За зелените лампи в нашия живот

• 9 137
  • 325
  •   1
Отговори
# 210
В животът нищо не е статично. Сега е щастлива, утре може да не е, връзката може да се промени.
И тя вече има достатъчно любов в себе си, и стандарти, за да си тръгне, а не да остане, ако нещата тръгнат на зле.
Бягство цял живот при всяко влошаване на връзката и условията ли предлагате Simple SmileТова е от червените светлини за мъжете май Wink Ако ние светим в червено,каква полза да гледаме кой свети зелено?

# 211
Какво ще да означава това "осъзната", ако не отговаря на чужди критерии и кривини, а на собствените си... Нищо. Нула. Не си такава. Нищо не си осъзнала. Grinning

# 212

Бягство цял живот при всяко влошаване на връзката и условията ли предлагате Simple SmileТова е от червените светлини за мъжете май Wink Ако ние светим в червено,каква полза да гледаме кой свети зелено?

Никой не е предложил такова нещо. Обсъждаме червените светлини (или липсата им) на ревност, изневери, насилничество, психо-тормоз, манипулация, ограничаване и тн.
Естествено, че ако жената ги има - важи и за мъжете..)

# 213
  • Обран бостан ;)
Да подчертая....ако не си видял.    Smiley

Видял съм доста неща, които Вие тепърва ще ги видите.

Както очаквах не съм бил разбран относно приоритетите, но това не е мой проблем.

Няма да го обяснявам подробно, само ще спомена, че ако видите зелено, а то де факто е червено, катастрофата е почти гарантирана.

Скрит текст:
Абе чудя се аз какви са тия момченца със златни тромпетчета, които хвърчат наоколо пък то к'во било. Trollface

# 214
Да се бяга при всеки проблем е незряло, така е.
В някои случаи обаче няма смисъл да се седи прекалено много, това е жертвеническо.

Ако няма как да се изгладят нещата в разумни срокове, без непосилна работа и свръх компромиси, естествено че си тръгваш. Това е знак на себе обич. Нещо, което на мен например ми липсва.

Една дама ми написа тука, че искала да ми пише. Не да си прося, но пощенската ми кутия е отворена, ако някой иска нещо да ми пише, което не би споделил тук, .. да заповяда Joy

И сърдечно, сърдечно благодаря на всички разписали се, до момента. Благодаря за гледните точки. За желанието да помогнете. Heart

# 215
Сещам се за първата зелена лампичка: в началото на връзката ни бяхме заедно поредния уикенд, беше Цветница. Той звънна на майка си, за да я поздрави за имения ден и излъга, че работи и затова не е отишъл на празника (в друг град). Тогава осъзнах, че не е мамино синче. Доказа го през всичките години до сега, свекърва ми е достойна за разкази в темата за свекървите Simple Smile Спомням си, че след една поредна нейна изцепка ѝ заяви, че той проблеми с жена си няма. Ако тя има обаче с мен, по-добре да прекратяваме всякакви контакти. Това я кротна....за известно време.

# 216
Зелена лампа - лъже майка си. Мда...

# 217
Ифкла, нали ти е ясно, че по същия безобразен начин утре ще излъже и теб (в "очите"). Това си е тъмночервена лампа.

# 218
Зелена за мен щеше да е, ако й каже, че предпочита да е другаде, а не да я лъже. Но хората сме различни.

# 219
  • Пловдив
Крилце, от теб човек може да научи много. Ето какво аз научих от теб от краткото ми пребиваване в този форум, четейки историите и хвалбите ти.

Многократно си писала колко красива жена си на фона на другите жени на твоята възраст и си знаеш цената. Също неведнъж обаче си отричала това да е оказвало влияние над желанието на даден мъж да е с теб. Иска ти се да вярваш, че мъжете са привлечени от теб като Човек в главна буква, а не заради външността. Оправдаваш го с "любовта", само дето тази пуста възхвалявана любов не идва от пръв поглед; физическото привличане е това, което идва от пръв поглед. Бях го писал и друг път: Вярвай на жените, които не са имали късмета да получат добър ген от родителите си - тях рядко някой ги оценя като Човек, рядко са обект на мъжко желание. Защо ли!? Защото мъжете харесват преди всичко с очите си, колкото и да звучи първично или повърхностно. Повечето красиви жени са наясно защо са харесвани и не се опитват да бягат от истината или да го оправдават с мъжката любов. Същата мъжка любов, която е твърде избирателна, щом става дума за красиви или некрасиви жени. Едно от най-вредните неща е човек да заблуждава себе си.

