Бързи здравословни въпроси и отговори – 43

• 31 024
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
При мен цистита винаги е бил бактериален. Но понеже няма опция сега да се пуска стерилна урина, подкрепям за Цистостоп Рапид. От всичко изпито за цистит съм най-доволна от него, действа безотказно. По 2 на 4 часа първия ден.

# 391
Има ли връзка между покачване на кръвна захар и на кръвно налягане?
Една от причините за високо кръвно е високата захар.
Други причини за високо кръвно- холестерол, проблем с бъбреци. Първо това проверяват при повишено кръвно. Захар, холестерол, бъбречна функция.
Хормоните на щитовидната също.

# 392
Има ли връзка между покачване на кръвна захар и на кръвно налягане?
Една от причините за високо кръвно е високата захар.
Други причини за високо кръвно- холестерол, проблем с бъбреци. Първо това проверяват при повишено кръвно. Захар, холестерол, бъбречна функция.
Хормоните на щитовидната също.
[/quote
Вчера цял ден бях с високо кръвно. 150 на 85. Чак когато вечерта изпих глюкофажа, спадна.
Може и да е съвпадение. Вече бях пила два пъти по 2мг репидо. Ама ми направи впечатление...

# 393
Да си била болна скоро?
Такова кръвно видях след Ковид преди месец. Мислех, че ще се гътна. Новата версия на ковида вървяла с високо кръвно. Потвърдено от опит!

# 394
Не е само новата май, когато аз го карах в началото на 2022ра пак беше много типично, не помня вече какъв модел се водеше тогава. Лекарката ми още като ме преслушва каза че дори само през слушалката разбрала че ми е високо, измерването естествено го потвърди. Каза тогава че е масово по време и известно време след боледуването.

# 395
  • Mediterraneo
Ох, аз живея с по- високо кръвно от години. Долната ми граница е над 100 обикновено. И в Бг, и тук са ми правени всякакви изследвания и не се намери причина. Чувствам се добре също. Казаха, че просто е физиологично с напредване на възрастта. Известно време пих хапчета, но с тях се чувствах много зле и ги спрях. Трябва да видя за нова терапия занапред.

# 396
Здравейте, има ли в момента вирус с разстройство, повръщане и температура? За колко дни минава? Благодаря!

# 397
Ох, аз живея с по- високо кръвно от години. Долната ми граница е над 100 обикновено. И в Бг, и тук са ми правени всякакви изследвания и не се намери причина. Чувствам се добре също. Казаха, че просто е физиологично с напредване на възрастта. Известно време пих хапчета, но с тях се чувствах много зле и ги спрях. Трябва да видя за нова терапия занапред.
Аз от 2020г. съм с хапчета за високо кръвно. Пия сутрин и вечер по 1/2 таблетка конкор и по 4 мг репидо.
Но въпреки това понякога го вдигам както онзи ден необяснимо от какво.
Направените изследвания до нищо не доведоха.
Замислих се ... След предположението за кръвната захар ... А възможно ли е да е свързано с идването на МЦ? То за тази година съм се срещала с него няколко пъти де...

# 398
Пробвали ли сте да си оправите кръвното със здравец?

# 399
Как със здравец, че мъжът ми и той е с кръвно?

# 400
При всички с хипертония се случват такива епизоди. Ако не преминат няколко дни се иска консулт с кардиолог за смяна на терапията.
В перименопауза се случва това с кръвно преди МЦ. Като дойде цикъла и се успокоява.
Иначе няколко години преди да избухна с много високо кръвно се лекувах с разни билкови, есен и пролет ми включваха епизодично химия. Първо беше 135-140 на 100, после 150/100, 170/100 (уж и грип беше виновен) и като избухнах с 234/130 си дадох сметка, че отдавна е трябвало да си пия редовно лекарства. Чак ме е яд и на мен и на докторите.

# 401
Моля кажете за здравеца!

# 402
Здравейте, има ли в момента вирус с разстройство, повръщане и температура? За колко дни минава? Благодаря!

Много вируси има в момента.

Тарталета, не е добре да си с такава висока долна граница. Горната колко е?
Търси добър кардиолог. Не е шега работа.

# 403
Листо здравец се накисва в чаша с вода вечер. Сутринта на гладно се изпива водата и се изяжда листото. Рецептата съм запомнила, но никой около мен не я е ползвал и нямам идея дали работи.

# 404
  • Mediterraneo
Горната ми не надвишава 140, долната е притеснителна. И на кардиолог съм ходила и в Бг, и тук. Не се открива нищо. Ще взема да замоля личната пак за изследвания, последно преди година и половина правих.

Общи условия

Активация на акаунт