Във вашия обсег ли е този проблем и с какви упражнения се преодалява? Мога ли да правя нещо от вкъщи? Знам, че не се ли преодолее това в ранна детска възраст се налага да се пият лекарства за концентрация в учебен период, което до голяма степен решава проблема.
Здравейте ALMIRRA,
Да, в България се изучава Ерготерапия, като най-добрата програма според мен е в Русенския Университет

Щом казвате че вашето дете е в предучилищна възраст, предполагам че е на 5 или 6 г. което означава, че времевия диапазон в който би могло да задържи вниманието си е меджу 8 и 10 мин ( възрастта + 2).
Мога да препоръчам няколко идеи, които са общи,но все пак свързани с вашето запистване, как да съдействаме на детенце да бъде по концентрирано и да оставя все пак някакво знание в главичката му.
Имайте предвид, обаче, че децата на тази възраст учат предимно през игра, през опит-грешка, през общуване и взаимодействие с връстници и онлай н обучението не може да замести всичко това.
Ето и моите предложения:
1. Предложете на дете да седи веместо на стол на пилатес топка или на земята с кръстосани крачета, като лаптопа да е пред него,а върху скута му да сложите възглавница или нещо тежко.
2.Игри за конценрация- мемори карти ( с различни теми- цветове, животни, цветя, каквото харесва), редене на пъзели подходящи за възрастта, https://www.loom.com/share/ce5eda8d73a94996af6ed62ef1737f3c, сгъване на дрехи, подреждане на кухненските шкафове
3.Когато казвате на детето ви да направи нещо в ежедневието ви, може да го молите да повтори, какво сте му заръчали (не го правете като самоцел, а се опитайте да го адаптирате в ежедневното си общуване)
Разбира се оставам на разположение, ако имате нужда от по детайлна консултация, моля свържете се с мен.
Поздрави
Руслана