Какво ви се работи?

• 97 842
  • 1 325
  •   1
Отговори
# 330

Аз и сега работя върху мен. Всеки ден правя по нещо за собственото си развитие, а и мисля, че всеки го прави, дори и неосъзнато. Прочитането на книга, спор във форум, поправяне на врата, прегръдка с дете, мъж/жена/домашно животно, посаждане на цвете, все са си неща, които са за нас.

Така е. Аз напоследък експериментирам с нови бири и уча немски. Не знам защо постоянно се хващам с разни езици и ги зарязвам след няколко месеца. Сигурно не съм намерила моя език, но лошото е че го правя основно в работно време. Sweat Smile
Това с поправката на врата и саденето си е баш работа и то не върху себе си.

# 331
  • София
Човек  пъпа си да съзерцава, пак ще каже, че работи върху себе си, и то много сериозно, защото при съцерцаването на пъпа си ще изучи всяка негова гънка и ще размишлява върху великото изобретение, наречено пъпна връв, какво означава в пряк и преносен смисъл... Рядко човек казва "мързи ме, нищо не ми се прави, не ме интересува", особено пък, пред хора. Ужас, направо, как може да се изрече такова нещо в тази култура на работохолизъм!

# 332

Аз и сега работя върху мен. Всеки ден правя по нещо за собственото си развитие, а и мисля, че всеки го прави, дори и неосъзнато. Прочитането на книга, спор във форум, поправяне на врата, прегръдка с дете, мъж/жена/домашно животно, посаждане на цвете, все са си неща, които са за нас.

Така е. Аз напоследък експериментирам с нови бири и уча немски. Не знам защо постоянно се хващам с разни езици и ги зарязвам след няколко месеца. Сигурно не съм намерила моя език, но лошото е че го правя основно в работно време. Sweat Smile
Това с поправката на врата и саденето си е баш работа и то не върху себе си.

Аз съм влюбена в мианмарската писменост မြန်မာအက္ခရာ , но ме мързи да уча. Немския ми е кошмар, макар че харесвам звученето му.

# 333
Работата върху себе си е много по-интересна от нищоправенето, особено ако имаш достатъчно пари да си я позволиш. Работиш върху тялото си, например, всеки ден, което не можеш да си позволиш ако ходиш на работа всеки ден. Учиш нови неща или си опресняваш стари, които на по-късен етап може да използваш. Не мисля, че бих работила това цял живот, сигурно бързо ще ми писне, но бих желала да пробвам, нали темата е за това. Сигурна съм, че няма да ми е скучно  Mr. Green

# 334
Само че този израз не означава, че наистина нещо правят за себе си. Simple Smile

# 335

Зависи каква е професията и в коя страна живееш, заради законодателството.
Например в Германия, ако работи само мъжът, а жената си е вкъщи, тогава неговата заплата се увеличава приблизително с 300-500 евро, отделно една крупна сума на края на годината не се облага с данъци.
Така, че ако жената няма добра професия, няма смисъл да работи, или ако работи най-добре да е на мини джоб до 450 евро или 2 пъти на седмица работа, защото не се облага с данъци и бруто и е нето. Това са около 700-1000 евро на месец общо- нейната заплата плюс увеличението на заплатата на мъжът и.
Ако жената обаче реши да работи на цял работен ден и  е без професия, тогава пак ще взима 1000-1200 евро чисто и ще работи обаче 40 часа на седмица.
Така че за нея не се рентира да работи толкова много, само два дена са достатъчни.

Подобна е ситуацията, ако примерно и мъжът и жената са с добри професии и хубави заплати, ако работят прекалено много, данъците се увеличават и накрая остава същото както и при по-малко работа.
Давам пример пак за Германия, семейство ИТ-та на 40-часова работна седмица с хубава заплата, излизат от класата на държавно осигурените заради хубавите заплати, и вече не са към нормалните данъкоплатци, а към самостоятелно осигуряващите се. Увеличават се и здравни осигуровки и пенсионни и данъци.
За това за тях е по-добра опцията и двамата на 32 часа, или жената на 24, мъжът на 32, тогава са в държавното осигуряване, и данъците са по-малко, и накрая им излизат подобни пари, като при 40-се часова седмица.
Е за какво да се гърбят???
В моята част на Канада се работи доста и се плащат повече данъци за да може някои други провинции да имат някои привилегии Simple Smile

Няма такива моменти и с хубава или с не хубава работа си се работи поне по 37.5 часа седмично, което е най-кратката раб. седмица, но отново си на работа по 42.5 часа с обедните почивки, които някъде са неплатени, но са ти в работния ден.

Единствената различност е че ако нямаш хубава работа и изкарваш около 2000 на месец преди данъци примерно ще се наложи да имаш и 2ра работа. Много млади работят по 2 работи тук като на нормалната са по 5 дни ,а на другата поне 3-4 вечери през седмицата примерно или цели дни уикенда.

