Рецепти за Airfryer фритюрник - трета тема

  • 100 436
  • 783
  •   1
Отговори
# 705
  • София
  • Мнения: 2 066
blue.angel, благодаря ти. Наистина не знам какво точно искам. Имам място за само един уред.
Намерих групата, дори погледнах и в една публична група. Повечето хора пекат в тавички, дори и в уреди със само горен реотан. Значи този фрайер - грил би трябвало да ми свърши работа. Мъфини, тестени с мая, варианти на кюфтета, които в момента не мога да правя с моя стар фрайер, защото е с мрежеста кошница. Дори мога да задушавам / пека зеленчуци, да после да сложа ориз и вода и да го сготвя, защото се води и мултикукър.
Ще мисля до края на деня, че е в промоция до 15.

# 706
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 12 568
blue.angel, благодаря ти. Наистина не знам какво точно искам. Имам място за само един уред.
Намерих групата, дори погледнах и в една публична група. Повечето хора пекат в тавички, дори и в уреди със само горен реотан. Значи този фрайер - грил би трябвало да ми свърши работа. Мъфини, тестени с мая, варианти на кюфтета, които в момента не мога да правя с моя стар фрайер, защото е с мрежеста кошница. Дори мога да задушавам / пека зеленчуци, да после да сложа ориз и вода и да го сготвя, защото се води и мултикукър.
Ще мисля до края на деня, че е в промоция до 15.
Нинджа мисля имат подобен модел. Можеш да пишеш на админа на групата Бори Чолакова и тя също ще те ориентира какво готви в него. Тя има Нинджата от лятото.
Аз съм с Вортекс Плюс също от лятото и определено задушени зеленчуци може да прави. Не виждам причина и показания да не може. Моят си е класически фрайер, не е грил.

# 707
  • София
  • Мнения: 2 066
На Нинджа подобният е 300 евро + 50 доставка. Ако става дума за същия.
Поръчах Ръсел Хобс. 229лв, промоцията е до 15.11. Сега погледнах, изчезнал е от наличните в Технополис, но са ми пратили касов бон и стокова разписка на мейла - явно ще намажа от прИмоцията.

Свалих си упътването и го чета. Влезнах в тази група, дори си записах няколко рецепти. Първо ще направя баница:
1/2 пакет кори, нарязани на ивици
2 яйца
200гр. сирене
3-4 с.л. кисело мляко
50мл газирана вода
Смесват се всички продукти, програма Bake 160гр 25 мин + 7 мин на 180.
Ако не се лъжа, рецептата е точно от тази Бори, а тя май ползва Косори. Мисля че мога да правя всички рецепти за Косори, защото за Ръсела няма много.

Друга идея: Сладки Сълзица - бутер тесто на ивици, оформят се на панделки (или сърца?), овалват се в захар и се пекат на 170гр на око.

# 708
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 12 568
Тя има много уреди, последният й е Нинджа Спиди. Идеята ми е, че е с подобни функционалности с показания Ръсел Хобс. Иначе, тя е някакъв представител на Tapperwear и Инстант Пот, май и на Косори, но за тях не съм на 100% сигурна. Просто е навътре в материята кой уред какво може, затова те насочих към нея.
Честита покупка, да те радва и да ти готви вкусни неща. С времето ще свикнеш с всички функционалности и ще споделяш рецепти.

# 709
  • София
  • Мнения: 2 066
Благодаря ти.
Този Ръсел е доста бюджетен вариант, но за мен ще е голям upgrade, защото старият ми фрайер е от най-мизерните малки и то с мрежеста кошница, така че едни кюфтета не можех да правя. Но картофи, банички, ядки, печени зеленчуци, сандвичи - всеки ден работи.

# 710
  • Мнения: 20 925
Първо ще направя баница:
1/2 пакет кори, нарязани на ивици
2 яйца
200гр. сирене
3-4 с.л. кисело мляко
50мл газирана вода
Смесват се всички продукти, програма Bake 160гр 25 мин + 7 мин на 180.
Как се подреждат корите?
Или се разбъркват с плънката?

# 711
  • София
  • Мнения: 2 066
Lemy, аз преписах рецептата от група във ФБ. Разбрах го, че се разбиват яйцата с другите продукти и после се прибавят корите нарязани на ивици. Никога не съм се сещала да правя баница по този начин.

# 712
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 710
Аз често правя така баница, във формата на мъфини. Стават много хубави. Точно така, режат се на ивици и се разбъркват заедно с плънката. Което ми дава идея да пробвам мъфините във фраера, имам силиконови кошнички.

# 713
  • Мнения: 8 022
Правила съм такива "банички" с нарязани на ивици кори и разбъркани в сместа във формички за мъфини.

# 714
  • Мнения: 20 925
Аз слагам кори отгоре и отдолу, и по средата плънка с кора на ивици, накъсана. Точно като рецептата на Пепчо, за баница на тиган, но само в долният съд, с обръщане по някое време.
Изобщо взех да си приспособявам рецептите по които готвя в другите съдове, карам на проба-грешка и на интуиция. Слагам там някакви минути, и от време на време поглеждам как вървят нещата.
Вчера правих зеле с месо - първо запържих месото на тиган, след това добавих зелето, малко вода и подправки, поварих го известно време и го прехвърлих във фраера, да се допича.

# 715
  • Асеновград
  • Мнения: 582
На Нинджа подобният е 300 евро + 50 доставка. Ако става дума за същия.
Поръчах Ръсел Хобс. 229лв, промоцията е до 15.11. Сега погледнах, изчезнал е от наличните в Технополис, но са ми пратили касов бон и стокова разписка на мейла - явно ще намажа от прИмоцията.

Свалих си упътването и го чета. Влезнах в тази група, дори си записах няколко рецепти. Първо ще направя баница:
1/2 пакет кори, нарязани на ивици
2 яйца
200гр. сирене
3-4 с.л. кисело мляко
50мл газирана вода
Смесват се всички продукти, програма Bake 160гр 25 мин + 7 мин на 180.
Ако не се лъжа, рецептата е точно от тази Бори, а тя май ползва Косори. Мисля че мога да правя всички рецепти за Косори, защото за Ръсела няма много.

Друга идея: Сладки Сълзица - бутер тесто на ивици, оформят се на панделки (или сърца?), овалват се в захар и се пекат на 170гр на око.
В тая рецепта нещо мазничко няма ли ? Ill

# 716
  • София
  • Мнения: 2 066
В тая рецепта нещо мазничко няма ли ? Ill
Да, има мазничко, записано е мазнина Grinning. Те в групите са майсторки и майстори (много мъже постват рецепти) и рецептите не са много точни. Повече наблягат на минути и температура в уреда.
В другата рецепта, за Сълзица, печенето беше на око. Rolling Eyes

# 717
  • Мнения: 20 925
Яйца за 10 минути на 180°, с разклащане на петата минута. Искам ги малко по-рохки, така че следващия път ще са за 8 минути. Малко трудно се белят.

# 718
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 710
О, точно снощи пробвах и аз яйцата. На 160 градуса за 8 минути ги пуснах, ама не им стигна. Сложих ги за още 4. Май ще вдигна Т другия път.

# 719
  • Мнения: 10 388
общо 40 min. 195* AF
тиква, морков, картоф, карфиол
на 30 та мин. отворих и залях с яйце , сирене и кисело мляко
запекох за още 10

Общи условия

Активация на акаунт