Разходите на етап връзка

• 20 378
  • 724
  •   1
Отговори
# 435
С оглед инфлацията от последните години и имотният пазар, трябва да е мега тъп да държи големи суми пари и тепърва да тръгне да купува жилище. А той видно не е, така че този вариант отпада.

# 436
Ами, това с колата не знам някой да го прави наистина. Виж, обратното го има много често - облегнали се върху някоя чужда скъпа кола за снимка в социалните мрежи. Ама и жените не пасат трева. В повечето случаи изобщо не е нужна кола, че да ти стане ясно финансовото благосъстояние на някой мъж.

# 437
Ами очевидно е, че при тези обстоятелства няма как той да е провайдъра, както иска да го играе. Участваме и двамата и така, както е и до момента. Пък времето ще покаже.

Нищо не е очевидно.
- Имаме едностранна информация от единия във връзката.
- Имаме усещането, че и двамата се тестват,
- И съвсем не се знае дали мъжът има само дохода от заплатата или през тези над 20 години трудов стаж, сам и без да плаща наем, не е инвестирал и сега да има шест цифрени суми, които обаче не иска да разкрива без да е подложил на тест дамата. Все пак съвсем не е необичайна тактика богат мъж да вземе на заем проста кола за да отиде на среща. Щото ако отиде с Мерцедса нещата се изкривяват нали?

Много е възможно.
Човека да си ума спестени едни 100 000 лева и изобщо да не казва на приятелката си.

# 438
Мисля, че от нагласата на авторката тръгва проблемът, предната тема си я припомних и ми затвърди мнението. С предния месеци виртуално само чат. С този пак нещо не й достига отначало, но и двамата ги стиска и не пуска. Самочувствие не й стига сигурно, и аз съм такава по принцип.  Ама тя изобщо не гледа симпатии, привличане, такива нормални неща,  въобще решила е, че няма шанс за връзка по любов примирила се е /защо??/. То си личи по писането за пазара. Затова го вижда като сделка, смята кой колко дал има ли достатъчно полза, ипотеки и прочие, оттам издребнява. Ако той го усеща, нормално и той  да е предпазлив. Не вярвам той да има конкретни изисквания с колко пари и как да се поддържа. Май тя се самоубеждава в това, за да има аргумент за това "разпределение" и как трябва да й остават повече. Не критикувам, всъщност е тъжно. Дългосрочно тази стратегия не е разумна, да бъде с някого просто да не е сама ще избие рано или късно, НЕ препоръчвам. Бонди, опитай да поработиш върху себе си  и виждането си за мъжете. На 36 съм и нещо като тебе, последната компромисна връзка ме съсипа, сега съм сама докато решавам разни грижи и си пренаредя главата. Не се умира.

# 439
  • Melmak
Абсолютно съм съгласна с мис каприс.

Не е грях на 35 да не си открил любовта. Но е грешка да гледаш на връзките като сделка.

Подозирам, че последните мнения са в десятката относно самочувствието на авторката. За това явно го обръща на фризьори, маникюри, бельо и не знам си какво. Хубави са да ги има тези неща. Обаче уверената жена не изпада в ужас ако днес й се обели лака или не е с прическа.

# 440
  • Paris, France
Аз като жена не бих се съгласила на всеки 2 седмици да ходя да взимам с колата някой мъж, който си има кола, от град Х и да го връщам, да ми стои по цяла седмица през тия две седмици при мен, отчел се с някоя замразена пица за вкъщи, защото не му било интересно в провинцията. Ами че той половината време живее при мен, ама е на гости, че не се и сеща по някоя 3-дневна почивка да плати поне отчасти, без да му е казано в прав текст.

Ти като жена, не би. Много мъже с кеф разкарват с кола и по ресторанти, но никоя не ще да си гърми уикендите с тях. Имах 35 и 40г колеги, които си мечтаеха да прекарат уикенд с жена или да спят гушнати с нея.

Ох, това с тридневната почивка не е за всяка. Моят мъж непрекъснато искаше да ме води по СПА уикенди и почивки. По едно време почна да ме е яд, че приятелите ми си починали в къщи, танцували, правили партита с близки и приятели, а аз съм се тътруцкала по летища и съм се изморила за 2 масажа, кална баня и малко жакудзи.

Ако някой ще ми носи замразена пица е по-добре нищо да не донесе.

Важно е да комуникират и всеки да каже какво очаква и иска.

При мене са идвали мъже, които половината време прекарваха в къщи. Така ме устройваше. Не съм ги карала с колата, но си пазарувах и готвех. С някои от мъжете нямах връзка, нито секс. Те идваха в града ми за културния живот. Не съм недоволна, защото не съм пресмятала.

# 441
Ами точно това ми е чудното и на мен, 500 лв ли ще го бутнат 42 годишен мъж. Нито мен ще ме бутнат, нито него, затова ми е странно, че иска от мен да доплащам. Не е проблем като цяло и аз да я платя тази почивка, не е въпроса в 500-те лева, а в това, че го тъни.
Все пак иска жената до него да изглежда добре, да съм с маникюра, педикюра, прическата, с хубави дрехи, секси бельо, ама те тея неща не ги раздават без пари.
Той не ти иска пари защото не му стигат да плати екскурзията, а защото те тества. Дали ти допада този тест е друг въпрос.
А тези изисквания към жената той ли ти сподели или ти считаш, че това са му очакванията?
До тук попрочетох. Брей, само аз ли си мисля, че жената е трябвало автоматично да попита и да (предложи да) си поеме половината, ако и се ходи на почивка. Почивката не е като да идеш на кафе, поне за повечето хора не е. А ако не я устройства, си казва и се разполагат според общата черга. Поне на мен това ми изглежда много по-открит и удобен начин, отколкото да се правят или предполагат някакви тестове..
Всъщност авторката точно това е направила и го писа даже няколко пъти. Принципно, ако на някого първо му се чете, преди да пише...

# 442
Къде го е предложила? Тя с такова явно нежелание си пише, че ако щял да се почувства по-добре, тя щяла да му "помогне" с парите,  след като я помолил за едната нощувка, че имам чувството, че доста случаи е игнорирала, където е било добре да се включи самоинициативно, поне да предложи, че да ѝ откажат. Доста голямо перде ми се струва с това помагане, все едно е някакво висше благоволение от нейна страна да му даде някоя стотинка за общите им разходи.

# 443
И обратната страна е опасна, случи се с мой познат, мъж с широко сърце ,прие една дама в дома си, на квартира бяха. Оставяше  си всички пари, които е изработил ,работеше на шеф и свой бизнес започваше тогава. След известно време девойката прибра всички пари и си тръгна , беше в депресия момчето.

Последна редакция: вт, 11 юни 2024, 19:53 от sunrise_67

# 444
@Нарциса
Аз разбрах, че да, била предложила, но това изключително я подтиска и започва да се съмнява дали да се чувства като жена в ситуацията.  А пък това ми се стори доста странна реакция на мен. Иначе прочетох по диагонал, да Sunglasses Май всичко се е казало, че и теории се наглсят за бъдещето, хехе

# 445
Явно имаме сблъсък на светогледи и дълбоко недоверие към другия + страх да не бъдат използвани и прецакани. И очакваме от това да се роди здрава връзка???

# 446
Е, ако се чете по диагонал, що си правите зор да коментирате и да се излагате.
Никой не ви насилва цялата тема, но може поне постовете на авторката да четете.

# 447
И обратната страна е опасна, случи се с мой познат, мъж с широко сърце ,прие една дама в дома си, на квартира бяха. Оставяше  си всички пари, които е изработил ,работеше на шеф и свой бизнес започваше тогава. След известно време девойката прибра всички пари и си тръгна , беше в депресия момчето.

И аз имам един мой колега, бяха заедно с едно момиче, тя студентка, той печели добре и плащаше почти всичко.
Е тя завърши и след това му би шута.
Та има ги и такива скучай.
Не е лошо и мъжа да се увери за дамата, щото секви има

# 448
При положение, че тя изкарва колкото него, какъв  е смисъла от теста?
Тъпо е.
Разбирам да беше хванал жена с 1200лв да я тества.
Хора с по-добри доходи ходят редовно  и повече пъти на почивка. И на по-скъпи.
Хора с ниски доходи си правят сметката.
Ако някой ме покани за 3 нощувки и после ми изпляска да му дам 500 лв, ще откажа.
Защото това са ми парите за морето. И така бих казала.
А на мен морето ми е важно. Затова бих отказала и бих пожелала да си изкара приятно. Аз решавам как и за какво да си харча парите.

На мен би ми направило неприятно впечатление да ме тестват.
Това означава недоверие. А ако нищо не съм направила още по-неприятно.

# 449
Не, не. Недоверие е едно. В случая има следващата категория - обвинение. И си виновен до доказване на противното. И когато вземеш, че почнеш ти да се съмняваш и си тръгнеш, отсрещната страна няма достатъчно акъл да стопли, че сама си е виновна.

Общи условия

Активация на акаунт