Липса на романтичен интерес към противоположния пол

• 4 643
  • 63
  •   1
Отговори
# 15
Във възпитанието и детството ми не виждам какво мога да намеря особено - нищо особено консервативно или освободено, много обичано дете, близки отношения с родителите (с майка ми и приятелски след една възраст вече) - каквото са могли да направят за мен са го правили, подкрепяли са ме в заниманията и интересите ми като цяло, не е имало прекалено стриктен контрол, добри отношения с роднините (не много близки с голяма част).
Да - подобно е положението с приятели и непознати. И двете съм аз, но с бая голяма разлика - определено версията ми с приятелите си я предпочитам, но не се получава с непознати да е тя. Страх от отхвърляне предполагам има до известна степен. Мислила съм и преди в насоката, че предпочитам аз да знам повече за околните отколкото те за мен често, но чак от това да е всичко.🤔 Какво направи/чете по темата, че да подобриш това?
Привличане към жени нямам. Никога в разигравани сюжети в главата ми не се е прокрадвал интерес към това точно.
Да, студентка съм, живот в общежитие - определено предполага доста голям досег с хора на подобна възраст и с разнообразни интереси, би трябвало да е улесняваща среда за търсеното от мен, но практически... Колегите ми са готини хора в голямата си част, не е като да не общувам хич, но не съм изпитвала желание за твърде голямо скъсяване на дистанцията. Голям курс сме и да кажем там не съм общувала пряко с абсолютно всички, пък камо ли редовно. Може би есента не е лошо да пробвам най-малкото заради събирането на опит, но чак да изпитам нещо ме съмнява - не е да са чак толкова непознати.
За собствената сексуалност пробвала съм, не се получава и се отказвам, и така няколко пъти. Предполагам трябва повече упорство.
За смесената компания ми изглежда практична идея, но нямам никаква идея как би могло да стане това. Идеи? Често се чудя какво толкова да си говоря с мъжете. Определено ми е много по-лесно общуването с жени, което предполагам до голяма степен е поради интересите и повечето опит.
За интровертността и умелостта в общуването, връзката при мен по-скоро е общуването с хора ме изтощава и ми трябва време да презаредя батериите (зареждат ме с положителни емоции, но пак си имам нужда от времето и сама). Голяма част от енергията отива в общуване със семейството и приятелите ми. Спрямо нови хора и запознанства са ми необходими наистина големи количества от тази енергия, голямо самоубеждаване, че просто изтърпяваш първоначалната неловкост и после става по-добре и това води и до по-редки запознанства и задълбрчаване ---> по-малко опит водещ до известна неумелост.
Напълно съгласна за настройката и настроението, но лошото е, че ако се оставя на нстроението си ставам доста по-затворена, а резултатите от това не ми допадат често. За момента комфортното си състояние гледам да го нарушавам в определени граници през опрелени периоди, за да го разширя (опрелелено не би било лошо това да се случва по-често, но засега дотук ми е границата). Има подобрение в това отношение с годините, но не ми помага с другия проблем за жалост.
Сигурно го има описаното от теб със секса, но някак си моят радар е просто счупен за всичко това. Хем търся как да го включа, хем не го виждам всичко това, а околните в мнозинството си го. Тъмна Индия ми как се получава при другите хора, нищо че съм питала, обясняват ми го подробно и пак като го съпоставя с мен си не виждам как може да се случи по този начин.
През ежедневието си в университета се срещам с до голяма степен едни и същи хора (не са малко). През свободното време определено е с по-малка компания и на не много разнообразни места, не предполага често общуване с други хора. Родният ми град е малък, често се прибирам и повечето ми приятели са там, съответно и излизанията. В градът, където уча групичката е по-малка. В малки групи от хора определено се чувствам много по-комфортно, да кажем нещо от сорта на до 6 човека - мога да обърна внимание на всички. Опитвам общуването и с колеги-мъже, но не е ми е така освободено, не ми идва желание за повече сближаване, пък какво да говорим за друго.
За желанието за привличане и среща нещата за мен са свързани. Искам и двете, едното произтича от другото често. Не съм си представяла в подробности до чак образ реален или измислен. Като съм мислила по темата ми е главно любопитно и искам да го видя какво ще е на практика. Напълно нормално излизане го виждам иначе - неловко най-вероятно до голяма степен в началото, с човек, който ми е симпатичен, има чувство за хумор и по-възможност по-приказлив. Не бих казала ненормална представа.
Уменията за общуване и сексуалното привличане не са напълно свързани, но още по не мога да си представя да изпитам нещо сексуално, ако нямам желание и да общувам с някого.

# 16
То става затворен кръг: ако не познаваш някого, се затваряш в себе си и никога не можеш да опознаеш този човек, за да се отпуснеш.
Значи трябва (малко насила) да общуваш повече с няколко души и като станете вече добри познати, по-малко ще се притесняваш. И тогава, като ги опознаеш, да се появи и желаното привличане към някой от тях.
Гледай на това като на научен експеримент. Simple Smile

# 17
Как изглеждаш на външен вид, обективно погледнато?

Последна редакция: ср, 12 юни 2024, 15:34 от Анонимен

# 18
Бих искал да успокоя авторка. Това са си съвсем нормални терзания за младата ѝ възраст. Предизвикани от нетърпението, от желанието всичко да се случи тук и на момента. Присъщи на възрастта ѝ.
Лично познавам няколко девойки със същите притеснения, при които периода от "Ох, нямам приятел, никой не ме обича..." до първо бебе се оказа между 9 месеца и половина Wink и година максимум.
Всичко минава... Добре е човек да знае от млад обаче, че не се връща времето назад. Не съдя припряните, но не съм забелязал да живеят по-добре.

