С Дюкан ще се вталя и тигрова рокля ще облека - 247

• 35 309
  • 763
  •   2
Отговори
# 540
Понякога си правя равносметка - отказах цигарите, отказах храната, отказах алкохола - че то какво ми остана, бре!  Mr. Green
мъжете  Laughing  Joy ама тях не ги отказвай още  Crazy Hug

Ааа мъжът ми е златен, от него не се отказвам, ама някак не го броя за егоистично удоволтсиве, докато всички други неща да... все си се представям окаяна, с празен поглед и гризяща морков в несвяст от липса на други радости  Joy

# 541
Здравейте,

Вече в тая къща се чувствам като у дома си, и искам да споделя с Вас няколко неща. Дано не Ви натоваря, но наистина се чувствам ужасно в момента...

Нека започна с  лошите. Днес бях на гинеколог и имат съмнения за хормонален дисбаланс (много съм притеснена, защото съм на 38 и не съм раждала още), но ще ми правят тези дни скопия с кюртаж и ще искат да разберат точно какъв е проблемът. че без пълни изследвания не може да ми предпишат лечение.  Вижте какво намерих в изключително интересна статия. 

http://www.nanocom-bg.com/test/index.php?option=com_content& … pii&Itemid=34

В нашето съвремие, много жени изпитват хормонален дисбаланс (прогестеронен недостиг), няколко десетилетия преди достигането на периода на менопауза. Има много причини, които допринасят за този факт:
•   ...
•   заседнал начин на живот
•   затлъстяване
•   неправилно хранене (консумация на мазни и солени храни, преработвани храни, злоупотреба със захар, кофеин и рафинирани въглехидрати)
•   строги диети, с ниско съдържание на мазнини и много нискокалорични (булимия и анорексия)
•   типичната западна диета, с много месо и млечни продукти (които са получавали естроген)
•   твърде много стрес и емоционален стрес
.....

Като резултат от прегледа, много се подтиснах и реших да отида на Шопинг Терапия (не бях си купувала парцалки от Септември месец в Истанбул и Барселона). Отидох до любимият си магазин Bonita, и успях да си намеря разкошни блузки. Отделно открих още един готин магазин та и там изгорях....Освен, че си купих готини блузки, вече мога да се похваля и че съм спаднала с 2-3 номера, не можех просто да повярвам на очите си. Попаднах и на разкошен огромен здравословен магазин...припомних си любимата ми верига магазини в Канада: Wholefood (oh kak mi lipsva tazi veriga!!!) Оттам си купих Алое Вера Сок, Мултивитамини без Захар и Моето Любимо Коприна Тофу.

Много ми хареса написаното от tonny-bg Hug, че трябва да се опитаме да си промениме ценностната система когато става въпрос до хранене, не толкова до това да се вманиачаваме в числата на кантарчето. Наистина това е в основата на всички диети, но проблемът е наистина да дойде от собствената ни глава това усещане... Аз вчера направо незнам как устоях да не посегна да изям 1 от любимите ми Роше бомбонки, които така мило ми се усмихваха...Знам, че всичко, което правя е за самата мен и това много ме крепи...

Приятен уикенд на всички  bouquet и много много движение  running jump football

# 542
Jule  Hug
аз почвам да изпадам в чуденка. Първите три седмици свалих 5 кг, обаче вече 3 седмици пък не мърдам изобщо. И колкото да си повтарям, че е нормлно и да не се отчайвам, е почна да ме хваща и мен отчаянието. И сега се чудя дали да махна галите или да оставя 1 нишестен ден и 1 с гала. Вие какво ще кажете, имайки впредвид, че съм в трета олекотена

# 543
Jule,точно заради това тази диета не е подходяща за подрастващи,нераждали момичета.И не само за подрастващи! Peace
По принцип ,когато няма мазнинка,се намалява количеството естроген и прогестерон.Ако жената е с нормални показотели на тези хормони,няма проблем. Режимът се отразява добре и на жени,преминали лечение за рак на гърдата и някои гинекологични заболявания,чието лечение изисква намаляване на женските хормони. Но както при теб има хормонален дисбаланс и тези хормони са ти ниски,тогава се консултирай с лекар ,дали това е най-подходящия за теб режим.
Истина е,че един от факторите за репродуктивните проблеми на жените е затлъстяването.Но ако отслабнеш,а ти се разбутат хормоните още повече,тогава какво правим.Просто трябва да намериш точния начин да свалиш килограмите,без да влияеш драстично на хормоните си! Peace
Успех!   bouquet

# 544
Привет! Hug

Днес кантарът показа ужасяващи резултати! #2gunfire Няколко дни прекалих с млечните и тъпках макар и режимно, а това е доста противопоказно за 3-та. Днес ми е чист П - да видим колко ще е ефекта.

