ е на Позитано например и е доста далеч от Сточна гара.
А че добрите гимназии са езиковите и повечето са в центъра, си е факт, никъде не съм писал обратното, нито това ми е било идеята на поста.

АК например обаче не е в центъра, а в Младост 2.

# 324
Мецане, пак не вникваш в детайлите (сигурно понеже и двамата пишем в работно време), но нямам време да се обяснявам. Мир. Peace

# 325

Хъм, кои добри училища са в онази част на София? Италианския в Горна баня ли имаш предвид?

# 326
Света София, Увекинд /Княжево/, ЕСПА /Околовръстното/...

# 327
  • София
Ъъъъ, като чета някои хора, и направо се изненадвам, че се даже не знаят как се казват парковете около тях.
Моля да не се бъркат паркът към стадион Славия и парка Овча купел, който е срещу банята. 2 съвсем различни площи.

Около нас апартаментите вървят между 650-750 евро/кв, в зависимост от местоположение, строител, изложение, етаж и т.н. Няма цигани, няма мигранти - кв. Овча купел, няма нищо общо с ж.к панелните райски площи доста по - нагоре. Кауфланд, Фантастико и т.н магазини на пешеходно разстояние, парк и бъдеща спирка на метро също, трамвай 5, разбира се. За заведения няма, така или иначе са ужасни и малкото.
Преди 3 години си взехме апартамент за 50к евро, 75кв. на груб строеж. След акт 16 с 15к евро нагоре. Като гледам в момента подобен за 70к може да се намери доста по - добър.

Ъъъ,като чета някой хора, и направо се изненадвам, че даже не правят разлика между парк и градинка Mr. Green
Моля да не се бъркат паркът при стадион Славия, находящ се при автогара Овча купел и градинката срещу Банята Stop
По - евтини ли са апартаментите без прозорци, т.е. Има капандура на тавана (старо строителство до ГУСВ-то в София, последен етаж, предполагам може да се надстрои и да се получи нещо като мезонет)?

# 328
А, Мецане, ти говориш за частни  Peace

# 329
Относно доброто училище - не могат всички деца да учат в СМГ, и то е само едно. И пак четеш избирателно, защото точно това казах - няма как хем да живееш в Княжево, за да си близо до добрите начални училища, хем да си в Сточна гара, за да си близо до СМГ, хем пък да си в центъра, за да си близо до добрите гимназии, щото Сточна гара, да ме прощавате с Черна станция, ама е егати центъра.

Ти можеш да имаш всякакво мнение, най-вече поради познаване на един квартал и непознаване на друг, но така наречената от теб "Сточна гара", ако е в областта между "Дондуков" и "Искър", или даже чак до "Кешан", е изключително приятно местенце за живеене - спокойно е (прилича на абсолютния център с дървета и павирани улици), близо е до транспорт, училища (СМГ, Английската + намиращото се в нея начално училище, Испанската, Първо училище и още някакви там има, не ги знам), имат си малка градинка на "Искър", а до парка "Заимов" са 5-10 минути път пеша, има си магазини, аптеки, зарзаватчийници и е доста тихо и спокойно. Аз пък просто не мога да си представя как според теб това било по-лошо място от "Младост" ooooh! Ама вкусове всякакви та затова най-добре спри с тези филипики към "Сточна гара", че ще вземе да си помисля, че не презрение, а завист към района те обзема Mr. Green

П.П. Аз имам над двадесет годишен опит с абсолютния център и да ти кажа не бих живяла вече там и да ми дават за 700 евро квадрата.

Общи условия

Активация на акаунт