Помощ при компютърни проблеми или повреди на домакински уреди

• 118 494
  • 688
  •   1
Отговори
# 390
Като за начало, изобщо не пробвайте харда (поне докато не се подготвите добре ), защото всяко ново пускане може да е за последно. Хубавите програми ( и професионални ) за възстановяване са скъпи и трудно се намират.
Повечето които се въртят из нета не са кой знае колко добри - тоест гаранции да оправят всичко, няма. Аз съм пробвал някои с променлив успех.
Много зависи каква точно е повредата - може да е физическа (когато сте го пускали имали някакви скърцания, стържене от харда ? ), може да са увредени тъй-наречените таблици на дяловете, след като не го разпознава.
Във всеки случай ако не сте наясно не рискувайте.
Също така ако все пак успеете да го стартирате нормално - пригответе си някоя хубава програмка за копиране - копирайте не всичко наведнъж, а на малки порции, по-големите файлове един по един даже.

# 391
Не искам да си помислите, че се заяждам или чета лекции, но щом става въпрос за чувствителна служебна информация, то тя не се съхранява къде и да е, даже понякога изобщо е забранено да е на външен носител (не знам какви са политиките на фирмата ви). Обикновено си има доста строги изисквания за съхраняване на конфиденциална информация, със съответното криптиране и специални процедури за заличаване, когато дойде време. Иначе няма ли как да помолите някой от ИТ съпрота на фирмата ви да помогне? Така файловете няма да попаднат във външен човек, а съпорта едва ли ще злоупотреби с тях така или иначе ..

# 392
Като за начало, изобщо не пробвайте харда (поне докато не се подготвите добре ), защото всяко ново пускане може да е за последно. Хубавите програми ( и професионални ) за възстановяване са скъпи и трудно се намират.
Повечето които се въртят из нета не са кой знае колко добри - тоест гаранции да оправят всичко, няма. Аз съм пробвал някои с променлив успех.
Много зависи каква точно е повредата - може да е физическа (когато сте го пускали имали някакви скърцания, стържене от харда ? ), може да са увредени тъй-наречените таблици на дяловете, след като не го разпознава.
Във всеки случай ако не сте наясно не рискувайте.
Също така ако все пак успеете да го стартирате нормално - пригответе си някоя хубава програмка за копиране - копирайте не всичко наведнъж, а на малки порции, по-големите файлове един по един даже.
Благодаря за съветите. Ще ви послушам. Все пак да попитам, ако успея да стартирам харда да не използвам стандартния copy- paste начин, а да копирам чрез програма? Може ли да ми препоръчате такава?

# 393
Здравейте , отидете в сервиз.
Не се занимавайте сама с такъв тип проблем.
На специалистите там по всяка вероятност не ги интереусва колко са чуствителни документите или не.

# 394
Не искам да си помислите, че се заяждам или чета лекции, но щом става въпрос за чувствителна служебна информация, то тя не се съхранява къде и да е, даже понякога изобщо е забранено да е на външен носител (не знам какви са политиките на фирмата ви). Обикновено си има доста строги изисквания за съхраняване на конфиденциална информация, със съответното криптиране и специални процедури за заличаване, когато дойде време. Иначе няма ли как да помолите някой от ИТ съпрота на фирмата ви да помогне? Така файловете няма да попаднат във външен човек, а съпорта едва ли ще злоупотреби с тях така или иначе ..
от фирмата съвсем няма да са щастливи, че е записана такава информация на неин диск.
Въобще личната информация е за личния диск, а служебната информация - само в службния компютър, това е правилото. А то пък и конфиденциална...

# 395
Еми може точно в това да е проблема, потребителката иска да си спаси предимно нейните файлове...
По въпроса към мен - има един да го кажем полулегален софтуер - Hiren Boot CD - фактически в него има много програмки (някои впрочем са фрии ) по принцип първо се инсталира на СД, ДВД, флашка и след това се стартира чрез него компа, но... ако го имате на основния си хард разархивиран, и намерите и пуснете файла с разширение .cmd в главната програма ( не помня как точно се казваше защото лаптопа ми не е тук ), ще ви се отвори меню откъдето може да избирате почти всичките програми от HBCD.
Повечето са доста орязани (само със основните функции ), но при наличие на НЕТ, понякога може да се ъпдейтват.
Та като го имате това на компа, първо вижте и изпробвайте копиращи, възстановяващи, и програми за партишъните/дяловете, някои може да са ви полезни. Значи първо ги изпробвате за неважни неща! после за другия хард. Работата с основната програма при стартиране на компа изисква някои умения - писане в шела и понякога Линукс.

# 396
Майко мила, какви идеи може да се родят!
Може ли по някакъв начин, с програма или друг способ, да се опитам да възстановя нещо вкъщи сама?
Отговорът е "Не". Намерете човек който знае какво прави и се договорете с него. Цената на подобна услуга може да варира от лев до $10 за гигабайт възстановена информация.

# 397
Благодаря много на хората, които се включиха с решение.

# 398
Само не пускайте хирени мирени или стрелци върху диска с поражения. След като компютъра го вижда, има шанс да се спаси нещо. Не усложнявайте повече нещата!

# 399
Здравейте, може ли съвет защо излиза пара от пералнята, въпреки че е на програма с ниски градуси. Съжалявам, че не мога да кача клип.

# 400
Здравейте ,
Зависи каква е температурната раззлика между помещението и вътрешноста на пералнята. Ако перете на 60 градуса , а околната е 15 .... то е нормално да излиза пара , като отворите вратата. А ако излиза по време на работа при затворена врата , то тогава има повреда в изолацията. За жалост така поставен въпроса , не спомага за по адекватен отговор.

# 401
Точно по време на работа, при затворена врата. Изолацията на кое?

# 402
Изолацията на вратичкат или кожуха на барабана , по принцип , дрехите вътре трябва да са херметично затворени , за да виждате пара , то тя излиза от някъде , все пак разбирате че няма как да ви кажа от къде , но е сигурно че щом се вижда то ... тя си е намерила път на вън от някъде Simple Smile

# 403
Парата излиза като отворя капачето, където слагам препарата. И при центрофугиране излиза, а няма защо. При центрофугиране не се нагрява.

# 404
  • оттам, откъдето започва България
2е -ога 6а 0иша  2ещо
Почиствах клавиатурата и явно съм натиснала нещо. Сега не мога да пиша на български (машинопис).
Моля за помощ!

Общи условия

Активация на акаунт