По повод П ден в трета, искам да питам как го карате. Какво ядете, за да е ултра чист. Ядете  ли млечни? newsm78 А яйца?  newsm78 Каква риба ( нали трябва да се избягват мазините, а аз основно от рибите хапвам скумрия, а тя е мазна, другите риби са ми скъпички). Пъстървата суха риба ли е ? newsm78 Имам треска - тя е много суха, обаче се свива ужасно много при печенето и от 2 кг риба, остават около 400гр., а и става на гума, ако не е с някаква заливка

Само белтъци и пилешко филе добра идея ли е са П ден newsm78. Искам да карам ултра чисти П дни, че положението при мен е ужасяващо с всяка изминала седмица, просто всеки 1 месец имам по 1 кг нагоре и не се маха, свалям 500 гр - н адругия ден 500 отгоре, после 300 надолу - 600 нагоре и така тези нагоре се затвърждават и както са грамове, така стават килограм за месец и той не пада #2gunfire Бяха 1 кг +, който стана 1,5+, той се превърна в 2+ и вече вървя към 3+.  #CrazyЗа обиколките няма да говоря, че те са ми най-голямата мъка, не се тормозя от грамовете и килограмите нагоретолкова, а от покачването на обиколките най-вече ( ама то няма как да няма и на обиколки покачване, като има на килограми). smile3547

Последна редакция: сб, 05 мар 2011, 09:13 от alis_1

# 545
алис, и най-мазната риба е по-добре от "най-постното" пиле, така че яж смело каквато риба ти се яде!
Пъстървата е суха, да.
П ден си правиш както си го правила и във 2-ра фаза - с млечни и яйца, наред с месото или рибата. Нищо по-различно, според мен.

# 546
Менюто ми за днес беше:
З - половин кисело мялко с 3л. трици
Междинна - 3 яйца със 100 грама извара
О - дояждане от междинната
едно латте (кафе с мляко)
В - пилешка супа с моркови и чушка  Sick

Лястовичке, аз ще съм поредната която ще ти каже, че не ядеш, обаче с това меню нищо не правиш да ти кажа
Къде ти е месото? Тази супичка добре, тя да кажем за първо, основното къде е?
Като не ти се готви, печи си месце
риба,пилешко,дробчета, нищо сложно,но без месце няма да стане
примерно:
скумрия - цепиш рибата на 2 заливаш с половин каф.чаша оцет и още толкова вода завиваш във фолио и печеш
пиле- 1 маломерно пиле ,махаш кожата,овкусяваш, хвърляш в един плик за печене и във фурната
дробчета- половин кг. измиваш ги малко чер пипер,чубрица,къри и във фурната ,бъркаш от време на време ,като се опечат посоляваш малко и готово
Омлет или бъркани яйца също не забравяй
нишо сложно, пък и вкусно

Ето как минава един мой П ден
8:00 кафе
9:00 3с.л. овесени трици с 300гр. кис мляко
12:00-13:00 печено пиле (маломерно цялото) или пилешки пържоли на скара или на фурна
15:00-16:00 пак кис.мляко
19:00-20:00 омлет
Когато на обяд съм се нахранила добре, на вечеря не ми се яде много (макар,че пак може да се отчете като грешка)
Ако за обяд съм яла риба, за вечеря хапвам дробчета
в ПЗ добавям : таратор,миш маш, зелева салата, зелена салата и каквото се сетя друго, но определено твоето меню е много оскъдно и според мен трябва да го коригираш

Последна редакция: сб, 05 мар 2011, 10:29 от Нани2

# 547
  • Испания
Затова искам да помоля четвърофазнички с ъс задържано тегло/като Нелсън например/да ни кажат с какво се хранят за да поддържат килограмите си.Мисля,че всички искат да научат повече за трудната четвърта фаза

Здравей,чочосан! Това го писах през януари:

Здраве и красота / Диети, поддържане на фигурата / Re: Коледата чука на вратата - Дюканка си похапва пиле със салата - 242  : Ср., 05 Ян. 2011, 16:23 
Така и така се появих, да драсна няколко думи. Все се каня да напиша дълъг пост, ама не ми остава време. След 2 месеца ще направя 3 години от започване на режима. На 24 декември стана 1 година в четвърта. Всеки ден - трици, всеки ден по минимум 2,5 л вода, протеинов четвъртък, при нужда още един протеинов ден. Карах си Трета по учебника. В четвърта - никакви уливания. Не ям: пържено, ориз, картофи, хляб. Ако е тестено /но внимавам да е рядко/ - с пълнозърнесто брашно. Захар не ям, използвам подсладител. Всеки ден съм на кантара. От първия ден си пиша менюто и килограмите в екселска таблица. Днес е 1018-ия ми ден.

Когато започнах, пиех шепа хапчета: за кръвно, хормонални, за ставите. Вече повече от две години нямам нужда от тях. В момента съм на 50 години и половина.

Учудвам се на момичета, които буквално изтезават тялото си. Не може раждала жена, която е над 30 години или повече, да гони някакви абсурдно ниски показания на кантара. Освен това, непрекъснатото връщане към режима, връщане на килограмите също е безотговорно отношение към организма, кой е достатъчно съвършен, за да ни отмъсти в един момент.

Доста неща се сещам да пиша, когато ви чета, но нямам никакво желание да го правя. Всеки трябва да е умен и отговорен за себе си.

За много години на всички! Да сте живи и здрави!

П. П. Свалих над 30 кг. Казвам над, защото не започнах да се меря от първия ден, а  чак след като усетих по дрехите си, че ми стават широки.

Здраве и красота / Диети, поддържане на фигурата / Re: Коледата чука на вратата - Дюканка си похапва пиле със салата - 242  : Ср., 05 Ян. 2011, 16:39 
И още нещо. Нарочно го пиша в отделен пост.

Всичко в книгата е написано ИДИОТОУСТОЙЧИВО. Само трябва да се прочете. Първата книга на Дюкан съм я изтъркала от четене. Не питайте тук, а четете книгата. Всичко е повторено многократно от доктора и е кристално ясно. Понякога във форума може да получите двусмислени или грешни отговори. Не защото някой иска да ви заблуди съзнателно, а защото самият той се е заблудил или е забравил правилния отгвор на въпроса.

И за дрехите все ми се искаше да кажа нещо. Много е важно човек как се облича, за да изглежда добре. Когато ръцете ти горе са по-широки, едва ли е прекрасно да сложиш блуза без ръкав. Хоризонталните райета разширяват фигурата. При пълни бедра и минижуп гледката не е от най-приятните. Светлите дрехи също правят човек по-пълен. Къса блузка с гол корем, от края на която преливат "козунаци", едва ли вдъхновява гледащите обекта. Такива ми ви работи!

Имаше и още нещо за казване  , ама го забравих! 

Хайде, със здраве! 

П. П. А, сетих се! Непрекъснатото говорене, че някой е на тази диетка, ме навежда на мисълта, че точно затова се "изпуска коня в реката". Момичета, това е РЕЖИМ. Четвърта, като понятие  "ядене на всичко" - няма. Ако докторът беше написал, че е доживотен режим, никой нямаше да го започне. Човекът разчита на това, че вече сме се превъзпитали и знаем как трябва да се храним.

И наистина: яжте достатъчно и разумно, за да отслабнете. Споменаването на грамажи във втора ме изумява. Яжте от всичко разрешено толкова, колкото ви се яде. Яла съм и по нощите. Вече не го правя, защото не съм гладна. Но ако ми се прияде към 12 часа по нощите, ям някакъв протеин. А сладко - само до обяд.

И да допълня към вчерашния ми пост:

Никога не оставям храненето си на моментни импровизации. Почивам само в неделя. Тогава готвя за мен и за мъжа ми отделно. Готвя за цялата седмица. За него - нещо месено за закуска и поне 2 различни ястия, нещо за десерт. За мен: закуски с трици, второ само с П, второ с ПЗ, някакъв дюкански десерт. Не оставяйте с впечатление, че съм във втора. Месо ям и свинско, и телешко. Ям сирене, кашкавал и различни салами /но в доста умерени количества/. Олио, зехтин - не. За сметка на това - сьомга. Просто дадох като пример какво готвя горе-долу, като цяло.Винаги имам какво да ям във всеки момент. Ако нямам и съм гладна, мога да посегна към нещо, за което после ще съжалявам.

