нормални ли са тези взаимоотношения

• 28 432
  • 403
  •   1
Отговори
# 60
Пропускате, обаче, другите примери, които даде авторката. Да речем, че реакцията за срещата с бившия го е провокирала. Ами случайното заглеждане на някакъв си непознат, предизвикало същата реакция защо го пропускаме? Или да си мята бурката, да застава боса и бременна пред печката и да се свършва... Мъжът и е кретен и в един момент ще го провокира това как е поставила чашата му на масата...
Поне не я бил ударил... То това и оставаше.

# 61
Мен честно казано поводът ми е все тая... Дори и да съм изневерила, боклук и уличница няма да ме наричат, какво остава заради среща с бивш. Поводът ми е безразличен. Че този е ревнив и не е добре с нервите е ясно, не бих стояла с такъв човек, защото те само си търсят повод да тормозят, унижават и изпускат напрежение.

# 62
  Те и двамата не се зачитат, а на въпроса- не, не е нормално нито твоето отношение нито неговото но пък се радвай, че си го видяла по-рано как реагира и вече е твое решението..
  Когато не се приемат и зачитат двама души така става.

# 63
  • Монреал
Когато момче покани момиче на среща на саме (без повод) трябва да си егати разкрепостения пич за да игнорираш на 100% вероятноста чувствата между тях да не са съвсем платонични.

Ако въпросното момче вече е чукало жена ти и в момента си няма гадже, тогава пък трябва да си пълен ръб да не се възпротивиш. Особено, ако ги знаеш и двамата що за стока са.

Ако въпреки, че си се възпротивил тя отиде на среща с другия и после ти се хвали с прегръдки и приятно прекарване, тогава напълно се очаква от един мъж да постави уличницата на мястото и. Ако тя изтърпи унижението (след като и тя те е унижила) и покаже, че все пак държи на теб, значе, че могат да се простят някои неща

# 64
Твоят приятел звучи като някакъв насилник. Бягай, докато не е почнал да те бие. След като те е нарекъл по този начин е било грешка да му се извиняваш. Не му се обаждай повече най-добре.
Относно срещата с бившия смятам, че не си направила нищо кой знае какво. Пък и в крайна сметка си е твоя работа какво правиш и с кого се срещаш. Не му дължиш обяснение.

# 65

Така е tays. Авторката има нужда от "шамаросване" до известна степен.
Че е сбъркала е ясно. Но от друга страна това е извадило наяве истинското лице на приятеля и.
Останалите и примери са показателни.
И пак смятам при положение, че тя открито е казала, че се виждат просто  като приятели, няма изневяра и не би трябвало той да реагира така. Проблемът е опита му за контрол и налагане с кой да се вижда и с кой не.

Принципно си права. Обаче не забравяй, че тя не е изневерявала. Видяла се е с приятел. Да бившо гадже, но е човек с който са си запазили добри взаимоотношения.
Ти наистина ли не вдяваш колко различно изглежда това в очите на настоящия, който познава бившия (+ авторката ) и ги знае що за стока са?

Тя може да описва историята невинно, тя може и самата да не вдява за какво я използват, ама настоящият е наясно и директно си и го е казал. Тя обаче...

А ти знаеш ли що за стока са и двамата, че така се изказваш.
Пак повтарям. Тя го е уведомила, че ще се вижда. Даже ако е имало нещо между тях, тя не би казала, че ще се виждат.
Ти по презумпция смяташ, че тя крие нещо и е виновна. Което хич не е честно и не говори хубаво за теб.
Впрочем имам бивш с който и досега се виждаме понякога и се разбираме. Нищо няма между нас от години.
И абсолютно няма да търпя който и да е било да определя с кой ще общувам и с кой не.
Когато момче покани момиче на среща на саме (без повод) трябва да си егати разкрепостения пич за да игнорираш на 100% вероятноста чувствата между тях да не са съвсем платонични.

Ако въпросното момче вече е чукало жена ти и в момента си няма гадже, тогава пък трябва да си пълен ръб да не се възпротивиш. Особено, ако ги знаеш и двамата що за стока са.

