Професия учител - 18

• 48 927
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Точно в Шуменския университет има педагогическа специалност учител по биология, не съм сигурна дали е само биология или беше с география доста колеги има завършили там. С екология не може.

# 541
Някой може ли да ми каже 4 семестъра магистратура, приблизително за 2 години ли се завършва?

# 542
  • София
Записвай смело в Шумен и си следвай пътя. В България вече няма качествени университети и без това.

# 543
Аз също съм чувала подобни отзиви за Шуменски университет. Нямам наблюдения какво точно се случва, но се носят приказки, че много лесно се изкарва и не е толкова ситно ситото. Ако търсите нещо в района може да разгледате специалностите и в Русенски университет.

# 544
Точно в Шуменския университет има педагогическа специалност учител по биология, не съм сигурна дали е само биология или беше с география доста колеги има завършили там. С екология не може.
Първо искам да благодаря на всички,които отговориха.
Относно това,че с екология не може ще цитирам какво ми каза от Шуменския университет
Аз-Здравейте,за да кандидатствам за учителка по биология,когато си подавам документите трябва да запиша,че искам специалност екология ли?
Питам тъй като разбрах,че за да станеш учител по биология първо записваш екология и във втори курс записваш психологиите,които ти трябват за учител.
Питам,защото виждам специалности педагогика по биология и география, биология и химия, а искам само педагогика по биология.

Шумен-Добър ден,
От специалност Педагогика на обучението по география и биология, Педагогика на обучението по биология и химия, Екология и опазване на околната среда, Растителна защита, можете да добиете педагогическа правоспособност "Учител по биология". Спокоен ден!

# 545
  • Добрич
Скрит текст:

Първо искам да благодаря на всички,които отговориха.
Относно това,че с екология не може ще цитирам какво ми каза от Шуменския университет
Аз-Здравейте,за да кандидатствам за учителка по биология,когато си подавам документите трябва да запиша,че искам специалност екология ли?
Питам тъй като разбрах,че за да станеш учител по биология първо записваш екология и във втори курс записваш психологиите,които ти трябват за учител.
Питам,защото виждам специалности педагогика по биология и география, биология и химия, а искам само педагогика по биология.
Шумен-Добър ден,
От специалност Педагогика на обучението по география и биология, Педагогика на обучението по биология и химия, Екология и опазване на околната среда, Растителна защита, можете да добиете педагогическа правоспособност "Учител по биология". Спокоен ден!
Първите две специалности са "педагогика на...", т.е. за учители.
Вторите две, екология и растителна защита нямат педагогика, т.е. не получаваш диплома за учител. За да получиш педагогическа правоспособност трябва да учиш допълнително. Освен психология, педагогика и методика би трябвало да има и още дисциплини по биология.

Магистратурата  ми беше в ШУ ( химия и физика), но преди 30 години. Тогава късаха доста и на семестриалните и на държавните изпити. На първия държавен изпит обикновено минаваха не повече от 5 човека от съответния випуск (с изключение на държавен изпит с дипломна работа).

Нямам идея как е сега, но предпокагам, че както писа някой по-горе, вече нивото навсякъде е занижено...

# 546
Благодаря много за информацията,която ми дадохте относно екологията.
Учудена съм,защотото наистина бях сигурна,че завършвайки екология ще мога да бъда учителка по биология.
На мен ми беше обяснено,че първо записвам екология,а във втори курс записвам психологиите нужни за учител.
Наистина ще се върна до училище и ще говоря с учителите по биология как стоят нещата.

Относно образованието в България мисля,че сте прави.Госпожата ни по биология е завършила в Тракийски университет и искам да ви кажа,че подготовката ни за матура по биология беше правене на презентации и гледане на филми за христянската църква.Уча в ПМГ уж преди от там са излизали бъдещи лекари сега всички,които искаме да занимаваме с химия и биология ходим на уроци.Наистина се надявам един ден да мога да дам на децата нещо.

# 547
  • Някъде по Дунава
Някой може ли да ми каже 4 семестъра магистратура, приблизително за 2 години ли се завършва?
Да.

# 548
Колеги,
При нас изискват да попълваме таблица за квалификационната дейност през учебната година за броя на придобитите кредити и ПКС+ вътрешна квалификация. При вас има ли подобна офанзива?

# 549
Да, и при нас! Както и за състезания, инициативи и прочие ...

# 550
В този ред на мисли, постижение ли е второ място в конкурс за рисунка на мое дете, при положение, че не съм специалист по изобтразително изкуство, а този час ми е даден за допълване на норматив?

# 551
Разбира се, че е постижение!
Особено като се има предвид контингента, с който работиш (ако помня правилно).

# 552
Да, правилно помниш Грета. Значи да го вписвам в таблицата това.

# 553
Ама разбира се!

# 554
Някой карал ли е едногодишнен курс към ДИУУ София за да може после да запише 3-то пкс?

Общи условия

Активация на акаунт