RYANAIR - 25

• 40 622
  • 761
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Вие четете ли какво пиша?
Нямаше нито един човек с куфар, който не влиза в рамката! Заяждаха се за някви сантиметри джобчета, които дори бих казала, че не излизат! Утре като се хванат за вашият куфар, който влиза в рамката и е с допустимите размери, едва ли ще пишете за спазване на правила......
Не ни се караш, нали?
Ти през цялото време беше до рамката и на всеки видя куфарите, джобовете, дръжките и колелцата 🙃
Гледали сме ги тия филми с повторение до болка. Тарикат до тарикат, мила моя майно льо, но те са заяждат 🙃

# 721
Не се карам на никого. Споделям.
Да, напук на твоята ирония бях седнала на два метра от рамките, не се редя на опашката и се качвам от последните. Като пряк наблюдател и незасегната от ситуацията си беше чисто заяждане от тяхна страна.
Според теб, който не си бил там е "тарикат до тарикат'...

# 722
Чадър може ли извън раницата да се носи? 35 см е сгънат или да търся по-малък? Прогнозата е за много силен дъжд и не ми се иска да го оставям в чекирания багаж.

# 723
И защо някой ще скача върху куфара или ще стяга с колан ако влиза в рамката?
Нещо не ми се връзва...

# 724
  • София
Чадър може ли извън раницата да се носи? 35 см е сгънат или да търся по-малък? Прогнозата е за много силен дъжд и не ми се иска да го оставям в чекирания багаж.

Всичко може да се носи. Но трябва да имаш готовност да си доплатиш за нещото в повече или да го изхвърлиш.
Аз бих го набутала в раницата.

# 725
Вариант ли е да си носите еднократен дъждобран? Около 2 лв. са.

# 726
  • София
Аз чадъра (сгъваем, мисля, че е около 25 см) съм го слагала във външния джоб на раницата (който е за шише с вода) и не са ми правили проблем, но и не ми се е случвала щателна проверка на размерите, за каквато се говори по-горе. Имам десетина полета с Райън и особено на връщане сме минавали без изобщо да гледат багажа. Виждала съм да правят въпрос само на хора с куфар на гейта и без платен приоритет. Преди десетина дни на прибиране от Родос забравих да прибера чантата с фотоапарата в раницата и реално минах с 2 чанти без приоритет, но никой не ми каза нищо.

# 727
А защо пък непременно извън раницата? Сложете го вътре... Дори да е във външен джоб няма значение, стига да не превишава размерите.
Ясно е, че някои неща зависят от хората на гейта и не може да ви кажем 100%. И вие сте пътували десетина пъти и имате някакъв опит. Ако вие се движите по ръба и те се движат по ръба може да има сблъсък. Ако те гледат през пръсти или вие гледате да не прекалявате няма да има сблъсък.
Преди чекина още има клетка за мерене, премерете си раницата и си решете как да действате.

# 728
Нямам много опит с нискобюджетни, при стандартните компании чадър никога не е проблем да се вземе отделно от багажа.

# 729
то вероятно няма да е, ама виждаш че пишат за всякакви заяждания, кой ще ти каже дали няма да изтеглиш късата клечка...
аз не обичам конфронтации и бих гледал да съм изряден, друг би решил друго.

отделно, аз не обичам да нося много неща, все ме е страх да не загубя нещо. Така че всичко държа да е прибрано в багажа и да не нося отделни неща.

# 730
  • Melmak
Няма проблем да се сложи чадър в багажа. Въпросът е дали раницата става обемна ако чадърът е сложен в страничния джоб. Аз винаги така си нося чадъра в ежедневието, дори да не летя. И като летя пак слагам там чадъра. Не са ми правили проблем за него. Но аз не превишавам размерите и не ходя с огромни багажи.

# 731
Има джобен размер чадъри в ДМ и другаде предполагам. И в по-широк джоб ня яке се събират, и в раница, дамска чанта.

# 732
Здравейте. Мога ли да нося на борда картина  с рамка 60 на 40 см.

# 733
Ако не влиза в рамката за багаж и не сте платили.... Точно с Райън надали ще може.
С Бритиш съм носил и по-голяма.

# 734
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт