Къща около София - 3

• 69 104
  • 644
  •   2
Отговори
# 630
В началото на годината оглеждахме парцели около Божурище, Пролеша и Хераково, но се отказахме и решихме да инвестираме в малко апартаментче в София. Като гледам обаче оттогава досега не са мръднали много цените на парцелите. Отказахме се заради това, че всички ни казваха, че там има проблеми с водата и масово хората бият сонди за водоснабдяване. Много ми се живее в къща и не съм се отказала, но може би на по-късен етап. Моите наблюдения са, че цените на парцелите тази година нямат такъв ръст както цените на жилищата в София.

# 631
Тина-2011 и на нас с мъжа ми ни е мечта. Но много много скъпи станаха и към момента сме на изчакване накъде ще тръгне пазара.
Общо взето около Божурище и Костинброд сме се насочили и там ще търсим, надявам се да излезе някоя добра оферта...но за сега няма

# 632
  • Sofia
Със съпруга ми решихме, ако търсим нещо да е до около 60-70 км от София, та и аз оглеждам и следя темата, но цените баш около София са над нашите възможности.Та нещо към Кюстендил, Берковица, Ябланица, Нови Искър, Своге, към Враца също ни устройва. Ще се ползва за събота и неделя и през отпуските.

# 633
  • София
Ani Ka, щом посоката по магистрала Хемус ви е в желанията, може да погледнете и района около Ботевград и Правец.

# 634
  • Сф
Ani Ka, щом посоката по магистрала Хемус ви е в желанията, може да погледнете и района около Ботевград и Правец.
И да се дължи сметка за римляните ,че в някои райони са вповече.

# 635
  • София /Абсурдистан
Цените в Ботевград и Правец и околностите им  са като софийските. Особено Правец.

# 636
Ние ще гледаме около Кюстендил и Трънско в посока границите с двете ни съседки. Има ли села и градчета с по-малко рИмляни там?

# 637
  • София /Абсурдистан
Около Кюстендил има много.

# 638
Ние ще гледаме около Кюстендил и Трънско в посока границите с двете ни съседки. Има ли села и градчета с по-малко рИмляни там?
Трънско е дива Индия. Проблем с вода, запуснати пътища, на места няма минаване от дървета и храсталаци, никакви битови условия. От там е пътят на бежанците към Сърбия. Трън е бъкан от римляни, предполагам и по селата са се размножили. Кюстендил също е пълен с роми.

# 639
Около Кюстендил има много.
Има много такива села или има много римляни, че стана объркващо? 😃

# 640
  • София
Цените в Ботевград и Правец и околностите им  са като софийските. Особено Правец.
Вероятно е така, не съм влизала в детайли.
Трънско по-добре да се изключи, всичко написано от Фаталина е така, за голямо съжаление.
Роми има навсякъде, с много малки изключения.
Враца е много хубав град, може да проучите селата. Аз лично съм минавала през Згориград и ми хареса - оживено, чисто, с хуваба главна улица и доста подновени къщи.

# 641
  • София
Не съм чел назад дали е коментирано нещо за Дупница? Спокойно ми се видя, пък си е и в града.
На 60 км. ми е, повечето магистрала даже, което ме устройва. Роми сигурно има, но в района където гледах не видях нито един.
Плаши ме, че обявите там висят с години.

# 642
Не съм чел назад дали е коментирано нещо за Дупница? Спокойно ми се видя, пък си е и в града.
На 60 км. ми е, повечето магистрала даже, което ме устройва. Роми сигурно има, но в района където гледах не видях нито един.
Плаши ме, че обявите там висят с години.
Ромските махали са в двата края на Дупница, като махалата на изхода от града в посока АМ Струма е населена от роми евангелисти и да доста са от този етнос. Самият град е по-скоро сив, мрачен, неприветлив и предимно с голяма изоставена промишлена зона. Все пак е една от люлките на фармацевтичната промишленост. Иначе да, има доста от веригите големи магазини, прилични, но малко централни улици и градинки. Има хубав парк, близо е до ски писти, до Сапарева баня с минералните басейни и до Паничище за преходи в Рила. В района и близо до Сапарева баня е село Овчарци, където знам, че от доста време се търсят парцели и се строят нови къщи. Не съм го посещавала лично, но наш познат - строител там си закупи имот и построи къща.

# 643
На 20 км сме от Дупница, в радомисрко село по код. Утре пак съм в Дупница за сецмичен пазар. Перник ми е на същото разстояние, но предпочитам Дупница. Да, малки улички, и за такива като нас малко трудно с шофирането беше, но свикнхаме. В селото ни роми няма. За Дупница са казали вече. Няма инфраструктура в района, за това и висят обявите. Иначе главните пътища са чудесни, и магистрала има. Ние ползваме старият преди да направят магистралата, нов, няма дупки широк. Климата е по-мек отколкото в София. Транспорта също е много редовен, през два часа има автобуси София-Дупница. Имам и двама колеги от Дупница, пътуват си, когато не са хоум. Ако ви харесва и цената ви устройва...а и е и град, което не е за пренебргване. 

# 644
  • София
... Иначе главните пътища са чудесни, и магистрала има. Ние ползваме старият преди да направят магистралата, нов, няма дупки широк...
Именно, знам за 3 маршрута до там - магистралата, Перник- Радомир-Дрен, и през Бистрица-Белчин. Само последния отдавна съм минавал и не знам как е сега, но го има като алтернатива.
Не съм чувал има ли проблем с водата, което е важно. Гледам и да елиминирам липса на канализация и чести спирания на тока, което често се среща по селата. Няма да е за постоянно живеене, по-скоро за уикенди и почивка извън блъсканицата, но поне да нямаш липса на елементарни услуги.
А за цената мисля, че е доста подценен район, ама де да знам...

Последна редакция: ср, 08 окт 2025, 17:43 от Exter

Общи условия

Активация на акаунт