Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим...

• 185 522
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
На последният преглед тази година и на мен ми откриха миомен възел - 12 мм. Гинеколога ми каза да не го мисля, не бил притеснителен. Може и да не е, но си ми е червена лампичка в главата.

# 316
Не го мисли! Peace

# 317
  • София-Младост
Да се запиша и аз в новата тема.
На мама и е спряло от раз на 42,аз започнах да имам проблеми още от 40,но гениколожката ми каза още тогава че щом на мама и е спряло толкова рано със сигурност и при мен ще е така.

... На мама на 43 и на мене на 43.
И на майка на 43 г. й е спряло от раз....наближавам ги...този месец ми закъснява вече със 7 дни и никакви индикации да дойде нямам......мрън  Sad 
От два месеца усещам топли вълни, все си мисля, че си въобразявам, нали досега цикълът ми беше редовен, макар и малко скъсен. Тези вълни не водят до изпотяване или зачервяване, но просто както си стоя/седя и изведнъж ме облива, става ми много топло и това продължава не повече от 2-3 мин.

Всичко понасям обаче тази нервност и тревожност направо ме съсипват:( Имам чувството, че ще взема да отключа някое паническо разстройство...
С нисък прогестерон съм и съответно си пия Примолут-нор всеки месец от 19-26 ден спрямо предишния цикъл. Е че то в тези дни става още по-страшно.
Единствено топли вълни нямам, но от 2 години пия по 2табл. дневно вечерна иглика и тя сякаш спаси положението.

# 318
Когато бях с хормоналната спирала, която внася прогестерон и аз бях в пъти по нервна и напрегната. Не знам дали не би могла да провериш какво общо би могъл да има примолут нора. Идея само давам.

# 319
На мен също прогестероновите препарати ми действат напрягащо.
Дори дивия ям, спрях го заради това.

# 320
Аз пък не изпитвам толкова нервност, а някаква необяснима тревожност - за всичко. Ако ме заболи кръстът, решавам, че ми има нещо на бъбреците. Ако ме заболи стомах или ми се обърка ритъмът на ходене до тоалетна, решавам, че там има сериозен проблем и започвам да си поставям смъртоносни диагнози. И това се случва от около половин година насам. Преди изобщо не отразявах къде, какво ме наболява. Накрая ще се превърна в хипохондричка.

# 321
Аз пък съм готова да ревна за всичко  ooooh! Преди няколко дни видях едно смачкано коте на улицата до нас и за него плаках. Ей така за дребни неща и ми се доревава. Луда работа!

# 322
  • София-Младост
Когато бях с хормоналната спирала, която внася прогестерон и аз бях в пъти по нервна и напрегната. Не знам дали не би могла да провериш какво общо би могъл да има примолут нора. Идея само давам.
Да, но него ми го изписа гинеколог, заради закъсняващ цикъл...пусна хормонални изследвания, вече съм позабравила, но май имаше висок естрадиол и нисък прогестерон. И дефакто го пия всеки месец, за да имам МЦ. Веднъж по своя инициатива реших да не го пия и не дойде...тогава каза, че трябва да го взимам повече време, за да се натрупа.
Преди две години започна всичкото това нервно напрежение, изследвах щитовидна, очи, кардиолог...бре нищо ми няма. Накрая ЛЛ каза, че  е преумора. Непрекъснато имам усещане, че няма да се справя, че ще закъснея...а как съм започнала да забравям просто не е истина   Embarassed

# 323
Да, но него ми го изписа гинеколог, заради закъсняващ цикъл...пусна хормонални изследвания, вече съм позабравила, но май имаше висок естрадиол и нисък прогестерон. И дефакто го пия всеки месец, за да имам МЦ. Веднъж по своя инициатива реших да не го пия и не дойде...тогава каза, че трябва да го взимам повече време, за да се натрупа.
Преди две години започна всичкото това нервно напрежение, изследвах щитовидна, очи, кардиолог...бре нищо ми няма. Накрая ЛЛ каза, че  е преумора. Непрекъснато имам усещане, че няма да се справя, че ще закъснея...а как съм започнала да забравям просто не е истина   Embarassed

Би ли ме насочила към твоя гинеколог? И при мен забравянето е голям проблем.

# 324
И аз откакто спрях дивия ям, нямам цикъл.
Обаче не искам да го пия.
Докторът ми беше изписал оргаметрил, него пък съвсем не го ща.
Чудя се дали да си взема един прогестогел? Той ми действаше най-добре.

# 325
  • Sofia
В китайския магазин на Пиротска продават едни бонбони от див ям/не са типичните сладки бонбони,а нещо пресовано,сбутано,леко сладникаво/...преди съм ги взимала,з-то ми казаха,че от тях се отслабвало...е,не се получи,но дали ако си ги хапвам ще има някакъв ефект в/у хормоните?

# 326
По-напред в темата бях споделила, че приемам по 1 таблетка Див ям. Сега се чудя да увелича ли на 2 или да го спра за известно време? За протокола - закъснението  вече е 15 дни. Няма нищо.
Топлите вълни и тях ги няма, остана нервното напрежение. Поне започнах да спя от както преди лягане си взимам по едно мента, глог и валериан. Сутрин в работата също едно хапче. Ще изчакам да видя какво ще се случи. Не мога сега да посетя моя гинеколог, ще мога чак след 15 август. Никога до сега не е закъснявало толкова много, по-скоро имах моменти, когато идваше през 17/18 дни и всичко това е ново и притеснително за мен, въпреки, че редовно чета темата и знам, че нямам основания за тревога и все пак....някак неочаквано е. Може и на стреса да се дължи, в работата доста е натоварено напоследък.

# 327
  • оттам, откъдето започва България
Аз пък не се вглъбявам толкова в по-различните неща, които ми се случват. Ами, като не идва, не идва. Ще дойде, когато си реши. Плача си, откакто се помня, нервна съм също от години, що трябва да се вживявям толкова в това, което е на дневен ред. То си е като пубертета.  Peace

# 328
  • Бургас
И при мен се появи една тревожност и страх, гняв и то още преди да навърша 40 Rolling Eyes, мисля, че е от ЩЖ-  опитвам с хомеопатия, но всичко е на периоди.

Мислех си за крема Муун Райз, дали няма да ми помдгне  newsm78

# 329
Аз пък не се вглъбявам толкова в по-различните неща, които ми се случват. Ами, като не идва, не идва. Ще дойде, когато си реши. Плача си, откакто се помня, нервна съм също от години, що трябва да се вживявям толкова в това, което е на дневен ред. То си е като пубертета.  Peace

И аз така. Без плач.
Ако ще спира, ОК, хич не ми липсва.
Особено пък както нямам никакви "екстри" от рода на вълни, напълняване и прочие.

Общи условия

Активация на акаунт