СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 5

• 112 199
  • 753
  •   1
Отговори
# 45
аз бих искала да попитам децата 5ти клас посещават ли някоя близка занималня, коя?, едва ли в СМГ има... или пък вече са достатъчно големи и се прибират сами?

# 46
Не съм чувала за подобно нещо.

# 47
  • Sofiq
Едно интересно старо мнение (отпреди 3-4 г):
 "Аз не харесвах: многото свободни часове; учителката по МАТ и класна не държеше на цялостното ниво, а само на отбора, съответно беше дезертирала като класен ръководител и отсъстваше често; има учители, които изобщо не са нито за това място, нито за училище изобщо; .... пиенето на бира и цигарите с/у централния вход (знаеш че по тези гимназии винаги се е пушило и пило и по наше време беше така, но не ежедневно и не с/у входа); родителски срещи и обратна връзка няма; скриха от мен оценки от ВО по разказвателен предмет в шести клас (висяхме два дни пред и в кабинета на директорката и пак не ги получихме);.... най-лошото - за мен лично се подвърдиха съмненията за манипулации в класирането след 4-ти клас...". Чудя се -има ли промени по това.

# 48
Това ще е доста по-старо от 3-4години...От 2013г.директор е г-н. Детето ми е там от тогава и аз съм била почти всяка вечер в района. Моите впечатления нямат нищо общо с цитираното.

# 49
 "Аз не харесвах: многото свободни часове; учителката по МАТ и класна не държеше на цялостното ниво, а само на отбора, съответно беше дезертирала като класен ръководител и отсъстваше често; има учители, които изобщо не са нито за това място, нито за училище изобщо; .... пиенето на бира и цигарите с/у централния вход (знаеш че по тези гимназии винаги се е пушило и пило и по наше време беше така, но не ежедневно и не с/у входа); родителски срещи и обратна връзка няма; скриха от мен оценки от ВО по разказвателен предмет в шести клас (висяхме два дни пред и в кабинета на директорката и пак не ги получихме);.... най-лошото - за мен лично се подвърдиха съмненията за манипулации в класирането след 4-ти клас...". Чудя се -има ли промени по това.

Винаги има единици, които виждат нещата по различен начин. Моето мнение не е такова, но всеки си решава на какво да вярва. Ти също си прецени кое според теб е вярното.

# 50
От поредицата "Талантливите българчета"
   http://www.btv.bg/video/shows/predi-obed/videos/talantlivite-bal … ad-80-medala.html

# 51

Не мога да кажа нищо за случая с ВО и класната, защото не съм била свидетел, но пък досега не съм чула учител в това училище да пренебрегва и неглежира основните си задължения заради състезанията и състезателите. Свободни часове почти няма. Когато отсъства учител, обикновено му се намира заместник. Родителски срещи си има достатъчно, а и силно впечатление ми прави, че учители се обаждат по телефона на родител, за да алармират, ако виждат проблем от каквото и да е естество.
Бири и цигари не съм виждала в района на училището, още по-малко срещу входа.
За надплановия прием след 4-ти клас се е изприказвало много, но манипулации нямам основания да мисля, че има.
Ако цитираното от теб е нещото, на което вярваш, свободна си да не пращаш детето си на изпита и да си го запишеш където искаш на друго място.

# 52
  • Sofiq
Благодаря за мнението. Всяко мнение е ценно, защото много хора се интересуват от темата и особено от актуални новини.
По въпроса за това какво ми е мнението-аз нямам лични впечатления от училището и няма как да имам мнение, но направих темата с идеята тези, които имат, да се чувстват поканени да споделят.

# 53
# 54
В Разград определиха националния отбор по физика
https://dariknews.bg/regioni/razgrad/v-razgrad-opredeliha-nacion … po-fizika-2017244

# 55
  • Sofiq
аз бих искала да попитам децата 5ти клас посещават ли някоя близка занималня, коя?, едва ли в СМГ има... или пък вече са достатъчно големи и се прибират сами?
И аз се чудех същото. От познати разбрах, че една част от учениците ходят на езикови школи или занимални следобед. Не всички има кой да ги прибира следобед, а по-големите се прибират и сами. Предполагам, не е проблем да се организира и транспорт.

# 56
  • София
Децата се прибират и ходят сами по обяд. Моят от тази година започна и след втора смяна да се прибира сам. 7 клас е. т.е водим го само за първа смяна. От първа се прибира сам. За втора си ходи и се прибира. До миналата година го прибирахме и след втора. От пети клас иначе се прибира след първа и ходи за втора.

# 57
                             Виолета Найденова е златното момиче на математиката

https://www.24chasa.bg/novini/article/6183909

# 58
  • София
Моето дете е в 5 клас и от втория срок ходи и се прибира сама. По спирките се събират много деца и се забавляват да сменят тролеи, трамваи, автобуси. До нас още няма метро наблизо.

# 59
                             Виолета Найденова е златното момиче на математиката

https://www.24chasa.bg/novini/article/6183909

smile3501

Ама статията малко нещо.... Вили има и златни медали от международни състезания и тази година сигурно пак щеше да има злато от ЕГМО, ако не бяха нашенските скудоумия.

Общи условия

Активация на акаунт