Онлайн консултации с педиатър - д-р Нели Митева

• 33 653
  • 553
  •   1
Отговори
# 120
кога мога да слагам бебчо са сяда др-Митева?неска прави 6 мес.
Здравейте! Няма никакъв проблем вече да го слагате да сяда, но поставяйте някакъв вид опора зад гръбчето му, както и отстрани, или Вие го придържайте Simple Smile

Благодаря!И още нещо да попитам...още си поклаща главата...не е постоянно ама..казват ми че ще се оправи ама искам и вашето мнение? Simple Smile

# 121
На 11 год. е .Благодаря Ви от сърце д-р Митева! Бъдете жива и здрава!

# 122
Здравейте, д-р Митева! Имам момче на 3г.от два дена има нещо като раничка на устата, в началото помислих, че е разранено и леко го минах с кислородна вода. Сега ми се струва, че е херпес? Спазваме препоръките за ограничаване на контактите, единственото място на което ходим е вилата ни, там тича, скача. Споменавам го защото заради това помислих, че е от игрите там. С какво мога да го третирам? Отделно през нощта понякога скърца, случва се  и да говори насън, спи си много спокойно, изключвам паразити, защото при изследванията за детска градина нямаше нищо. Сутрин като се събуди мирише устата му мирише като след посещение при зъболекар. Ще посетим и специалист като се нормализира ситуацията, но дотогава дали има нещо с което да намаля скърцането. Прилагам снимки на устата. Благодаря много.

Здравейте! От приложените снимки най-много прилича на лабиален херпес. По принцип се лекува а Ацикловир крем, но голяма част от децата си ближат доста устните и може да го оближе. Затова може да ползвате хомеопатичния препарат Rhus toxicodendron 9CH  - 3 х 5 гранули. За лошия дъх - давайте да пие повече течности, понякога това се оказва причината. За скърцането със зъби, както бях споменала и при друг сходен въпрос - може да пробвате с Алора сироп Simple Smile

# 123
Здравейте.
Ще се побъркам вече.. 😩
Малкия почна да реве на сън, на 2месеца е.. Спи и реве
Сякаш това се отключи след ваксината, не знам вече..
Кошмари ли сънува, какво е.. Изобщо сънуват ли?
То видимо му се спи на детето като го взема.. А да, понякога като го взема почва да реве още по-силно....... 🙁
Не мисля, че са колики, уж понамаляха, но тези дни вечерите ни са кошмари... Не знам на какво може да се дължи, не е от памперс, не е от глад. Почвам да се притеснявам вече..
Здравейте! Да, детето Ви може да сънува на тази възраст, но по-скоро смятам, че причината за неспокойствието са коликите. Ако смятате, че Вашето лекарство против колики не помага - пробвайте с друго. Ако все пак имате притеснения по въпроса, най-добре е да бъде прегледано от лекар!

# 124
Здравейте, д-р Митева! Имам дъщеричка на 3 годинки и почти 3 месеца. Снощи, след редовната баня поиска да пишка. Донесох и гърнето, но като стана от него видях, че имаше няколко капки тъмнорозова кръв в урината. Обадих се на педиатърката, но ме посъветва да изчакам до днес и да занеса стерилна урина. В 2:30 през нощта пак поиска да пишка, но тогава кръвта беше повече като количество. Цяла нощ не спах... Нямах търпение на се съмне и да я заведем на лекар. Потърсих информация в интернет, но четох само страхотии Sad Пуснаха и 2 вида урина-стерилна и обикновена. Втората стана веднага, а за стерилната утре ще имам информация.
 Резултатите от обикновената урина са:
Специф. тегло - 1018
Белтък - /+/
Захар - /-/
Кетонни тела - /-/
Билирубин - /-/
Уробилиноген - /-/
РН - 6
Седимент - масово Leu и мн. ба
Кръв - не пише нищо
Нитрити - не пише нищо