Ако въпреки, че си се възпротивил тя отиде на среща с другия и после ти се хвали с прегръдки и приятно прекарване, тогава напълно се очаква от един мъж да постави уличницата на мястото и. Ако тя изтърпи унижението (след като и тя те е унижила) и покаже, че все пак държи на теб, значе, че могат да се простят някои неща
Този ти пост говори, че си точно като описаният приятел използвайки такива думи.
Ако един мъж е наистина мъж, няма да търпи уличници. Laughing
Какво разбираш под унижение над една уличница. Кажи ни ти как обичаш да унижаваш приятелките си уличници? Mr. Green

# 66
Последният абзац от поста на zemonti е много показателен... Ти какъв мъж си, щом приятелката ти е уличница? И какво точно унижение трябва да изтърпи, че да е достойна за твоята прошка, ако е сбъркала?! Ти садист ли си? Добре, че беше този форум, да разбера колко комплексирани мъже има и колко объркани и безволеви жени, на които се втълпява, че за нищо не стават без скъпоценните си половини!

# 67
Аз ще се опитам да отговоря по-общо , като се абстрахирам от конкретния казус.
Н мен лично , много години ми е отнело , за да разбера разликите между мъжка и женска логика и реакции. И да , на този , настоящия на авторката , поведението може да се приеме и като форма на контрол / според Елора/. Но има и самоконтрол- нещо , което авторката не  е проявила.. Тоест , тя не му дължи обяснение/ според  Evgeniya53/, но му дължи уважение. А Земонти искаше да каже , че тя първа го е унизила и затова той я е подложил на същото , за да я заболи / мъжка логика/ И да , тя го е унизила. Като не е зачела волята му. Неглижирала е достойнството му , показала му е тотално неуважение.
Тук няма тирания , а има едно незряло поведение на момичето спрямо отношението и към партньора и.
Защото мъжете са много по- различни като мислене от нас. Една жена , може и да не реагира , ако приятелят и се вижда с бивша. Защото жените сме и съперници , но и интуитивно се самоопределяме една спрямо друга по- гъвкаво и многопластово. Жените могат да са съперници , но могат и да бъдат и солидарни една с друга. При мъжете такова нещо няма. Мъжът е на принципа- моето си е мое и това е. И да скъса с едно момиче , той продължава да се изживява като номер едно. И всеки следващ да го приема за враг и да си го "мери" с него. При мъжете водещо е точно това мъжко его , около него се върти целия им  живот и самочувствие. Оттук идва грешката.
Ще ви дам един пример- в един кокошкарник , ако някой е наблюдавал , виждал ли е какво става- бой до кръв и смърт между два петела за опрашването на кокошките  Бой, бой- и накрая победителят подхваща кокошките. Преборил се  е да е номер едно. А на кокошките им е все тая  Laughing. И при други животни е така.
Давам само пример , как аз го виждам. За авторката това може да е невинна среща , при това обявена. Но за приятеля и е унижение , подценяване , удар по егото. И да , унизила го е . И той и връща. Него го е боляло. Иска  и нея да я боли , дори повече.
Колкото по-рано една жена прозре мъжката психика , толкова по- умело ще съумее да си създаде превенция срещу неприятности. И то , без да губи достойнството си.

# 68
  • Монреал
Няма перфектен мъж, нито жена. Да развалиш една връзка, заради постъпка на другия е лесно, ама после какво? Следващия ще е перфектен ли? Ти перфектна ли си?

Мацката е излязла на интимна среща въпреки изричното му предупреждение, знае, че е сгафила и е тъпо да очаква, че мъжът ще свие рамене и ще забрави.

Той от своя страна е изпуснал парата вербално, но но се отбелязва, че не и е посягал. Нормална реакция. Жена би ли си затраяла на негово място без обиди и сръдни?

# 69
Скоро имах един такъв около себе си. Обаче той ми забраняваше да говоря с всички мъже от срещуположния пол като цяло. С такива думи не ме е наричал (само намекваше с тона си),но аз си знам що за стока са такива типове и го разкарах доста бързо. Та,авторке,БЯГАЙ. Такива са за бесилото. Този не те обича,а е пълен комплексар. (хубаво си го показва в началато ) Няма защо да му се молиш да се отсърди,защото не си виновна,че си човешко същество и искаш да имаш нормални отношения с други хора.

# 70
Въпросът за прошката зависи от егото на мъжа и до колко възлага надежди над момичетo, че ще улегне. В случая с авторката мисля, че връзката е съсипана, но... може и да има шанс.
А дано наистина е съсипана връзката, защото нищо хубаво не я чака авторката с този тип.

# 71
  • Монреал
Аре постави се ти на негово място, а!

Имаш скорошна връзка и момчето ти казва, че излиза на изнтимна среща (без повод и без други приятели за приличие) с доскорошно гадже за която знаеш, че е сама, и че му е навита. Възпротивяваш се, но след няколко дена той ти се хвали, че въпреки твоята молба все пак той е излязъл на среща с другата, гушкали са се и са си изкарали добре.

Ти няма да се обидиш? Ще повярваш, че той повече изобщо не забелязва задничето и деколтето на доскорошната креватна партньорка? Като си наранена никога не изпускаш грозна дума? Ще игнорираш обидата и ще забравиш?

Да бяха поканили за приличие трети нещата щяха да за 180" различни, ама интимни познати на среща без повод на саме...

# 72
Интимната среща е в твоята глава. И в неговата де Simple Smile
Ако момичето имаше някакви задни мисли, въобще нямаше и да му каже. Нямаше и да разбере, че са се виждали.

Конкретно аз нямаше да се обидя. За мен лично срещите с бивши партньори са безобидни. Аз също поддържам такива както и мъжът ми.

Колкото до грозните думи, ако някой на петия или шестия месец от връзката ме нарича уличница и болкук, стиска ме и пр., то връзката е до там. Това е огромна червена лампа за мен, сигнал, който не бих си позволила да пренебрегна.

# 73
  • Монреал
Това всъщност е забавно. Я провери значението на "интимен"!  Simple Smile
Значи близък, личен и подобни. Не задължително със сексуално значение, но доскорошна креватна двойка без друг повод насаме при някои обстоятелства е неуважително към настоящия партньор (който може и вече да е нов бивш).

Предполагам и други неща не си разбрала.

Последна редакция: пн, 28 авг 2017, 02:18 от zemonti

# 74
Ако момичето имаше някакви задни мисли, въобще нямаше и да му каже. Нямаше и да разбере, че са се виждали.

С това не съм съгласна. Някои хора имат точно такъв маниер - Аз всичко си казвам, ето виж и така считат, че приспиват съмненията на другия към тях. Пък и нали трябва "да си имаме доверие" - фраза, която по същество е абсолютно правилна, но се използва под път и над път под формата на оправдание, извинение, средство да накараш другия да приеме нещо, което не иска.
А някои дори се заблуждават, че това прави нещата по-честни. Едно време, когато започнах да се влюбвам в сегашния ми приятел, а още имах гадже казвах на гаджето, когато излизаме и че ще идем еди къде си с еди кого си, ей невинна съм - няма тайни, няма проблеми. Ама това не направи нещата по-невинни и ето че сега от 4 години съм щастливо обвързана със сегашния ми приятел, а бившия е бивш.
Тя доскоро е имала интимни отношения с този господин, който очевидно още питае мераци щом тъй приятелски й предлага да се крият да се виждат без новия да разбира. Докато още са били заедно го е мамела със сегашния. Едва ли при това положение на сегашния му е приятно да я гледа как пак се върти като фурнаджийска лопата ту насам, ту натам. На мен цялата история ми прилича на зов за внимание и изживяване като фатална жена, подлудяваща мъжете пък било то и такива мъже. Не вярвам и че има такова топло приятелство и сърдечни (но платонични) чувства към бившия. Такива приятелства с отминали любови се зараждат при други условия.
А, че сегашния е идиот е ясно - не приляга на мъж да си изпуска нервите толкова грозно с жена. Като вижда, че не е за него да я зарязва и толкова, не да я псува и мъчи.

Общи условия

Активация на акаунт