Друго интересно в твоите думи са и твърденията ти как ти приемаш човека и усещаш в него нещо, което да ти подсказва, че ще на една вълна като мислене и той е Човекът. Дори и в настоящата тема спомена как това щяло да е за цял живот, което според мен е по-скоро израз на самонавиване за едно блестящо бъдеще, лежащо единствено на изпитвано в момента задоволство - грешка, която и в предишни бракове те е разочаровала накрая, когато се е оказвало, че "тогавашното завинаги" е завършвало с раздяла или развод. Аз ти пожелавам искрено усетът ти поне сега да е верен! В същото време обаче си писала и как поставяш условия на мъжа така, че той (уж) сам да пожелае да се променя изоснови на зрели години. С тънката подробност, че ако той не изпълнява нещата, които ти изискваш от него, му даваш ясен знак как няма шанс да сте заедно. Ако един човек действително сам желае желае да промени нещо в себе си, той го прави сам, а не след чуването на чужди условия, които изискват задължително тези промени. Но ти обличаш тези условия в други "дрехи" и предпочиташ да ги наричаш "споделяне на мнение, с което мъжът се съобразява по собствено желание". Естествено, че един мъж, който те е видял как изглеждаш и те желае в леглото и живота си, ще се съобразява и прави нещата така, както ти ги искаш. Не всеки, но повечето биха; особено на тази възраст, когато хубавите и със слаба фигура жени са яко кът (бях го писал и в друга тема).
 Има повече търпящи, повече отстъпващи мъже, но това не е израз на любов, а на хора, преценяващи кое ги устройва и какво трябва да изпълнят, за да го получат. Същото е и при съобразяващите се с условията жени.

Това са моите впечатления от твоите изказвания. Не твърдя да са верни, защото чета буквално какво е писано в тях и може ти да си имала друго предвид, но не е проблем някой път да ги подкрепя и с точни цитати от написани от теб мнения. Simple Smile

# 220
Жребчо, като те чета, оставам с впечатление, че дебелите жени нямат право на претенции. Само слабите имат, защото тях ги желаят и за това се съобразяват с тях.
Някъде много кардинално бъркаш!

# 221
Видял съм доста неща, които Вие тепърва ще ги видите.

Както очаквах не съм бил разбран относно приоритетите, но това не е мой проблем.

Няма да го обяснявам подробно, само ще спомена, че ако видите зелено, а то де факто е червено, катастрофата е почти гарантирана.

Чудесен контрапример за темата: снизходителност, арогантност и дървена философщина - три гигантски червени флага лично за мен.

# 222
  • Пловдив
Скрит текст:
Красотата е доста условно понятие.
Красива се чувства едва от няколко години. Преди не съм се смятала за такава. Имала съм “хубаво” тяло само винаги, но то от ген и дълги години балет и спорт.
Сега съм и наистина се чувствам красива - защото се харесвам, обичам и грижа за себе си любов. И ми личи. Излъчването ми е съвсем различно, не физиката.

Лорелада,
Самочувствието на човека/детето зависи основно от родителите. Те са тези, които ти дават начлните “настройки” за това.
И не е да не са ме обичали, просто не са ми го показвали. Никога не са ме хвалели, поощрявали и тн, все критики и недоволства бяха. Представи си само до колко бъгове и грешни представи може да доведе по-нататък..)
Простила съм им отдавна. Това просто беше техният начин. И те така са били възпитавани - като в казарма и лишения, в тежките следвоенни години.
Това удебеленото от цитата не важи за жените, които "се харесват, обичат и грижат за себе си", но нямат красив ген. На тях не им личи. Те също искат да получават любов и мъжко внимание, но тези неща, за съжаление, се случват, когато някой преди това ги е харесал. А за да хареса един мъж една жена в началото... на всички ни е ясно...

Жребчо, като те чета, оставам с впечатление, че дебелите жени нямат право на претенции. Само слабите имат, защото тях ги желаят и за това се съобразяват с тях.
Някъде много кардинално бъркаш!
Ами, явно не ме четеш, защото твърдиш неща за мен, които никога не съм писал. Дори напротив, вече в две мнения в последните няколко минути пиша точно обратното на твоите твърдения. Писал съм го и многократно преди това в последната почти година пребиваване в този форум.

# 223
Въпросът е дали ще се намери кой да угажда на претенциите, Оля. Инак човек може да си има претенции колкото иска. Ако никой не го отразява... каква е файдата. Sunglasses

# 224
Е то е видно от публикациите кой не може да намери да му угаждат на претенциите.

Общи условия

Активация на акаунт