Деца с очни проблеми - тема 9

• 117 899
  • 686
  •   1
Отговори
# 675
Много ви благодаря! Аз планирам да ходя да питам в Александровска за апаратна терапия за 3д виждане, дали можете да ми кажете там към кого да се обърна. Катри, ти при кого си била? Аз ще говоря с Велева, но ми се иска да имам варианти. Аз чета, че .8 острота вече не било даже и амблиопично око...Та ми се ще много да натисна сега с 3Д виждането.
Катри би ли писала и какви точно са тези машини?

Извинявам се, че така като дебил уточнявам, но в Германия нищо не препоръчват за 3Д, а чета в интернет, че имало и терапии специално за 3д и не ми се иска да оставям нещата  "естествено" да се развият. Аз специално ще пътувам с детето за Александровска, но ми се иска да знам всичко предварително, за да знам какво да питам. Ако може и за призматични очила да ми кажете дали има някой в Александровска, който би могъл да ни препоръча.

# 676
  • София
Ние бяхме при д-р Оскар, но беше преди 7-8 години. Уреда тогава беше в барака в двора близо до очния кабинет в Александровска. Гледаше детето в окуляра и трябваше очите да събират 2 картинки които се прожектират на двете очи. Тогава знаех и как се казва, но вече не помня. Във всеки случай елементарно беше и аз не се надявах много но след 10- тина сеанса детето виждаше триизмерно, а преди това не, но процедурата беше много скоро след втората операция. Със сигурност след операцията още не виждаше, а след уреда видя картинките 3Д веднага след като приключи с апарата.

# 677
MariyaHris стереозрението се възвръща и с носене на обикновените очила, не е задължително да са призматични. Специално питах офталмолог.  И в двата случая може да стане бавно във времето,  имай търпение. 
Поздрави и успех!

# 678
  • Варна
Здравейте, моята дъщеря носи лепевка от както е родена и мога да кажа, че оклудера за очила не може за замести лепенката. Особено ако детето има много слабо зрение ва болното око. Търси всякаква пролука, за да погледне със здравото око и й се получава. Ние ползваме по-голям размер на лепенки, за да залепне добре между нослето и бузата.
Относно Вижън имаме един преглед при проф. Клаес за цитираната сума и беше пълна пародия. Детето ни носи леща на болното око от бебе на два месеца и след като я свалиха за прегледа не можаха да я поставят обратно. Помогна ни майка на друго бебе от чакащите пред кабинета, която се беше обучила от клипчета в интернет как да поставя и маха лещите на дъщеря си!
Малката е с вродена катаракта и не мога дадам мнение по другите проблеми.
Следим се при др. Филева във Варна, вече четири години. Закриваме всеки ден по 4ч. Здравото око, но напредъка ни е минимален. Уви, можем да разберем за това само под анестезия и се чудим на кой да се доверим този път.
Правихме един преглед в Св. Петка, но как нараниха роговицата само от правене на ревизия?! И после тежко възпаление, което лекувахме дълго... Не бих им се доверила отново, въпреки добрите условия.
Минали сме през държавната очна болница във Варна и в университетската на Антверпен.
Някой, ако е подлагал детето си на това скоро и има положителен отзив, моля да го сподели!
Стискам палци на всички деца да се подобряват бързо! ❤️

# 679
Моята едвам търпи олкудера, а ако сложа лепенка ще е ужас.

# 680
Здравейте, имам въпрос до мамите, които са правили операция за страбизъм на децата си.
 До колко време става ясно дали операцията е  успешна?
Синът ми има операция и на двете очи в Александровска болница на 15.07. и очите му видимо са по-добре, но все още има остатъчно кривене, минахме контролен преглед и казаха, че се очаква още подобрение, знам, че при всяко дете е различно, но ми се иска да чуя и хора с опит. Диоптъра му е малък +2.50
Благодаря!

# 681
eklektus нека детето носи постоянно очилата Трябва време очните мускули да зарастнат на новото място и да се синхронизират движенията.  Търпение и успех пожелавам.

# 682
  • Sofiq
Здравейте, имам син, който е на 7,2г и миналата година му откриха леко кривогледство. След прегледа му изписаха очила с призми 2 Base OUT. Нямаше никакъв диоптър само лек астигматизъм. На следващият преглед очите бяха перфектни с очилата и даже ни казаха, че проблема може да се оправи до 2г и да махне детето очилата. Всичко беше наред с очите до преди 3-4м, когато започнах да забелязвам, че започна да криви дясното око и с очилата. Минахме на преглед сега в сряда и силно ме притесниха резултатите:
ВОД - 0.5 
ВОС - 0.9
АР: +1.50  - 0.75  179
         0.00  - 0.25    43
Офталмоскопия: 1ва позиция ъгъл 0гр до +15 с и без корекция.
Лекарят каза, че най-вероятно ще трябва да го оперира. Не ни предписа нови очила, защото нямало смисъл понеже пробва едни и каза, че продължава да го криви. Каза само да не му позволяваме да гледа нищо от близо и това е. Вика ни на преглед след 3-4м. Притесняваме това че това влошаване стана за 8м и също се притеснявам да не се влоши още повече дясното око и да развие мързеливо око. Може ли да ми препоръчате добър офталмолог в София за второ мнение?
П. П. Детето е със специални потребности.

# 683
elena assenova консултирайте се с офталмолог за второ мнение.  Не мога да препоръчам за София.
Стереозрение изследвано ли е?
От опит- ъгълът на кривене е малък. Незнам как се наемат да оперират. Офталмоложката на моя син не се нае. Започна на тези години обаче с 10 призми. Десет години носи очила с призми.  Дори и тя не вярваше,  че ще го израсте. Когато призмите станаха 2, каза, че няма нужда от тях и изписа очила с малък диоптър и астегматизъм. Три години е вече без промяна.  През цялото време се бореше да запази стереозрението. Много нерви и търпение ми костваше,  както и на детето.
Успех!

Последна редакция: сб, 30 авг 2025, 10:35 от Димис

# 684
  • Sofiq
Димис стереозрение не е изследвано. Аз за това се сепнах като каза операция докторът, защото миналата година ми обясни, че кривенето е малко и е безсмислена операцията, а сега друго казва. Аз затова и писах, ако може някой да ми препоръча къде в София да го заведа за второ мнение.

# 685
  • София
Детски очен кабинет на Александровска болница. Лично доволна от Галя Димитрова, от д-р Велева също. Добро мнение се е писало тук и за д-р Оскар. Но не зная колко ще чакате. Може там и по каса, и платено. Второто е по-бързо винаги. За по-младите доктори има по-скоро часове. За рутинни прегледи съм водила при Младенов и Г.Димитров и сме били доволни.

# 686
Стереозрението е важно.  Няма ли го , операцията е просто козметична. Примерът е в къщи.
Много ме е яд,  че няма как да присъствам на конференцията по офталмоневрология в София.  Никой офталмолог от града ни не иска да отиде. Пуууу, интересно ще е.

Общи условия

Активация на акаунт