СЕДМИ клас - 9 - Успех!/13.06.-19.06.2016 г./

• 80 695
  • 660
  •   1
Отговори
# 480
То принципно не е проблем да се премести в профилирана гимназия, като си държи съответните приравнителни изпити. Но ми се струва, че няма такова нещо да му е осигурено по право това да е училището, където е било прието на първо класиране.
Приет си, не се записваш, губиш мястото.
Скрит текст:
Така. Погледнах новия закон, който влиза в сила от август.
Чл. 147. Условията и редът за приемане и преместване на учениците от І до ХІІ клас се определят с държавния образователен стандарт за организацията на дейностите в училищното образование, а за учениците в училищата по изкуствата, в училищата по културата и в спортните училища – с наредбите по чл. 146, ал. 2.
Чл. 148. (1) При преместването си учениците от І до VІІ клас включително не полагат приравнителни изпити.
(2) При преместването си учениците от VІІІ до ХІІ клас включително полагат приравнителни изпити, когато училищните учебни планове на приемащото училище и училището, от което ученикът се премества, са разработени въз основа на различни рамкови или типови учебни планове.
Общо-взето съм права за приравнителните изпити, обаче по първата част...Въпросният стандарт мисля, че все още не съществува.

Последна редакция: чт, 16 юни 2016, 13:41 от Анонимен

# 481
  • Пловдив
Тинкърбел, по-скоро е логично да може да държи приравнителен по езика за ЕГ с АЕ, ако има свободно място де. Или да му признаят часовете по АЕ и да продължи в ЕГ/СОУ с чуждоезиков профил.

Ако не е учило немски как ще отиде в 9 клас в НЕГ примерно?  newsm78

# 482
  • В офиса
За приравнителните изпити не ми е ясно защо? Учат по една програма.

# 483
Написахме си желанията. Първо писахме немска, след това английска и на трето място френска. Девойчето най-накрая е доволно. Тя винаги е искала в немската не знам защо в последните дни започна да се променя желанията. Но пак си стигаме до тук. Сега просто ще чакаме да видим дали ще я приемат! Дадоха ни едно малко листче с входящ номер. Знаете ли за какво е?

# 484
  • София
Mission completed. В ПГ по облекло на Черни Връх става супер бързо и не се престарават с формалностите....

Аз друго се зачудих, ако запишем АК и след 8-ми клас решим да се откажем, доколкото знам детето се записва там, където е прието на първо класиране. И ако това място е СМГ с немски, дали могат да ни откажат прием, защото няма да е изучавала немски?
Няма как училището да е длъжно да приеме дете, което се е отказало да се запише в него, когато е било прието. На негово място, вече има прието друго дете /на второ класиране/.
Как си представяте, догодина СМГ да трябва да приеме, примерно 50 нови деца, които тази година са предпочели друго училище със собствен прием, но впоследствие решили, че не са направили правилния избор и СМГ е тяхното училище.
Според мен СМГ, може да реши да си вземе обратно, техни ученици /от 5-7 клас/, които не се чувстват добре в новите училища.

# 485
! Дадоха ни едно малко листче с входящ номер. Знаете ли за какво е?

За всеки случай ! Иначе проверявате както за резултатите , ще е добавено в долния ляв ъгъл  и къде е класиран ученика .

# 486
  • Пловдив
То така да си вземе обратно е лесно да се каже. ЕГ и МГ имат различен брой часове по МАТ в 8 клас. И преместването може да стане само след приравнителен изпит по МАТ. Поне това съм виждала на страницата на ОМГ.

Тинкърбел, от ЕГ в ЕГ съм съгласна, но от АК в СМГ или ЕГ не знам как стои въпросът.

# 487
  • София
На нашата девойка са й дали само удостоверението. Не са й дали характеристика, нито картон или нещо друго.
Имате ли представа как се получава тази характеристика? Нищо не са й казали.

# 488
Бал 33,036, момиче, София.
Попълнили сме:
6 желания с по-висок бал
10 с разлика от около 0,5 единици от нейния
11 с по-нисък
Разбира се, това са баловете 2015. Въпроса ми е - достатъчни ли са тези желания? Възможни ли са големи размествания в баловете и да добавим ли още желания?

Кой бал тр да се гледа-1 класиране/ максимален или друго, за да се застраховаме?

# 489
Значи като излезнат резултатите с този входящ номер ще можем да си проверим. В сайта на РИО нали? 

# 490
От лични наблюдения-от АК се прехвърлят в АЕГ.В класа имаме такива случаи и съм се интересувала-когато са решили да на учат в дадено училище от местното РИО,според учебните планове са насочени към съответното училище,което е най-подходящо за тях.

# 491
Според мен СМГ, може да реши да си вземе обратно, техни ученици /от 5-7 клас/, които не се чувстват добре в новите училища.
За мен и това не е много редно. Какво като са стари ученици? Но е напълно възможно. Дори деца от провинцията се прехвърлят в СМГ в горни класове със съответните приравнителни изпити.
По принцип училищата обявяват свободните места в 8-12 клас. И така трябва да бъде.

То така да си вземе обратно е лесно да се каже. ЕГ и МГ имат различен брой часове по МАТ в 8 клас. И преместването може да стане само след приравнителен изпит по МАТ. Поне това съм виждала на страницата на ОМГ.
Тинкърбел, от ЕГ в ЕГ съм съгласна, но от АК в СМГ или ЕГ не знам как стои въпросът.
Така е и по новия закон. Аз цитирах, ама е заминало нагоре, та ще повторя.

(2) При преместването си учениците от VІІІ до ХІІ клас включително полагат приравнителни изпити, когато училищните учебни планове на приемащото училище и училището, от което ученикът се премества, са разработени въз основа на различни рамкови или типови учебни планове.

# 492
Значи като излезнат резултатите с този входящ номер ще можем да си проверим. В сайта на РИО нали? 

Да.

# 493
Имам въпросче: в гнездото ми дадоха нов входящ номер и казаха, че с него ще проверяваме първо класиране, а не с входящия номер от външното оценяване. Така ли е, и има ли значение това, че сме от провинцията а кандидатстваме в София?

Входящия номер от днес е входящ за самото училище.
Доколкото знам ще си проверяваме с номера от Служебната бележка за НВО.
на 27.06 какво се очаква да се види, когато нанесем идентификационния код?
 newsm78 и къде се проверява класирането?

Емилио, на сайта на РИО където си видяхме оценките.

# 494
  • Пловдив

проверката за класирането е с входящия номер от НВО и на същия сайт на МОН, където се проверяваха резултатите от НВО-то.

Общи условия

Активация на акаунт