Онлайн консултации с д-р Милена Янкова – специалист по педиатрия и детска пулмология

• 281 237
  • 4 333
  •   1
Отговори
# 3 825
Здравейте, доктор Янкова.

Бебето ми погълна мрежестия филтър на чешмата. Говоря за пластмасовата част, през която тече струята навън. Успял да лапне пръстена и с езика си някак си го разглобил. Метала го изкарах и отидохме в спешното.
 Бяхме в спешното, на рентген, но като чуха че става дума за пластмаса част, ни изпратиха обратно в къщи. На снимката нямало сенки, и ми казаха само да следя памперсите.... Обаче въпросния филтър има големина и дебелина, даже не мога да разбера как го е глътнал. Нито успявам да си представя как ще излезе. Какво друго да направя, как мога да помогна на детето ми да излезе, за какво да следя? Д
Казаха ми " да следя за всякакви симптоми"..... Да продължа ли да го захранвам с твърда храна или да го карам само на мляко?  Имам чувството, че плача му не е чист и висок както преди, но не пуска лиги нито се задъхва, напълно активен е....
Здравейте, вижте наистина ли е го е погълнал. Давайте му кашави храни - най-добре картофено пюре. Нека го види детски гастроентеролог.
Благодаря ви! Днес, преди час открихме часта! Не беше глътната наистина!

# 3 826
Здравейте отново!
Синът ми /7г/ е с положителен тест за грип А.
Давам Дефендил форте, Вит. С и Инфлуцид.

Може ли да избегнем Тамифлу, тъй като нямаме положителни наблюдения от него за жалост? 😰

Авирон само за вирусни инфекции ли е?

# 3 827
Здравейте, доктор Янкова! Дъщеря ми е на 5г и 11м и от около месец като стане сутрин има храчки. Това е за много малко време, като изкашля няколко пъти се изчиства и през деня няма проблем. Два пъти бяхме при личния лекар, преслуша я, казва че няма проблем. Лекувахме с два вида сироп, които спомагат за отделяне на секрет, но без резултат. Може ли мнение?

# 3 828
Здравейте, доктор Янкова! Дъщеря ми е на 5г и 11м и от около месец като стане сутрин има храчки. Това е за много малко време, като изкашля няколко пъти се изчиства и през деня няма проблем. Два пъти бяхме при личния лекар, преслуша я, казва че няма проблем. Лекувахме с два вида сироп, които спомагат за отделяне на секрет, но без резултат. Може ли мнение?

Здравейте, най-вероятно има някакъв заден секрет, който се събира през нощта и сутрин го отхрачва. Слагайте капки за нос без АБ - сутрин и вечер.

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 15:10 от Рaдост

# 3 829
Здравейте отново!
Синът ми /7г/ е с положителен тест за грип А.
Давам Дефендил форте, Вит. С и Инфлуцид.

Може ли да избегнем Тамифлу, тъй като нямаме положителни наблюдения от него за жалост? 😰

Авирон само за вирусни инфекции ли е?
Здравейте, може и без Тамифлу, но може да се проточат нещата.

# 3 830
Здравейте, доктор Янкова!
На 17.01 детето ми на 4,5г. беше с положителен тест за грип А и бърз за скарлатина.
5 дни пи Тамифлу сироп. В понеделник, след приключване на курса с Тамифлу и` беше предписан Суметролим сироп за 7 дни. Докторката каза, че се наблюдавало, че Стрептокока е чувствителен на този Суметролим... Навсякъде чета, че за скарлатина се изписва Аугментин.. От симптомите за скарлатина, единствето по езика имаше точици. Ще кача снимка как е езика в момента. След колко време от Суметролима може да направя пак тест и бърз ли да е или гърлен?
Другото, което ме тревожи, е че от неделя, вече 5-ти ден и е паднал гласа. Не виждам много подобрение - пиеше калциев глюконат и Аериус.Какво да правя и за гласа? Възможно ли е от грипа нещо да е паднал или от срив в имунитета?

Благодаря!
Здравейте, направете микробиология на гърлен секрет. Не знам вашия стрептокок на какъв АБ е чувствителен, за да кажа какво да пие.

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 15:10 от Рaдост

# 3 831
Здравейте, д-р Янкова. Може ли да се касае за конюнктивит само при леко зачервени очи, без гурели, без да са подути? За дете на 4г.

# 3 832
Здравейте, д-р Янкова. Може ли да се касае за конюнктивит само при леко зачервени очи, без гурели, без да са подути? За дете на 4г.

# 3 833

Д-р Янкова, не виждам отговора Ви.

# 3 834
Здравейте! Племенницата ми вчера е вдигната температура и веднага са й изписали Ремантадин. Майка й тази сутрин й направи тест, който е положителен за грип А. Да го смени ли с Тамифлу?
Да

# 3 835

Д-р Янкова, не виждам отговора Ви.
Да, може.

# 3 836
Здравейте възможен ли е прием на Тамифлу за повече от 5 дни при дете с грип А, защото го кара много тежко? Има ли практика да се изписва за повече дни ?

# 3 837
  • София
Здравейте, доктор Янкова!
На 17.01 детето ми на 4,5г. беше с положителен тест за грип А и бърз за скарлатина.
5 дни пи Тамифлу сироп. В понеделник, след приключване на курса с Тамифлу и` беше предписан Суметролим сироп за 7 дни. Докторката каза, че се наблюдавало, че Стрептокока е чувствителен на този Суметролим... Навсякъде чета, че за скарлатина се изписва Аугментин.. От симптомите за скарлатина, единствето по езика имаше точици. Ще кача снимка как е езика в момента. След колко време от Суметролима може да направя пак тест и бърз ли да е или гърлен?
Другото, което ме тревожи, е че от неделя, вече 5-ти ден и е паднал гласа. Не виждам много подобрение - пиеше калциев глюконат и Аериус.Какво да правя и за гласа? Възможно ли е от грипа нещо да е паднал или от срив в имунитета?

Благодаря!
Здравейте, направете микробиология на гърлен секрет. Ни знам вашия стрептокок на какъв АБ е чувствителен, за да кажа какво да пие.
колко дни след суметролима да пусна гърлен?

# 3 838
Здравейте доктор Янкова ,дъщеря ми има съмнение за скарлатина . Температура,обрив ,повръщане еднократно ,много болезнено гърло ,днес пуснахме тези изследвания .Днес е 4 ти ден от симптомите ,според вас това ли е ?

# 3 839
  • София
Здравейте, д-р Янкова! Какво мога да дам с такава антибиограма на дете на 3,6год.? Зелени сополи и подута трета сливица, диша през устата, въпреки че носа й е сравнително чист (проходим е). Ако не лекуваме секрета навреме, обикновено отива към бронхоспазъм.

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 22:55 от Happy eyes

Общи условия

Активация на акаунт