Направиха и ехография на бъбречетата и пикочния мехур и казаха, че няма нищо. Мехурчето и беше празно, защото и вземах урината преди това и не се видя много добре, но докторката каза, че от това, което се вижда, няма някакви изменения. Изписаха и Бисептол сиропче 2х5мл и Зентел 400мг. еднократно. Попитах защо е Зентела, при положение, че няма глисти, но ми казаха, че не е лошо профилактично да го изпие, понеже ходи (преди да обявят извънредното положение) на детска градина и децата играят в пясъчници. Наистина, на нея любимото и място е в пясъчника. Паникьосахме се с мъжът ми да не би да лепне някоя кучешка тения, или котешка. Възможно ли е от такова нещо да е тази кръв в урината? От какво може да е според Вас? Педиатърката каза, че най-вероятно е възпаление, щом има левкоцити и няма нищо общо с тении. Не и пуснаха пълна кръвна картина и се чудя дали утре да не я заведа да и я направят. На гладно ли трябва да е?
Предварително Ви благодаря за отговора, д-р Митева! Бъдете здрави! Simple Smile
Здравейте! Първо, напълно съм съгласна с поведението до момента на лекарите, които са прегледали детето Ви. Хубаво е, че коремната ехография е била абсолютно нормална.  Според мен, урината показва, че има остър цистит (може да е хеморагичен, може и да е намесен паразит, но от обикновената урина не може да проличи). Стерилната урина в случая е доста важна, така че бих Ви помолила, когато е готова, да ми пратите и резултатът от нея. Смятам, че и Бисептолът, и Зентелът са напълно подходящо лечение и към момента бих добавила единствено сироп Уринал по 5мл дневно (червената боровинка, която съдържа, действа много добре на пикочо-отделителната система). По отношение на допълнителни изследвания - бих пуснала за всеки случай пълна кръвна картина с диференциална кръвна картина (съдържаща задължително и еозинофили), СУЕ и CRP (въпреки че, доколкото разбрах, детето няма температура, бих била още по-сигурна с тези изследвания) и имуноглобулини E (имат отношение при съмнение за паразитоза). Сигурна ли сте, че няма шанс по време на игра детето да си е пъхнало нещо в уретрата? Лека вечер! Надявам се да съм Ви била полезна!

Здравейте отново, д-р Митева!
Сърдечно Ви благодаря за отговора! Simple Smile

Чух се по мобилния с педиатърката ни и каза, че от стерилната урина е излязло, че имаме изолирана Ешерихия коли. Каза ми до края на почивните дни да продължавам да и давам Бисептол, а след това да отида да ми изпише рецепта за антибиотик. Ако го изписвам правилно, ми каза да и давам и Имунобор Кидс Уро. Може би ще пусне антибиограма. Късно снощи, когато дъщеря ми се изпишка в гърнето си, нямаше кръв. Днес ще продължавам да следя. Докторката ме успокои, че това дори не било кръв, а оцветяване от бактерията. Дали е възможно? Междувременно днес я заведох в една от лабораториите в града ни и пуснах абсолютно всички изследвания, които ме посъветвахте да направя. Сега ще чакам и тях и ще Ви пиша, когато са готови.

Още веднъж Ви благодаря за отделеното време да отговорите на запитването ми! Желая Ви приятен и успешен ден! Simple Smile
Здравейте! Реално бактерията е причина за инфекцията на детето Ви, така че можем да кажем, че тя е причина за промяната в цвета на урината. А дали ще давате Иринал сироп, или Имунобор Кидс Уро - както решите, идеята очевидно и на мен, и на Вашия лекар е детето да приема препарат, съдържащ червена боровинка (така че няма значение кое от двете ще давате). Хубав ден и бързо оздравяване!

Благодаря Ви! Simple Smile
Мисля, че Уренал е по-подходящ и ще взема него. Междувременно излязоха и резултатите от ПКК:

Притеснява ме, че е доста "шарено"... Опасни ли са тези стойности и какво значат?
Когато са готови и останалите резултати ще Ви пиша пак. Благодаря Ви още веднъж за всичко! Хубава вечер!
Не се притеснявайте, тези резултати са съвсем очаквани за оплакванията на детето Ви! Изпратете ми и останалите, когато станат готови Simple Smile Детето няма температура и болка в коремчето или кръста, нали?

# 125
Здравейте 🙂 ами кашестите изпражнения бяха причина да пусна изследвания.на 4г е 🙂 вече нормални са и я проследяване от време на време-постоянно давам пробиотици-всеки ден..пили сме най-различни...панда 2м...аквасорс коластрата...линекс...био Гая портокал....сменям ...сега за бакт протеуса нз какво...а за гъбички-които също с протеуса масивен растеж са...взех Моника албиканс 15с ...от 2седм .давам 3п по 3...но пак изолат масивен растеж и гъби и бакт протеуса ...ако не се лекува дали се изчиства...съвет моля и за пробиотици сп Вас благодаря ♥️

# 126
Здравейте, детето ми на 11м. реши да хапне малко парченце марля/бинт с който почиствах раничката му и го бях оставила в памперса му,но той е решил да го разгъне и да го погълне докато взимах другия памперс,не ми позволи да го извадя и го погълна веднага. Звънях на личния каза да не се притеснявам щом е малко и че ще го изака или усвои,но аз не съм спокойно и реших да се допитам до вас. Благодаря
Здравейте! И според мен няма нищо тревожно, при условие, че е било малко количество. Ще се разгради и детето Ви ще го изходи Simple Smile Спокойна вечер!

# 127
Д-р Митева, здравейте. Имам момченце на почти 2 години. Предполагам, че има алергия към Нурофен (Ибупрофен май беше активната съставка). Проявява се с оток около очите и устните. Бихте ли ми казали с какво мога да заменя това лекарство, когато се налага редуване с Панадол?
Здравейте!
В какво се изразяваше алергията, която предполагате, че е имало детето Ви? Имайте предвид, че понякога децата правят алергия не към активното вещество на лекарството (Ибупрофен), а към някои от добавъчните (оцветители, подсладители или други), тъй като лично съм виждала деца с алергия към Нурофен, например, но не и към МИГ (който също съдържа като активно вещество Ибупрофен). Все пак, на въпроса Ви - има възможност да редувате с течен аналгин (Хексалгин), но ТРЯБВА ДА БЪДЕТЕ ОСОБЕНО ВНИМАТЕЛНИ! В по-големи дози може да доведе до доста неприятни нежелани странични ефекти, така че ако можете да се справяте с Панадол (свещички Ефералган), които да давате през интервал не по-малък от 6-8 часа, бих Ви препоръчала да действате така.

Ето това е снимка от последния път, когато давах Нурофен.

Ще се насоча към свещичките явно
Само имайте предвид, че Панадол сироп и свещички Ефералган съдържат Парацетамол, така че НЕ МОЖЕ да ги редувате през по-малко от 6-8 часа! Споменах свещичките като алтернатива, ако случайно детето Ви не харесва Панадол и го приема трудно Simple Smile Друго, което може да правите при повишена температура са влажните обвивания.

# 128
кога мога да слагам бебчо са сяда др-Митева?неска прави 6 мес.
Здравейте! Няма никакъв проблем вече да го слагате да сяда, но поставяйте някакъв вид опора зад гръбчето му, както и отстрани, или Вие го придържайте Simple Smile

Благодаря!И още нещо да попитам...още си поклаща главата...не е постоянно ама..казват ми че ще се оправи ама искам и вашето мнение? Simple Smile
Да, има още време, за да бъде напълно стабилно, така че и аз съм на мнение, че има време да се оправи и поклащането на главичката Simple Smile

# 129
Благодаря ви много др-Митева! Simple Smile

# 130

Какво ви е мнението за отдръпване на пишлето?Трябва ли или не?Личната му лекарка казва има време ама говоря с други майки..казват че трябва..

# 131
Здравейте 🙂 ами кашестите изпражнения бяха причина да пусна изследвания.на 4г е 🙂 вече нормални са и я проследяване от време на време-постоянно давам пробиотици-всеки ден..пили сме най-различни...панда 2м...аквасорс коластрата...линекс...био Гая портокал....сменям ...сега за бакт протеуса нз какво...а за гъбички-които също с протеуса масивен растеж са...взех Моника албиканс 15с ...от 2седм .давам 3п по 3...но пак изолат масивен растеж и гъби и бакт протеуса ...ако не се лекува дали се изчиства...съвет моля и за пробиотици сп Вас благодаря ♥️
Само искам да попитам, в една и съща лаборатория ли сте правили изследването, или сте пробвали да давате копрокултури в различни? Тъй като е малко странно, че сте приемали толкова пробиотици и детето вече няма никакви оплаквания по отношение на изхожданията, а продължавате да имате изолирани микроорганизми...

# 132
Здравейте, д-р Митева! Имам дъщеричка на 3 годинки и почти 3 месеца. Снощи, след редовната баня поиска да пишка. Донесох и гърнето, но като стана от него видях, че имаше няколко капки тъмнорозова кръв в урината. Обадих се на педиатърката, но ме посъветва да изчакам до днес и да занеса стерилна урина. В 2:30 през нощта пак поиска да пишка, но тогава кръвта беше повече като количество. Цяла нощ не спах... Нямах търпение на се съмне и да я заведем на лекар. Потърсих информация в интернет, но четох само страхотии Sad Пуснаха и 2 вида урина-стерилна и обикновена. Втората стана веднага, а за стерилната утре ще имам информация.
 Резултатите от обикновената урина са:
Специф. тегло - 1018
Белтък - /+/
Захар - /-/
Кетонни тела - /-/
Билирубин - /-/
Уробилиноген - /-/
РН - 6
Седимент - масово Leu и мн. ба
Кръв - не пише нищо
Нитрити - не пише нищо

Направиха и ехография на бъбречетата и пикочния мехур и казаха, че няма нищо. Мехурчето и беше празно, защото и вземах урината преди това и не се видя много добре, но докторката каза, че от това, което се вижда, няма някакви изменения. Изписаха и Бисептол сиропче 2х5мл и Зентел 400мг. еднократно. Попитах защо е Зентела, при положение, че няма глисти, но ми казаха, че не е лошо профилактично да го изпие, понеже ходи (преди да обявят извънредното положение) на детска градина и децата играят в пясъчници. Наистина, на нея любимото и място е в пясъчника. Паникьосахме се с мъжът ми да не би да лепне някоя кучешка тения, или котешка. Възможно ли е от такова нещо да е тази кръв в урината? От какво може да е според Вас? Педиатърката каза, че най-вероятно е възпаление, щом има левкоцити и няма нищо общо с тении. Не и пуснаха пълна кръвна картина и се чудя дали утре да не я заведа да и я направят. На гладно ли трябва да е?
Предварително Ви благодаря за отговора, д-р Митева! Бъдете здрави! Simple Smile
Здравейте! Първо, напълно съм съгласна с поведението до момента на лекарите, които са прегледали детето Ви. Хубаво е, че коремната ехография е била абсолютно нормална.  Според мен, урината показва, че има остър цистит (може да е хеморагичен, може и да е намесен паразит, но от обикновената урина не може да проличи). Стерилната урина в случая е доста важна, така че бих Ви помолила, когато е готова, да ми пратите и резултатът от нея. Смятам, че и Бисептолът, и Зентелът са напълно подходящо лечение и към момента бих добавила единствено сироп Уринал по 5мл дневно (червената боровинка, която съдържа, действа много добре на пикочо-отделителната система). По отношение на допълнителни изследвания - бих пуснала за всеки случай пълна кръвна картина с диференциална кръвна картина (съдържаща задължително и еозинофили), СУЕ и CRP (въпреки че, доколкото разбрах, детето няма температура, бих била още по-сигурна с тези изследвания) и имуноглобулини E (имат отношение при съмнение за паразитоза). Сигурна ли сте, че няма шанс по време на игра детето да си е пъхнало нещо в уретрата? Лека вечер! Надявам се да съм Ви била полезна!

Здравейте отново, д-р Митева!
Сърдечно Ви благодаря за отговора! Simple Smile

Чух се по мобилния с педиатърката ни и каза, че от стерилната урина е излязло, че имаме изолирана Ешерихия коли. Каза ми до края на почивните дни да продължавам да и давам Бисептол, а след това да отида да ми изпише рецепта за антибиотик. Ако го изписвам правилно, ми каза да и давам и Имунобор Кидс Уро. Може би ще пусне антибиограма. Късно снощи, когато дъщеря ми се изпишка в гърнето си, нямаше кръв. Днес ще продължавам да следя. Докторката ме успокои, че това дори не било кръв, а оцветяване от бактерията. Дали е възможно? Междувременно днес я заведох в една от лабораториите в града ни и пуснах абсолютно всички изследвания, които ме посъветвахте да направя. Сега ще чакам и тях и ще Ви пиша, когато са готови.

Още веднъж Ви благодаря за отделеното време да отговорите на запитването ми! Желая Ви приятен и успешен ден! Simple Smile
Здравейте! Реално бактерията е причина за инфекцията на детето Ви, така че можем да кажем, че тя е причина за промяната в цвета на урината. А дали ще давате Иринал сироп, или Имунобор Кидс Уро - както решите, идеята очевидно и на мен, и на Вашия лекар е детето да приема препарат, съдържащ червена боровинка (така че няма значение кое от двете ще давате). Хубав ден и бързо оздравяване!

Благодаря Ви! Simple Smile
Мисля, че Уренал е по-подходящ и ще взема него. Междувременно излязоха и резултатите от ПКК:

Притеснява ме, че е доста "шарено"... Опасни ли са тези стойности и какво значат?
Когато са готови и останалите резултати ще Ви пиша пак. Благодаря Ви още веднъж за всичко! Хубава вечер!
Не се притеснявайте, тези резултати са съвсем очаквани за оплакванията на детето Ви! Изпратете ми и останалите, когато станат готови Simple Smile Детето няма температура и болка в коремчето или кръста, нали?

Много Ви благодаря за успокоението, д-р Митева! Simple Smile
Температура категорично няма, болки в коремчето понякога казва, че има, но в повечето пъти като 'пръцне' и минават, или просто го казва, за да се поглези и не мога много да и се доверя. На въпроса дали я боли гръбчето се засмя, което може би означава, че по-скоро не я боли. Снощи и днес няколко пъти каза, че я боли 'мунката', когато пишка на гърнето.

# 133
Да да в една и съща лаб. Нямам съмнение в лаб рез. Просто се чудя какво да й давам-масивно протеус и гъби ако не лекува м дали самоизчистване или не.  И към кой според Вас пробиотик .Благодаря

# 134

Какво ви е мнението за отдръпване на пишлето?Трябва ли или не?Личната му лекарка казва има време ама говоря с други майки..казват че трябва..
Ами... имайте предвид, че има 2 мнения по въпроса - част от педиатрите препоръчват да се забелва, а други и детските хирурзи - по-скоро да не се прави. Честно казано, аз съм на мнение, че е по-хигиенично и има по-малко риск да се наложи в по-късен етап оперативна намеса. Но, решението си е Ваше, все пак си имате наблюдаващ педиатър Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт