С какво ви дразнят свекървите? – 145

• 31 439
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
Аз не случих нито на свекърва нито на майка за помощ при децата. Големият го родих когато бях на 22 години и го отгледах сама но никога не ми е тежало и никаде не ми се е ходило без него.Просто знаех още докато бях бременна,че всичко се променя и го приех. Ходила съм с него където е било възможно. Когато порасна достатъчно да иска да бъде сам съм ходила където пожелаех. И сега с малката е същото, нямам търпение да свърша работа за да съм с нея. Но тук ситуацията е друга и малко помощ не би била излишна за което си плащам и мога да ви кажа ,че от това по хубаво няма. Майка ми ще я виждаме няколко пъти в годината а свекърва ми изобщо.Но съм щастлива и спокойна.

# 676
  • София
Аха...Е, някои жени имат сходни ценности с родителите си, някои мъже - също. Чудо, чудо невиждано.
Не е добре да не виждаш извън личния си опит. Конфликт с майката, липса на свекърва... И компромис, който други жени може би нямаше да направят.
Нали синовете ни са набори, имаме още поне 10 години до снахи, поне така се надявам.

# 677
Лютиче сигурно от две години насам я чакам да роди за да изпита някои неща от първо лице. Ще дочакам, аз съм търпелива Stuck Out Tongue Winking Eye

Лютиче чака да роди, за да разбере при нея как ще е. Няма еднакви деца, еднакви бременности и еднакво ежедневие Wink При едни може да е така, при други иначе. Не харесвам изказвания тип Ти-ще-видиш-един-ден.

# 678
  • France
О, и еднорог да ти се падне, има едни общи неща в родителството, от които не мож избяга. Освен с баба/бавачка насреща. Казвам го като майка на 2 много различни чавенца Hands V

# 679
Лютиче, това с преченето беше доста необмислено изказване. Наистина като нямаш опит, по-добре недей размахва пръст. То и да имаш, де - тогава още по-зле.

# 680
Опитвам се да съм деликатна, ама не схващаш. Та ще го напиша директно - не ща непоискани съвети и размахване на пръст. Ще дойде време и сама за себе си ше преценя.

Лу, аз точно така разбрах цялото излияние на Дени. Иска баба или дядо, които да гледат детето, докато прави други неща, които с дете не може.

# 681
Опитвам се да съм деликатна, ама не схващаш. Та ще го напиша директно - не ща непоискани съвети и размахване на пръст. Ще дойде време и сама за себе си ше преценя.

Лу, аз точно така разбрах цялото излияние на Дени. Иска баба или дядо, които да гледат детето, докато прави други неща, които с дете не може.

Разбирам те, ама повярвай ми - нищо лошо няма в това, наистина.
И аз искам да гледат детето, докато пазаруваме, излезем на вечеря или на почивка за малко някъде. Всичко това мога и го правя с детето, ама друго си е да търчиш след едно диване в магазина и да се опитваш да му изтръгнеш всичко взето от ръцете. Да не можеш 10 минути да стоиш на масата да вечеряш/обядваш с мъжа ти в заведение, защото все единият гони детето. За почивката пък е хард кор положение. Еле пък ако е и на море… Синът ми е безрезервно влюбен в ядене на пясък в големи количества и търчене по плажа и водата като обезумял….

# 682
  • София
Ти добре си разбрала, но се изрази "не на всички децата им пречат". Аз го разбирам като пасивно-агресивна критика, а уж нищо не си казала.
Да, детето пречи на релакс/фитнес/сън/секс. Което не означава, че ще го върнеш или ще му дуднеш как заради него...

Последна редакция: пт, 24 мар 2023, 17:35 от Cuckoo

# 683
  • France
Пу-пу, пази Боже да давам непоискани съвети. Аз и поисканите си ги пестя. Само стоя настрани и гледам как жизненият опит инфюзира. Как му викаха been there done that.

# 684
Вярвам ти. Така е. 100%
Хванахте се обаче за конкретната дума.
На мен ми е ясно, че скоро няма да имам спокойно пътуване, да седна в ресторант и да си приказвам с някого без да се разсейвам, да изляза на разходка без да се съобразявам с нечий режим... Пречи на съня, на спокойствието и т.н. В момента ми пречи, че не мога да изпия една бира на спокойствие и не мога да се натъпча със суши до пезпаметност.
Не съм казала, че е лошо. Ако мислех, че е лошо, нямаше да искам деца.
Но да, слагаш си още една точка в ежедневието, с която трябва да се съобразяваш. Не е като да живееш сам. В такъв смисъл "пречи".
Иначе много ясно, че всеки си е пожелал децата, обича си ги и т.н. Надявам се да са единици родителите, които обвиняват децата си, че заради тяхното съществуване животът им се е стекъл по различен начин.

Едит: Cuckoo, в никакъв случай не е критика. Не съм го имала така предвид. Нито пък постът ми беше насочен директно към Дени. Това, което тя написа, го разбрах като универсално правило за всички родители. Както много пъти съм казала, не съм привърженик на общия знаменател и се изказах общо. Хич не знам нейната конкретна ситуация каква е.

# 685
Малко извън темата, но много ми харесват коментарите ти! В която и тема да съм те чела, винаги се изказваш доста адекватно! 🙂

За мен основната роля на баби, дядовци и другите близки роднини не е точно възпитателна в буквалния смисъл на думата. По-скоро става въпрос за приемственост и принадлежност. С разказите на баба и дядо от тяхното детство, с разказите на лели и чичовци от друга гледна точка - придобива се и едно усещане за време, за история, детето става един вид част от цялото, вижда своето място в пъзела на рода. Също така в рамките на разширеното семейство децата сравнително безопасно се сблъскват и опознават  различни типове характери, виждат различни житейски модели и отношения. Говоря за обичайно общуване на адекватна възраст, не за постоянно отглеждане. По-добре детето да види и опознае дядо-пияница, и да има изградена представа и съответно поведение, отколкото да го държим в балон, че такива неща не съществуват, и като животът го сблъска с непознат пияница на улицата, да е уязвимо.

# 686
  • France
Де да беше просто "още една точка в ежедневието"... както и да е. Всичко най-хубаво ти желая, искрено.

# 687
Де да беше просто "още една точка в ежедневието"... както и да е. Всичко най-хубаво ти желая, искрено.

Ей като се хванете за една дума.... Трябва ли да пиша още 20 реда да обяснявам какво имам предвид под "една точка в ежедневието"? Grinning

# 688

Ей като се хванете за една дума.... Трябва ли да пиша още 20 реда да обяснявам какво имам предвид под "една точка в ежедневието"? Grinning
Не. Ама в 99% от случаите става главна точка в ежедневието, около която се въртят всички останали в следващите 18 г. - работно време, хоби, време със съпруга, ядене, финанси и т.н.

# 689
Малко извън темата, но много ми харесват коментарите ти! В която и тема да съм те чела, винаги се изказваш доста адекватно! 🙂

Благодаря.
И за да съм по темата все пак: мисля, че родителите "растем" заедно с децата си. Проблемите на възрастовите групи, до които не сме достигнали, изглеждат или незначителни, или пресилени. Много неща трябва да ги преживее човек, за да си изгради реална представа за какво става въпрос. Не казвам, че не трябва да имаме мнение, а че не трябва да е категорично и осъдително. Защото може да се промени в движение. Имам дългогодишна колежка, много рязка и доминантна жена - това е така, и край. Като се случи да си промени мнението обаче, рязко придобива амнезия, гледа те ококорено и спори, че никога не е имала друго мнение от това, което има в момента Smiley И с разлика от седмица може да аргументира и защитава до смърт коренно противоположни мнения Smiley Тя ми е примера, че е добре човек да е умерен. Написаното няма общо с дискусията на последните страници.

Общи условия

Активация на акаунт