Защо жена над 40 е преследвана предимно от мъже на 30-35

• 7 943
  • 199
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Confident attitude
Отговарям на въпроса. Жените над 40 са много по-спокойни, уверени, знаят какво искат, имат търпение да го постигнат, не бързат за деца и семейство.
Другият момент е малко трофеен. Жените над 40 обикновено имат някакви постижения, положение, могат и без мъж. И е някакъв гъдел да завладееш такава жена, предполагам. Хем е малко "забранено", неразумно, твърде луксозно...

Последна редакция: нд, 12 мар 2023, 09:34 от Rockstar

# 166
Ами, да. На 40 е едно, но дори на 42, да не говорим за по-късно – съвсем друго. Тази година ставам на 47 и освен, че не ми се играе с децата, определено ако някой е толкова лапнал, че да иска да живеем заедно, а аз не, директно му тегля чертата. И винаги съм правила така, защото иначе е лесно да си завъдиш антураж лапнали мъже, но не е честно.
Абсолютно! Не е честно само заради едно чесане на егото да губиш времето на хора, които могат да си го прекарат по-качествено. Човек трябва да е честен и да си признае, че иска само забавление. Друг е въпросът ако има искренни чувства и желание за съжителство и по-дълбока връзка и от двете страни. Това, което наблюдавам е, че след определена възраст жените почват да се жегват, че времето им минава и също като мъжете почват да се доказват с противоположния пол - криза на средната възраст се нарича.

# 167
  • София
Нищо лошо няма хора необвързващо да се забавляват, но това има някакъв срок. Колкото и да сте си казали с някого, че това е несериозно и няма да бъде сериозно, ако има някакъв срок по-дълъг от няколко седмици забавлението си става връзка поне за единия и е редно да се прекрати. Мъжете много лесно попадат в такъв капан, не само жените, защото го чуват това, но изобщо не им се вярва. Освен това, неангажиращите забавления не са свързани с ежедневни срещи, чатове и тн. Ти иначе казвай на някого, че това не е нищо, но като го срещаш всеки ден, споделяте си съкровени неща и нон стоп поддържате комуникация, когато не сте задно, това си е пълна лъжа и накрая поне единия страда.
Мъжете на 30 не са деца, но особено ако човекът не е особено зрял една жена 40 плюс може да го отвее. Възможно е и обратното, де, жена 40 плюс, която мисли, че е всичко знае и е красива като 20 годишна, да се окаже в капана на собствената си криза на средната възраст.

# 168
Е тя самата любов е една магична заблуда. Човекът като си влюбен го виждаш в един образ, когато не си, вече е съвсем друго.
//
При мен не е криза на средната възраст. Нямам нужда от доказване.

# 169
  • София
Добре де, Базила, защо под претекст за липса на ангажименти толкова дълго си била с този младеж, че да започне да напира за брак и деца? Неангажиращите връзки са краткотрайни или достатъчно повърхностни, за да не се стига до такива неща. Нито до теми с "преследва" в заглавието, освен ако не привличаш мега лабилни типажи.

# 170
Уф, ясно, такива си ги избира, домошарчета. Ами откликвай повече на разни дето са развейпрах, непостоянни и авантюристи и няма да се натискат да предлагат брак. Явно е въпрос до подборка на антуража.

# 171
  • София
Спрямо предната тема, връзката не беше иху- аху, само прекалено прибързана.
После се разгърна в цялата си токсичност и авторката сложи стоп. Ама май трябваше хикс.

# 172
  • Далечният изток
Ми те живеят заедно, в някакъв период, сега не знам, май не.
За него това си е напълно сериозна връзка.
За нея?! Забавление?! Хммм...

# 173
Бояна, не си ме разбрала.
Влязла съм с него в сериозна връзка. Опитахме. Той се дъни по едни характерови параграфи много пъти, не изневяра. И се отдръпнах, казах му, че в такъв случай предлагам да е само мед – да не се чувства ангажиран с мен. И да е само за забавление. Ако не му е ок – довиждане.
Преследването е буквално, с чакания пред вкъщи и подобни. И, не, това не е ок.

# 174
  • Далечният изток
Е, ама това си е до човека, няма общо с възрастта... Тоя просто не е нормален каквото и да си говорим.

# 175
  • София
Бояна, не си ме разбрала.
Влязла съм с него в сериозна връзка. Опитахме. Той се дъни по едни характерови параграфи много пъти, не изневяра. И се отдръпнах, казах му, че в такъв случай предлагам да е само мед – да не се чувства ангажиран с мен. И да е само за забавление. Ако не му е ок – довиждане.
Преследването е буквално, с чакания пред вкъщи и подобни. И, не, това не е ок.
Ама и ти си много интересна. Или късаш, или не. Като не те устройва връзка, която искаш да бъде сериозна не казваш, ок, тогава само ще се забавляваме, а режеш и не вдигаш повече телефона. Ти му поддаваш, затова те причаква. Ако си категорична, не агресивна, но безразлична, ще разбере и ще се омете. А ти без да го съзнаваш играеш игрички, според мен. Поставяш му изисквания и той сега се пъне да ги изпълни.
И всичко това нищо общо със заглавието на темата. Не съм ти следила другите теми и излиза, че неадекватно коментирам от самото начало. Те не били много мъже, а само един.

# 176
Е тя самата любов е една магична заблуда. Човекът като си влюбен го виждаш в един образ, когато не си, вече е съвсем друго.
//
При мен не е криза на средната възраст. Нямам нужда от доказване.
Аз не написах, че конкретно ти имаш нужда от доказване и си в криза на средната възраст. Не те познавам и няма как да знам, но просто споделих моите наблюдения. Има жени, като станат на около 40 и почват някакво съревнование с 20 годишни и други жени им пригласят. Използват се всички инструменти за себедоказване - включително и мъже. И понеже за женската психика не е много похвално мъж да те желае само за секс (не е кой знае какво), почва и едно зарибяване, та той да поиска и семейство.И това единствено с цел жената да си каже - ето вижте ме, още ставам, не съм за изхвърляне.

# 177
Бояна, не е 1, но няма да навлизам в твърде лични детайли, но съм мислила и този вариант – да. За подсъзнателната игра. Но не мисля, по-скоро още съм влюбена, а тогава човек е склонен яко да мижа и да е с широко затворени очи. Разумът съвсем друго казва и вижда. Понякога някои любови са невъзможни. Не е нужно да е свързано с употребяване или рационални избори.

# 178
  • София
На 40+ някак добиваме тази способност - хем да сме влюбени, хем още на следващия ден, когато сме сами, да можем да погледнем цялата картинка съвсем ясно. И да направим съзнателен избор дали да продължим връзката или не.

# 179
Темата е пусната, за да си изляза от моето балонче и да мога да получа външен поглед. Това ми дава и на мен отрезвяване.
Наясно съм, че няма как да са напълно адекватни, тъй като все пак се говори за непознати, но мерси. Полезни сте ми!

Общи условия

Активация на акаунт