Успех на всички с РЕЖИМА!

Картофи, ориз и хляб ядях в трета в позволените количества. Сега, в четвърта, не. Концентрати не пия, откакто започнах режима преди 2 години и 10 месеца. Пия понякога вечер калимочо /червено вино с Кола /лайт/, в съотношение 1:2/, но това през четвърта. По време на първа, втора и трета пиех само вода, кафе и Кола. Не съм се ограничавала в количествата.

П. П. Не съм ти отговорила за шоколада. Ям отвреме-навреме, но само черен.

Цитат на: dani_l в Пет., 07 Ян. 2011, 13:16
Смайли, ако греша поправи ме, но това не е 4-та фаза, не консумираш дори разрешените храни в трета, тоест това някаква 2 + ли е?
Прочетох и по-предният ти пост, където пишеш да не се заблуждаваме, че си 2-ра, но без зехтин и олио??
По-добре е да ни кажеш кои храни консумираш, защото аз определено се обърках 

За по-лесно вървя по списъка /сигурно, има и още неща, които ям, но в момента това се сещам/:

1.МЕСА – всякакви, като отделям сланината от тях, приготвени на скара, във фурна или МВ
2.Дреболии – всякакви /на скара, фурна или МВ/
3.Риби – всякакви /на скара, фурна или МВ/
4.Морски дарове – всички /на скара, фурна или МВ/
5.Птиче месо – плюс птици с плосък клюн /на скара, фурна или МВ/
6.Шунки – всякакви, не само постни
7.Яйца – под всякакъв вид, без пържени
8.Млечни продукти – обезмаслени, без ограничение на количеството, когато става въпрос за прясно и кисело мляко. Сирене и кашкавал – нормални, но не прекалявам с количеството
9.Всички подправки
10.Неограничено количество лимон, когато го използвам
11.Нормална сол. Соля много малко. Научих се да ям безсолно
12.Кетчуп без захар
13.Вместо захар – подсладител
14.Тестено, приготвено от мен с пълнозърнесто брашно, вместо мазнина – кефир или обезмаслено прясно мляко. Ако в рецептата има до 2 с. л. захар, ползвам кафява. Максимум по веднъж седмично ям нещо тестено
15.Понякога си купувам бисквити без захар и мазнина
16.Мюсли – за ядене понякога между основните хранения, но купувам такива с пълнозърнести съставки
17.Мед – неограничено количество, но не всеки ден
18.Ядки – неограничено количество, но само печени
19.Червено вино – само след като съм вечеряла
20.Плодове – всякакви

Когато ям сладко – само до обяд. Няма да изброявам какво, за да не се дразнят момичетата. Ако ти е интересно, пиши ми на лични.

Протеиновите дни са с кисело мляко и др. млечни без ограничение.

Честит Имен Ден на всички празнуващи днес, а и на празнувалите вчера! 

П. П. Всякакви колбаси - старая се да не прекалявам с количеството.

Чочосан, копирах ти няколко мои поста от тогава. Успех!  Simple Smile

# 548
  • София :(
           Добро утро  Hug
     Днес май по по-човешко време станах, не че не можех да поспя още де   smile3507 И Кантарев послушно показа същото като вчера и онзи ден, и по - предния... Дали пък този път няма да са резмина със следнеделния плюс... newsm53
     Но с плюс или с минус, денят трябва да започне с кафе и закуска...

MoLinKa , заради "хорицата" ще те погледна  smile3515, щото ние тук сме МАЦКИ  Crossing Arms Иначе в трета - олекотена или не маслини можеш да хапваш на гала, а царевица на гала иви в нишестяните дни, но с мярка във всичко  Peace
     skarlet71, пропущила съм да прочета къде ти стяга чепика, обаче... аз неудобни "чепици" не търпя - на момента отиват по "направление", та помисли си кое е по-добре за теб самата  Hug
     бяла лястовица , ти тигани ли искаш да хвърчат  Thinking Колко пъти и колко хора трябва да ти кажат, че гладуваш!?
     Azalita , уморила си го горкия човек от глад  hahaha Аз пък си имам един дядо, който като дойде и първо на моите манджи налита и никакви предупреждения не действат. Зъби няма, обаче веднага ми подяжда тричавите филийки  ooooh! Да са ни живи и здрави де, пък другото е лесно  Peace
      ANNAFACE , да не забравите снимките, ей  Naughty Весело изкарване и много  Hug на всички!
      Jule Hug Здравето е на първо място и ако се наложи да избираш друг режим на хранене , какво пък, Дюкан не е панацея  Peace
      veronic , аз бих ти предложила просто да преместиш всички въглехидратни храни и галите до обяд, а следобяд и на вечеря да наблягаш на протеините и да ограничиш, ако ги ползваш въобще де, разните му там хилета, шунки и други такива измислени неща...
      Сисссс Heart Eyes Hug
      alis_1 , не ми се рови сега, та по спомен ще ти кажа какво препоръчва Дюкан за П дните в трета и четвърта - да се прескочи млякото, да се избере възможно най-сухата риба или месо, да се консумират само белтъците на яйцата - изобщо да се намалят до мининум всички мазнини и въглехидрати в тези дни. Пък на обиколките... спорт им е майката, друг вариант за тях няма  Peace
       smileys , радвам се да видя, че си писала, пък макар и само с цитати  Hug
       Отивам да си хапна триците, че взех да гледам лошо вече  hahaha
             Усмихнат, слънчев и режимен ден  Hug Hug Hug

# 549
Здравейте.
mimensita, благодаря за закусчицата и протеинчетата.
smileys, много поучителен пост за мен като новобранец.
Бяла лястовица, защо не се храниш нормално? Всички ти казваме, че ядеш по малко.

# 550
Alis Heart Eyes, специално за П четвъртъка, цитат от книгата, знам, че я знаеш наизуст, но погледни пак:
Цитат
Практика на белтъчния четвъртък

Подбор на храните
•   Постни меса. Вече знаете, че свинското и агнешкото са прекалено тлъсти, за да се причислят към чистите протеини.
     Измежду разрешените меса най-добра оценка заслужава конското. Това е може би най-здравословното месо, което се продава по магазините. Бедно на мазнини, то е най-препоръчителното за белтъчния четвъртък, единственото, което през този ден може да се консумира сурово.
Следва телешкото, което също е от постните меса,като шницелът е най-подходящ за белтъчния четвъртък. Печеното също е позволено, стига да е добре опечено.
Котлетът е по-тлъст и може да се консумира през останалите дни от седмицата.
   Различните части на говеждото съдържат различно количество мазнини. Освен много тлъстите части, които се използват за варено, тлъсти са и рибицата и пържолата, които не влизат в тесния кръг на чистите протеини.
     Стекът и филето са може би най-постните части на това животно. Продават се и замразени шницели от мляно месо с 5% мастни вещества. Тези три вида говеждо можете да консумирате в четвъртък без угризения.
     Затова пък контрафилето и бифтекът, които са малко по-тлъсти, но са позволени през протеиновите дни на първа, втора и трета фаза, в четвъртък трябва да се избягват.
     Добре е също да се знае, че през този ден говеждото следва да се изпича добре, което не намалява качеството на белтъчините му и елиминира част от мазнините му.
•   Риби и морски дарове. В режима на чистите протеини от първа, втора и трета фаза на плана Протал бях включил всички риби, от най-постните до най-тлъстите. С течение на времето приех и тлъстите, защото сините риби от студените морета - сьомга, сардина, скумрия и тон, са храни, извънредно полезни за сърцето и съдовете, като при това не съдържат повече мазнини от говеждото филе.
     Същото това съдържание на мазнини обаче, приемливо през първите три периода на плана Протал, не е разрешено в белтъчния четвъртък на финалния период, който остава единственият защитен ден. За сметка на това в четвъртък бялата риба е най-добрият ви съюзник.
     Извън класическите начини за приготвяне на риба, като варене, печене във фолио, в тава, на грил или в тиган, има една проста и оригинална рецепта - рибата се консумира сурова. Това важи за налима, златната рибка или черната мерлуза. Накиснати за няколко минути в лимонов сок, нарязани на тънки резени или на малки кубчета, посолени, поръсени с чер пипер и с подправки, те са свежо и вкусно предястие.
     Калканът, барбунът и скатът са най-тлъстите бели риби, които са безкрайно по-постни от най-аскетичното парче месо. Ще рече, че можете да консумирате бяла риба без страх.
     Ракът, скаридите, мидите, стридите, пектенът са по-постни и от рибата.
     Една чиния с морски дарове може да ви е много полезна, ако сте принудени някой четвъртък да приемете неочаквана покана за ресторант. Но ако сте любители на морските дарове и обичате да си хапвате от тях повечко, избягвайте тлъстите стриди.
•   Птици. Консумирани без кожата, птиците, с изключение на тези с плоски клюнове - на патиците и гъските, са една от най-добрите основи на протеиновия режим. Специално за белтъчния четвъртък се налагат някои уточнения.
     Пилето е разрешено, но освен кожата избягвайте крилцата, горната част на кълката и трътката. Тях запазете за другите дни от седмицата.
     Останалата част от пилешкото е разрешена. То-качката и пуйката са най-постните възможни птици, консумирайте ги свободно. Заекът е прекрасен източник на чисти протеини. Пъдпъдъкът и гълъбът могат да разнообразят и да придадат празничност на вашия белтъчен четвъртък.

Всяка от тези птици се приготвя по различен начин.
Пилето е най-добро във фурната или на грил. В четвъртък го изпечете на грил и не забравяйте, щом го сервирате, веднага да го извадите от сока, който е пуснало.
Пуйката и токачката се печат на фурна, като начесто се заливат с вода и лимон, за да отделят мазнината си. За пъдпъдъците и гълъбите в четвъртък използвайте грила, а не фурната.
     Колкото до заека - през този ден избягвайте соса с горчица, използван по време на ударния режим. Най-добре го пригответе с обезмаслена сметана и подправки.
•   Яйца. Белтъкът е най-богатата на протеини храна, и то далеч по-чиста от белтъчните концентрати. Но белтъкът е само част от яйцето, а жълтъкът съдържа сложни мастни вещества, най-известното от които е холестеролът. Двата заедно образуват балансиран ансамбъл, който можете да консумирате в четвъртък.
     Все пак, ако сте особено труден за стабилизиране индивид или когато седмицата ви е била твърде натоварена в хранително отношение и е необходимо да извлечете от четвъртъка цялата възможна полза, не злоупотребявайте с яйцата или консумирайте само белтъци.
     Друго решение е да си приготвите омлет или бъркани яйца с един жълтък и два белтъка или, ако сте много гладни, да прибавите обезмаслено мляко на прах. Знайте обаче, че тези предпазни мерки ще се окажат безсмислени и ще провалят всичките ви усилия, ако опържите яйцата си в масло или олио. Подарете си един тефлонов тиган от добра марка и капнете няколко капки вода, преди да счупите яйцата.
•   Обезмаслени млечни продукти. Обезмаслените кисели млека и изварата имат голямото предимство, че не съдържат мазнини. Но какво остава тогава от тези храни, чиято консумация според статистиките се увеличава с всяка изминала година? Остават, разбира се, белтъчините на млякото, тези, от които се правят белтъчини на прах. Но остават и умерени количества лактоза или млечна захар, която в случая ви е излишна.

В диета за отслабване, на която се подлагате пет последователни дни в продължение на седмици или месеци (през първите два етапа на гшана Протал), присъствието на лактозата, както показва опитът, не се отразява върху постиженията на режима на чистите протеини и обезмаслените млечни продукти, единствен източник на свежест, могат да се консумират без ограничение или поне до 700 - 800 г на ден.
     В режима на окончателната стабилизация обаче, който спазвате само един ден седмично, храните трябва да бъдат обект на още по-фина селекция, за да се ограничи присъствието на лактозата. Когато сравним състава на обезмасленото кисело мляко и обезмаслената извара, виждаме, че при едно и също съдържание на калории изварата носи повече белтъчини и по-малко лактоза от киселото мляко. Следователно в четвъртък любителите на обезмаслени млечни продукти ще имат интерес да предпочетат изварата. Ще имат пълната свобода да ядат кисело мляко през шестте останали дни от седмицата.
•      Вода. И в този случай следва да се попромени режимът на чистите белтъчини. Използван за отслабване, литър и половина вода дневно ми изглежда най-доброто средство за прочистване на организъм, който изгаря собствените си мазнини. През стабилизиращия четвъртък обаче е добре да се засили дозата и да се премине към два литра вода на ден. Тази мярка, при която тънките черва направо се заливат с вода, намалява апетита им. Като разтваря в по-голяма степен храните, водата забавя асимилацията им и - допълнително предимство - ускорява перисталтиката на червата.
     Тази чревна промивка, съчетана с максимална концентрация на белтъчини, действа като ударна вълна/ чиято цел е не само да парализира усвояването в четвъртък, но и да удължи този ефект през следващите два-три дни, когато извличането на хранителни вещества достига най-високо си ниво.
•      Сол. Солта е жизненонеобходима за живота храна. Нашият организъм се къпе в нещо като вътрешно море (кръв, лимфа), чието съдържание на сол напомня това на океаните. Но солта е враг на този и още повече на тази, която се опитва да отслабне, защото, консумирана в голямо количество, тя помага на водата да се задържи в организма и да проникне във вече претоварените с мазнини тъкани.
     От друга страна, лишеният от сол режим на отслабване намалява кръвното налягане и е уморителен, ако трае твърде дълго.
     Затова през целия период на отслабването и на запазването на теглото Протал препоръчва само намаляване на солта.
     Затова пък стабилизационният четвъртък трябва да бъде още по-беден на сол. Това намаляване само в един ден не може да свали кръвното налягане, но е достатъчно, за да позволи на погълнатата вода много бързо да премине през организма и да го пречисти.
     Пречистването на тъканите е особено важно за жените, подложени на силно хормонално влияние и задържащи вода през някои моменти на цикъла си.
     Поради същите причини употребата на горчица трябва да се намали в четвъртък. Оцетът, черният пипер, ароматните треви и подправките компенсират това намаление.

ПП Малвинка Hug, специални поздрави на моя малък почитател Hug(ох, стана ми много мило), Озверела Hug , и всички Момичета Hug Hug Hug ....(Тони, Мимс, Сиско, Мери, не искам да изброявам, че ще пропусна някоя от Вас, а всички сте ми ценни, споменати или не, всички си ви обичам да знаете Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes)

# 551
Здравейте Grinning
Аз си задържам свалените килца, в ПЗ съм и пада яко ядене на зеленчуци с мръвка Laughing
По изчисленията на чичо Дюкан до юли месец трябва да съм премахнала излишните килограми #Crazy На всички отчаяни - не се отчайвате, ефект има, макар и по-бавен Grinning
Четох нещо за подрастващи и нераждали..  newsm78 Та да ви кажа, че когато кача повече кила - МЦ ми става нередовен - месец идва - два го няма и като се допитах до лекар, ми каза, че е така заради многото килограми Shocked и наистина е така, защото сега съм свалила само някакви 7-8кг и всичко започва да се нормализира  Crazy Затова каквато и да е диетата, според мен тя единствено помага, защото затлъстяването е това, което пречи на правилното развитие на организма Grinning
Страхотен ден е днес, ще се възползвам да поиграя бадминтон и после да поснимам някъде  photo

Лек и усмихнат ден, пийвайте обилно вода, хапвайте по много (за лястовицата), ходете до WC и ефектът ще бъде налице само след броени ... месеци Crazy 55 Stuck Out Tongue Winking Eye

# 552
Здравейте момичета .Ще задам  един тъп въпрос ,пък може и да получа един тиган по главата. JoyНяма да се сърдя.Кажете ми моля ви овесените трици само по един път на ден ли могат да се ядът и само по 3 лъжици ли?!

# 553

Здравейте, Мадамки-Дюканки!

Аз се завръщам към диетата след 2 години почивка, и разбира се натрупани килограмчета. Надявам се и този път да ме приемете.  Simple Smile

nadeta, 3 лъжици за целия ден. Можеш да ги разпределиш, но все пак най-добре е  да ги хапваш сутрин и в суров вид.   bouquet

Лек ден!  Simple Smile

# 554
  • София
Здравейте момичета .Ще задам  един тъп въпрос ,пък може и да получа един тиган по главата. JoyНяма да се сърдя.Кажете ми моля ви овесените трици само по един път на ден ли могат да се ядът и само по 3 лъжици ли?!

Ха добър ден и от мен! Grinning
Мименситка, благодаря за кафенцето  bouquet

Въпроса не е съвсем тъп и ще кажа защо според мен е породен.
Според мен, на ясно е, че сутрин си ядем триците 2 или 3 лъжици кой както е решил. И след това идва приготвянето да речем на панирани месца. Тези трици в които се овалва месцето са си допълнително количество и ясно е, че е второ или трето ядене за деня.
Та и аз се чудя, може ли така. Ако да - ще си правя и аз, че до сега избягвах  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт