Професия учител - 18

• 50 068
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
  • Добрич
Както вече написах в МОН нямат единни критерии за всички класове, затова няма смисъл да спорим.
Лично аз снижавам критерия за тройка,  но отличен пиша за над 90%.
Не ползвам показаните скали, давам ги информативно, защото са от МОН.

МОН -линк - 4. клас

МОН -линк - ДЗИ

Последна редакция: нд, 25 фев 2024, 15:00 от Вела

# 136
При проверка от страна на експерт преди две години формулата беше приета за правилна.
Личното мнение на учител по специални предмети на големия ми син е че не е честно да трябват два пъти по 50 точки за да е покрито 3 на ДЗИ спрямо  30 точки по език или философия например.

# 137
При нас уеднаквиха критериите за оценка по методични обединения. Не е мога вече еднолично по формулата да оценявам.

# 138
  • Майничка
Така е най-смислено, по МО.

# 139
За придобиване на ПКС по начална педагогика се гледа педагогическия опит на човек като цяло или конкретно години като начален учител? Т.е. ако има само педагогически опиъ в ДГ може ли да се яви на ПКС по начална педагогика?

# 140
СДК учителска правоспособност ли искаш да кажеш? Или придобиване на ПКС докато си назначена начален учител ли?

# 141
СДК учителска правоспособност ли искаш да кажеш? Или придобиване на ПКС докато си назначена начален учител ли?

Придобиване на 5-то ПКС по начална педагпгика, докато работиш като учител в ДГ.
Понеже за ПКС пише, че трябва 2 г педагогически стаж, но не е уточнено дали трябва да е педагогически стаж в училище или може и в ДГ да е направен стажа.

# 142
Щом са те назначили като учител, значи покриваш изискванията за длъжността, а това значи, че за ПКС няма значение къде си работила, ами да имаш необходимите 2 години педагогически стаж и кредити. В свидетелството за ПКС 5 пише с каква специалност си.

# 143
  • София
Не, че нещо, ама сегашните STEM/STEAM/STREAM и подобни практики, с които постоянно ми надуват главата колко са иновативни, модерни, надъхващи и колко са полезни и т.н., ги хванах още като ученичка в училище от 2004 насетне,  а брат ми от 96-та. Кое му е новото, модерното, иновативното, не зная. Joy Нищо де, нали все пак трябва да се отвори поредна дупка, в която да наливаме пари.

Последна редакция: чт, 29 фев 2024, 20:26 от Lunna_sonata

# 144
Не, че нещо, ама сегашните STEM/STEAM/STREAM и подобни практики, с които постоянно ми надуват главата колко са иновативни, модерни, надъхващи и колко са полезни и т.н., ги хванах още като ученичка в училище от 2004 насетне,  а брат ми от 96-та. Кое му е новото, модерното, иновативното, не зная. Joy Нищо де, нали все пак трябва да се отвори поредна дупка, в която да наливаме пари.

Идеята е знанието да не бъде разделено по предмети, както е сега (химия, физика, математика...). Това не е непременно подход, който ще повиши резултатите, а по-скоро нов начин да правим същото.

# 145
  • София
Посмях се с бабата в час. Simple Smile
Някой знае ли как се става член на СБУ?

Нямате ли синдикати в училището? Подава се заявление за членство.

# 146
Директорът има ли право да не спази  ВПРЗ  при определяне на заплатите на учители със средно образование и с образование не по специалността, а именно 65% и 80% от учителската заплата и да ги назначи на реална учителска заплата? Има ли чак такива правомощия или това е нарушение?

# 147
Има право да ги назначи на пълна заплата, ако желае, но обикновено директорът не желае.

# 148
Посмях се с бабата в час. Simple Smile
Някой знае ли как се става член на СБУ?

Нямате ли синдикати в училището? Подава се заявление за членство.

Може ли и аз да попитам за синдикат - какви са плюсовете ?
Някъде четох 6 дни повече отпуска , бихте ли разяснили:)

# 149
  • Добрич
За СБУ

Да, има 6 дни допълнителен отпуск за синдикалните членове, независимо от синдиката.

Общи условия

Активация на акаунт