Просто е доста скъпо и за да плащаш режийните си трябват повече доходи и в повечето провинции не е соц. като в Квебек примерно където всичко е по-евтино.  Peace

Иначе още си чакам типсовете от Сирен за писането.

Това ми е мечта от край време.
 Да си имам  просторна стая библиотека с лавици от пода до тавана с книги, с камина, удобни меки кресла, огромен панорамен прозорец с тераса и изглед към вода и планина и време за писане и четене.. Някой ден така ще остарея. Само здраве да има. Духът не спира да мечтае, а тялото да дерзае !

# 336
Kontesa, вече ти казах. А това, че не виждаш гората заради дърветата вече си е проблем на твоето съзнание. Но иначе много романтично подхождаш- точно клишето с идеалното време за писане. Няма такова идеално време някой ден. Който иска, сяда и го прави. А после си намира и да му плащат, защото както вече споделих, много малко хора искат да се занимават с това или имат някакви странни представи.

# 337
Рядко човек казва "мързи ме, нищо не ми се прави, не ме интересува", особено пък, пред хора. Ужас, направо, как може да се изрече такова нещо в тази култура на работохолизъм!

Аз всеки ден заявявам, че ме мързи, че не ми се прави нищо и че искам да си ходя още сега в къщи и това по време на работа. Същото правят и колегите ми, аз от тях видях, и пред шефове, които все си мислят, че се майтапим с цел сплотяване на колектива. Joy
Между другото, преди години работех с японци в продължение на две години. Бях крайно изненадана, че и те съвсем свободно ругаят на глас работенето и шефа, много по-често от мен излизаха да пушат, че и прекарваха цигарите с бира и по-твърд алкохол.

# 338
  • София
Е, ти нали се премести, за да не работиш? Или аз нещо съм изостанала с клюките. А и при теб това с "мързи ме" е поза, с която искаш да покажеш колко можеш да си позволиш да те мързи.

# 339
  • София
Е, ти нали се премести, за да не работиш? Или аз нещо съм изостанала с клюките. А и при теб това с "мързи ме" е поза, с която искаш да покажеш колко можеш да си позволиш да те мързи.

# 340
Сирен, типс са конкретни съвети като да препоръчаш да се провери ето този сайт където търсят еди какво си. Или да запишеш ето този курс, в този институт с ето тази практика като наблягаш на ето това упражнение.

Т.е. да го смелиш, конспектираш и представиш наготово в сбит и логичен вариант спрямо особеностите на събеседника насреща. Ако не ти се занимава си подминаваш и не загатваш през пост какво велико скрито знание притежаваш с отвеяните тези с дърветата , гората и романтиката на писането.

Чек, японците са друга бира и за тях някои норми в поведението са напълно прилични, докато за нас са си странни и грубиянски.

Последна редакция: нд, 10 сеп 2017, 08:20 от Анонимен

# 341
  • София
Ако аз имам такъв кабинет-библиотека, не само ред няма да напиша, ами и ще си чета по цял ден. И едно диванче, и масичка за кафе и сладки, и не ме търсИ за нищо - акко ще да се събаря наоколо!

# 342
  • Countryside
Да се включа и аз за японците, понеже съм работила с доста. За псуването и пиенето не е така, или моите са били по-възвишени, незнам. Много работят, по 12ч минимум, но не са грам ефективни. Цялата им разпиляност и туткане, че и ескалации за 12ч могат спокойно да се оптимизират за макс. 6ч и то без драми. Обаче работенето по 12ч впечатлява шефовете им и си ги държат, все пак деца хранят. Японската култура е странна, щом се стараеш заслужаваш шанс и точка. Няма значение какво излиза като краен продукт от теб, другите някак компенсират.

# 343

Не знам за кои клюки говориш, но ти по принцип изоставаш, така че най-вероятно и с тях да е така. А мен наистина ме мързи и въобще не го крия.

Сиренце, именно. Спецове са в имитиране на усърден труд, докато всъщност не вършат нищо. И да, твоите явно са били по-възвишени или не се е случвало да ги видиш в такава светлина.

# 344
Ако аз имам такъв кабинет-библиотека, не само ред няма да напиша, ами и ще си чета по цял ден. И едно диванче, и масичка за кафе и сладки, и не ме търсИ за нищо - акко ще да се събаря наоколо!
Може би това е и идеята. Да имаш време да правиш каквото ти се прави.

Някои хора твърдят, че омръзвало да не работиш, че трудът на възрастните ги поддържал живи, че пенсионирането било крах в живота и прочие дивотии. Дори и за момент не го вярвам, въпреки че много японци го доказват на практика. Но ние не сме такива работохолици като тях явно.

Особено пък ако се чете темата се оказва, че на много малко хора им се работи въобще.
 А като казвах навремето аз, че най-хубавото ми време беше като не-работеща майка домакиня, не ми вярваха. Simple Smile

Последна редакция: нд, 10 сеп 2017, 19:56 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт