Съвети от дерматологa д-р Иван Пеев: Проблемна кожа, подходящи процедури и грижи

• 117 255
  • 1 322
  •   1
Отговори
# 810
Здравейте докторе ..
Какъв крем за фини бръчки ,мога да ползвам На 40 съм...и да попитам може ли един чист ретинол ,също да се използва за тези цели ?
( и последно ,за моят мъж може ли да препоръчате също някакъв такъв продукт ,и изобщо има ли мъжки крем за бръчки ( появиха му се около челото ,и очите изведнъж, а е все още млад 38 г.)

Здравейте,

Да, може да ползвате ретинол. Освен това слънцезащитен крем и хидратиращ крем. Мъжът ви може да ползва ретинол също. Той е универсален анти-ейдж продукт.

Поздрави!
Марка ретинол ,или няма значение докторе .И преди ретинола,трябва ли да се почиства лицето или не с някакви друг продукт . Всъщност колко често трябва да се ползва ,всеки ден или ?
Благодаря ви докторе !

# 811
Здравейте, д-р Пеев,
Имам следния въпрос, майка ми преди 20 години без да иска си е спукала тази бенка и още тогава е ходила на дерматолог и са казали че няма нищо, че всичко е наред и само да се наблюдава да не расте. Казали са да се дезинфекцира, станало е струпче и след като е паднало всичко си е било нормално. Тя не е порастнала, същата си е каквато е била, съответно още тогава е станала безцветна. Преди 2 дни тя е забелязала че и е станала на това място малка пъпчица с бял връх, не я е пипала явно сама се е спукала тази пъпка и тя я е дезинфекцирала и е станало струпче. Живеем в Германия и не е ходила на дерматолог тук. Много е притеснена, ще може ли да ни кажете какво да правим. Благодаря!

# 812
Д-р Пеев, здравейте! От около месец, веднага след къпане, на синът ми - 13 г.,  около глезените и горната част на ходилата му се зачервява кожата и започва да сърби много Ако не го  разчеса, минава бързо. И до следващата къпане нищо му няма. Как да подходим? Благодаря ви!

# 813

здравейте доктор Пеев, може ли да ми кажете какво е това, защото скоро се е появило опасно ли е и как може да бъде премахнато ?

# 814
Здравейте докторе ..
Какъв крем за фини бръчки ,мога да ползвам На 40 съм...и да попитам може ли един чист ретинол ,също да се използва за тези цели ?
( и последно ,за моят мъж може ли да препоръчате също някакъв такъв продукт ,и изобщо има ли мъжки крем за бръчки ( появиха му се около челото ,и очите изведнъж, а е все още млад 38 г.)

Здравейте,

Да, може да ползвате ретинол. Освен това слънцезащитен крем и хидратиращ крем. Мъжът ви може да ползва ретинол също. Той е универсален анти-ейдж продукт.

Поздрави!

Марка ретинол ,или няма значение докторе .И преди ретинола,трябва ли да се почиства лицето или не с някакви друг продукт . Всъщност колко често трябва да се ползва ,всеки ден или ?
Благодаря ви докторе !

Аз лично харесвам ретиналдехида, действа по-бързо, мощно и е по-малко дразнещ кожата. Има голямо разнообразие на Medik8. Най-добре е да се ползва всеки ден. Но ако нямате опит с продукта, почнете постепенно, например през вечер-две, за да привикне кожата. Разбира се, че е добре да се почиства лицето преди нанасяне.

Поздрави!

# 815
Здравейте, д-р Пеев,
Имам следния въпрос, майка ми преди 20 години без да иска си е спукала тази бенка и още тогава е ходила на дерматолог и са казали че няма нищо, че всичко е наред и само да се наблюдава да не расте. Казали са да се дезинфекцира, станало е струпче и след като е паднало всичко си е било нормално. Тя не е порастнала, същата си е каквато е била, съответно още тогава е станала безцветна. Преди 2 дни тя е забелязала че и е станала на това място малка пъпчица с бял връх, не я е пипала явно сама се е спукала тази пъпка и тя я е дезинфекцирала и е станало струпче. Живеем в Германия и не е ходила на дерматолог тук. Много е притеснена, ще може ли да ни кажете какво да правим. Благодаря!

Здравейте,

От снимката не мога да кажа със 100% сигурност, но бенката ми изглежда спокойна и доброкачествена. Все пак, ако има възможност, нека да посети дерматолог.

Поздрави!

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 10:57 от Рaдост

# 816
Д-р Пеев, здравейте! От около месец, веднага след къпане, на синът ми - 13 г.,  около глезените и горната част на ходилата му се зачервява кожата и започва да сърби много Ако не го  разчеса, минава бързо. И до следващата къпане нищо му няма. Как да подходим? Благодаря ви!

Здравейте,
Почнете да ползвате продукти за суха/атопична кожа всеки ден и задължително след баня. Има добри на А-дерма и Сераве.

Поздрави!

# 817

здравейте доктор Пеев, може ли да ми кажете какво е това, защото скоро се е появило опасно ли е и как може да бъде премахнато ?

Здравейте,

Снимката е много разфокусирана и отдалечена и не мога да кажа.

Поздрави!

# 818

Здравейте,

Поздрави!

# 819

Здравейте,

Поздрави!

Прилича на брадавица. Не е опасно и може да се отстрани.

Поздрави!

# 820
Здравейте, не знам дали проблема ми е за вас, но реших да попитам, имам бебе на 2 месеца с нещо като червено петно на гърба, според вас хемангион ли е, съдов проблем или нещо друго

# 821
Здравейте!От няколко седмици кожата на лицето ми е много суха ,но най-вече около зоната на очите.А днес забелязах две червени петънца.Не ме сърбят ,но се усещат сухи и първоначално при нанасянето на крем за лице леко щипеше. Може ли да е нещо сериозно или просто имам нужда от по-добра хидратация на лицето.Ако е възможно да препоръчате качествена козметика за суха кожа.

# 822
  • offshore & overseas
Здравейте, д-р Пеев,
Въпросът ми е следният: какъв успокояващ крем/гел, или какво друго средство, бихте препоръчали да се използва при реакция на кожата към Epiduo gel (adapalene, benzoyl peroxide)? Обичайно използваният хидратантен крем (на La Roche-Posay) „щипе“ и зачервява кожата още повече. Необходимо е средство, което да успокои кожата, докато се изчаква да отмине реакцията. Временно е спряна употребата на Epiduo, а в бъдеще известно време ще бъде използван през ден или веднъж на два дни.
Предварително благодаря! Blush

# 823
Здравейте д-р Пеев! Появи се това нещо на ухото на детето ми (1.6г.) Миналата година също през декември месец имаше същата екзема, но от вътрешната страна. Тогава си спомням, че мазахме с крем здраве и се оправи доста бавно. На какво се дължат тези екземи и то точно по ушите? С какво да третираме раната според вас?

# 824
Здравейте,от известно време имам това топче на клепача. Дали е опастно и на какво може да се дължи появата му

Общи условия

Активация на акаунт