Захранване - въпроси и отговори - тема 13

• 37 925
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
Това ми е малко странно. Ако ще има реакция - ще има. Какво да го мажеш на 100 места. 😒

# 661
Алергията от ядки, ако я има, може да доведе включително до анафилактичен шок, затова се подхожда по-предпазливо. Те са силен алерген. Аналогично много бавно и плавно се въвеждат останалите алергени.
https://www.magipashova.com/2021/04/09/zahranvane-bebe-alergeni/
Маги Пашова се позовава на изследвания и цитира източниците си.

# 662
за този тест четох, че не е надежден, защото кожата на бебетата по принцип може да реагира чувствително към различни субстанции, без да има реална алергия. Аз мисля да изчакам с таханите за до към 9ти месец.

# 663
за този тест четох, че не е надежден, защото кожата на бебетата по принцип може да реагира чувствително към различни субстанции, без да има реална алергия. Аз мисля да изчакам с таханите за до към 9ти месец.
Освен че след него се отваря Кутията на Пандора... (кожен тест за алергии към субстанции).

# 664
Аз съм на мнение, че някои неща, като тахан и фъстъчено масло, може и да не се въвеждат преди 1.6 година, а дори и след въвеждане - в много малки количества.

# 665
Аз съм на мнение, че някои неща, като тахан и фъстъчено масло, може и да не се въвеждат преди 1.6 година, а дори и след въвеждане - в много малки количества.
От само себе си се разбира, че е така.

Цитат
Колко дни преди и след ваксина не се дават нови храни?
Няма такова изискване. Няма връзка с храни.

Последна редакция: нд, 22 яну 2023, 17:34 от Birdie

# 666
Колко дни преди и след ваксина не се дават нови храни?

# 667
# 668
Гхито си мирише ужасно по принцип, не е от марката.
Не е вярно. На вашето може би му има нещо. Гхи мирише точно на разтопено до преди точка на завиране масло. Има съответно лек ядков вкус.

# 669
Не, изобщо не е вярно, 4 марки пробвах, така осмърдяваха храната всичките, че нито децата, нито мъжът ми искаха да ядат.

# 670
Може би е въпрос на вкус. Ако готвите с масло, ще установите, че мирисът е същият.

# 671
Готвя само с масло от 10 години и не, не е същият мирисът, но не е за това темата. Да кажем, че е специфична миризмата и е доста силна, та не на всеки се харесва.

# 672
Както казва моя мъж "Мирише на селско масло". На него му харесва. Аз въобще не се впечатлих, тази леко зърнеста структура не ми допадна. И детето не го одобри Blush

# 673
в уебинара на д-р Владимирова твърди, че не бива да ползваме гхи за бебето, понеже при преработката му се премахват полезните мазнини (омега и т.н.)

# 674
Аз също никога не съм ползвала ГХИ, в началото на захранването ползвах зехтин Extra Virgin,когато стана време за масло директно Краве масло и сега си ги редувам.

Общи условия

Активация на акаунт