Здравейте,
От близо година полагам усилия да оформя тялото си по определен начин, а именно стегнато "кръгло" дупе, повече извивки,по-малка талия. Тренирам 4 пъти седмично (клякания, подскоци, напади, бягане и други упражнения, показани в интернет за конкретните мускули), но някак не виждам желания резултат, колкото и да се старая. Предимно бедрата се стягат, не чак толкова дупето. Задната част на бедрата е доста стегната, но самата извивка (под дупето) не е добре оформена и дупето не се "повдига" лесно(а по-скоро се разширява), забелязвам че и т.нар. бричове се появяват. Моля за съвет на кои упражнения да наблегна. Не спазвам хранителен режим и предполагам затова резултатите ми не са каквито трябва.

Здравейте. Причините може да са много, но може да помислите дали попадате в най-често срещаните:

1 - Използване на едно и също съпротивление дълго време. Когато стартираме с определена активност е важно във времето да увеличаваме натоварването. Това става с регулируеми ластици и/или дъмбели в домашни условия.
В една систематизирана тренировъчна програма има точен брой повторения, които се определят спрямо целта на трениращия.
Когато имаме възможност да изпълним повече от предписаните в програмата е редно да помислим за надграждане - съпротивление  (повече тежести), интензивност (интензивни тренировъчни методи), обем на тренировка (повече серии, упражнения) и др.

2 - Липса на достатъчно калории за натрупване в тази област.
За да има стягане и оформяне е необходимо определено количество маса, която да изградим в този участък. Ако постоянно сме в процес на отслабване и изгаряне на мазнини, то за тялото няма да има нужното.

Наличието на мускулна маса (изграждащ/анаболен процес) определя колко стегнато, оформено и повдигнато ще е тялото (или част) , а не отслабването (разграждащ/катаболен процес).

Поздрави,
Станимир Михов