Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-12

• 117 417
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
Ясно, човекът е строител/инвеститор. Строителството му излиза 300 евро +- 50 евро, обещетението е още 200-250 евро/2 и един апартамент му струва 600 евро. Нормално двустайно жилище от 60м2 да му се изплати със 100 наема. Но не това е темата.  Wink
Не всички сме строители, инвеститори, изпълнители...темата е по скоро в помощ на нормалния човек, купувач, продавач. А и за да станеш стеоителен инвеститор се искат сериозни средства.

# 391
много внимавайте -агенциите публикуват една и съща обява с различни цени и снимки от различни помещения...
И често тази, която иска собственикът е най-високата. Другите пишат по-ниска, за да са по-напред в списъка и клиентът да се излъже да звънне на тях.

# 392
======
И често тази, която иска собственикът е най-високата. Другите пишат по-ниска, за да са по-напред в списъка и клиентът да се излъже да звънне на тях.

И аз стигнах до този извод, когато търсехме  ooooh!, но ми отне доста време Simple Smile. Между другото може да се сложи като съвет в началото на темата. А и други подобни - за какво да внимават хората, които започват да търсят имот на пазара за първи път. Как да четат обявите. Какво да гледат... и от сорта  Peace. Може би ще е полезно. Рано или късно, всички научаваме тези истини, но пък защо да не спестим на някого време Simple Smile. Макар че го има и момента, че доста хора изхождат от позицията, че те всичко си знаят, но все пак, мисля че би било полезно Simple Smile.

# 393
Ясно, човекът е строител/инвеститор. Строителството му излиза 300 евро +- 50 евро, обещетението е още 200-250 евро/2 и един апартамент му струва 600 евро. Нормално двустайно жилище от 60м2 да му се изплати със 100 наема. Но не това е темата.  Wink

...
Не всички сме строители, инвеститори, изпълнители...темата е по скоро в помощ на нормалния човек, купувач, продавач. А и за да станеш стеоителен инвеститор се искат сериозни средства.

Едно си баба знае, едно си баба бае!  hahaha hahaha hahaha Не съм строител

Малко търсене в мрежата и ...
http://www.investopedia.com/terms/p/price-to-rent-ratio.asp
https://smartasset.com/mortgage/price-to-rent-ratio-in-us-cities

Всеки може да се ориентира за себе си. Ако например имаш сезонна работа по корабите и изкарваш пари, които не се сещаш или не ти се занимава къде другаде да инвестираш, купуването на жилище е добър вариант. Така затваряш парите в нещо, което хем ти носи някакъв приход, хем има потенциала да расте при правилна покупка.
От друга страна, ако поставим въпроса - имаш Х пари, къде е най-изгодно да ги вложиш, едва ли в имоти е най-добрата инвестиция. Между другото  златото е добра инвестиция, но грижата за едни физически съществуващи кюлчета също си носи рисковете.Честно казано, образованието ми се струва по-подходяща, но там се изисква и време ... А и да не си пропуснал годините в училище, че и първите 7.
Има достатъчно бизнеси, където със 100 - 200 К лева може да се стартира не лошо. Само че там се изискват усилия, човек да излезе от зоната на комфорт, има доста спънки. Трябват и здрава психика, често и физическо здраве, отдаденост. Качества, които ми се струва в нашето общество не се намират много.

# 394
  • София
Дори и в статистиките, които си дал възвръщаемостта се върти около 5%.
Само не ми е ясно какъв ще е тоя бизнес, който ще е по-доходен от твоите инвестиции от 10% годишна възвращаемост в НИ Mr. Green

# 395
  • София, Bulgaria
 Stop Stop Stop #Crazy #Crazy #Crazy

# 396
  • Sofia
Какво бихте казали за този случай - едностаен се предлага от две агенции с разлика от 5000 евро? По-високата цена е абсолютно нереална.  Какво очакват? Че някой ще се обади на тях ли? newsm78

# 397
  • София
В повечето такива обяви като се обадиш на по-ниската цена се оказва, че тя не е актуалната  Laughing

# 398
  • Sofia
В повечето такива обяви като се обадиш на по-ниската цена се оказва, че тя не е актуалната  Laughing

Ами актуална е, два пъти питах за цената. Ще ходя да го видя през тази агенция.

# 399
Какво бихте казали за този случай - едностаен се предлага от две агенции с разлика от 5000 евро? По-високата цена е абсолютно нереална.  Какво очакват? Че някой ще се обади на тях ли? newsm78
Понякога се пробват, като се обади клиент му казват, "можем да ви договорим отстъпка от цената"

# 400
Здравейте!
Много се надявам да и помогнете. Търся апартамент едно/двустаен, обзаведен прилично за 60 годишна дама от София. Свекърва ми е направо отчаяна, звъни по обяви и само я мотаят, предполагам, че няма нужда да ви обяснявам какви са някои брокери. Молбата ми е, ако може да препоръчате коректен брокер или сайт за директни обяви. Не смея да се надявам, че самите вие предлагате жилище под наем, но ще бъда безкрайно щастлива ако изскочи нещо.
Както казах, търси се малко жилище-едно/двустайно, на място с добри транспортни връзки(без Младост и Дружба). Обзаведено, чисто и спретнато, с прилично обзавеждане.
Предварително ви благодаря!

# 401
9000 евро за паркомясто е много, нали?

# 402
9000 евро за паркомясто е много, нали?

Зависи къде и какво.

# 403
======

И аз стигнах до този извод, когато търсехме  ooooh!, но ми отне доста време Simple Smile. Между другото може да се сложи като съвет в началото на темата. А и други подобни - за какво да внимават хората, които започват да търсят имот на пазара за първи път. Как да четат обявите. Какво да гледат... и от сорта  Peace. Може би ще е полезно. Рано или късно, всички научаваме тези истини, но пък защо да не спестим на някого време Simple Smile. Макар че го има и момента, че доста хора изхождат от позицията, че те всичко си знаят, но все пак, мисля че би било полезно Simple Smile.

Мнее не съм съгласна. Правят и обратното брокерите.  Когато лятото продавахме си определихме цена и пуснахме обява, че е от ч.л. Разбира се, веднага ни поразиха брокерите. На всички обяснихме, че жилището е супер и ще го продадем и без тях и по тоя повод не желаем да даваме комисионни. Т.е. ако те виждат, че могат да спечелят от купувача, да си го обявяват, но нито съм ги търсила, нито молила за услуги. В резултат имаше обяви с жилището ни на цени от -5 до +5 хиляди на обявената от нас стойност. В крайна сметка ние си го продадохме на цената, на която го бяхме обявили.

# 404
======

Мнее не съм съгласна. Правят и обратното брокерите.  Когато лятото продавахме си определихме цена и пуснахме обява, че е от ч.л. Разбира се, веднага ни полазиха брокерите. На всички обяснихме, че жилището е супер и ще го продадем и без тях и по тоя повод не желаем да даваме комисионни. Т.е. ако те виждат, че могат да спечелят от купувача, да си го обявяват, но нито съм ги търсила, нито молила за услуги. В резултат имаше обяви с жилището ни на цени от -5 до +5 хиляди на обявената от нас стойност. В крайна сметка ние си го продадохме на цената, на която го бяхме обявили. А в обявите с + предполагам брокерите си бяха заложили комисионна за тях над обявената от нас стойност.

Общи условия

Активация на акаунт