# 19
Споделяш за страх от отхвърляне. Какво поражда такъв страх у теб? Не добър външен вид или мяташ, че темите ти няма да бъдат актуални сред околните?

# 20
Имаш ли проблем със самочувствието, какво е мнението на приятелите ти за теб?

# 21
  • София
Авторке, падала ли си си някога по някой герой от книга, филм, актьор, певец? Някога нещо възбуждало ли те е?

# 22
То става затворен кръг: ако не познаваш някого, се затваряш в себе си и никога не можеш да опознаеш този човек, за да се отпуснеш.
Значи трябва (малко насила) да общуваш повече с няколко души и като станете вече добри познати, по-малко ще се притесняваш. И тогава, като ги опознаеш, да се появи и желаното привличане към някой от тях.
Гледай на това като на научен експеримент. Simple Smile

Май наистина така се получава. Ще опитам, не се знае от кой храст ще изскочи заека.
Как изглеждаш обективно погледнато?
Не знам до колко обективна мога да бъда за самата себе си, но да кажем среден ръст, пълничка, имам си извивки, средна дължина коса обичайно прибрана, нормални черти на лицето. Не съм много по-контенето. Нищо особено впечатляващо и в двете крайности. Харесвам си се. Ако се налага някакво определение с прилагателно симпатична/сладка би могло да се каже може би.
Бих искал да успокоя авторка. Това са си съвсем нормални терзания за младата ѝ възраст. Предизвикани от нетърпението, от желанието всичко да се случи тук и на момента. Присъщи на възрастта ѝ.
Лично познавам няколко девойки със същите притеснения, при които периода от "Ох, нямам приятел, никой не ме обича..." до първо бебе се оказа между 9 месеца и половина Wink и година максимум.
Всичко минава... Добре е човек да знае от млад обаче, че не се връща времето назад. Не съдя припряните, но не съм забелязал да живеят по-добре.
Това ми обясняват и част от хората около мен.😆 Опитвам се да бъда търпелива, живея си живота и му се наслаждавам максимално, но от време на време просто здравата ме връхлита тази липса, а все някакви граници за проявата на това има. Бих била повече от щастлива, ако се окаже, че напразно съм се тревожила толкова много за това. Определено ми е далеч от целите такова бързане.
Споделяш за страх от отхвърляне. Какво поражда такъв страх у теб? Не добър външен вид или мяташ, че темите ти няма да бъдат актуални сред околните?
Това се е проявявало към хора, към които съм имала несексуален и неромантичен интерес, така че темите на разговор, ще забия от притеснение или ще изтърся тотална глупост. Външният вид вид тук не виждам какво общо би имал. В друга ситуация, ако се случи някога да имам по-специфичен интерес към някого предполагам, че ще ме притеснява обичайното + външния вид.
Имаш ли проблем със самочувствието, какво е мнението на приятелите ти за теб?
За самочувствието аз смятам, че ми е горе-долу реално виждането, според околните по-скоро, че трябва ла бъда по-самоуверена и да вярвам повече в себе си. Чак проблем не знам дали бих го нарекла.
За мнението на приятелите ми е малко сложно да кажа, защото не съм разпитвала конкретно по тази тема. Това се сещам като се замисля из различни разговори - верен приятел, специфично чувство за хумор на моменти черен, обича много да се шегува и закача, опитва се да държи на думата си, неконфликтна попринцип, обича да спори за дребни неща (диалог бих му казала аз, не е като да е с лошо разговора), много разсеяна и забравяща, склонна към диалог, старае се да изслуша, прекалено търсеща логиката твърде често, нетактична и рязка на моменти, всичко се изписва в очите, припряна понякога, спокойна като цяло, старае се да премълчи някои неща и мнения не много успешно понякога, много приказлива с хора, които познава, твърде подробна на моменти.
Авторке, падала ли си си някога по някой герой от книга, филм, актьор, певец? Някога нещо възбуждало ли те е?
Харесвала съм много/падала съм си по определени черти (поглед, очи, усмивка, чувство за хумор напр.), не по конкретен образ. Да, но дотам.

# 23
Щом имаш извивки, подчертай ги. Най-вече дупето и тн..

# 24
Пусни си едни хормонални изследвания.

# 25
  • Paris, France
Доколкото разбирам не оргазмираш и не се влюбваш. На първо време е добре да посетиш ендокринолог. Изследвай си половите и щитовидни хормони + витамин Д! Това, че си "пълничка" също показва хорминален дисбаланс. Ако оправиш хормоните, може и да се появи либидо. А може и да не се появи.

Моите пълнолетни деца не се влюбват и не изпитват нужда от връзки. Доста днешни младежи сте безполови и сексът не ви интересува. Няма лошо.

Как се виждаш да имаш семейство и някой, който не те привлича да ти диша във врата ежедневно и да иска и секс, който на тебе не ти е потребен?

# 26
Не е нужно да се насилваш да бъдеш каквото и да било. Ако се чувстваш добре така, търси хора със сходно поведение, среда, интереси.
Интроверт не означава неумел в общуването, а по-скоро фокусиран на вътрешния си свят. Няма чисти интроверти/екстроверти. Аз съм интроверт, но мога да общувам с всякакви хора. До настроение и настройка е. Има дни, в които не желая да общувам с никого и такива, в които излизам, срещам се, говоря с хора, приятели. И тази динамика ми е ок, има баланс и не се напрягам.
За себе си трябва да откриеш комфорт.
Продължавам да се учудвам как се твърди, че е трудно да правиш секс с някого. А сега пък особено като се стопли едни феромони летят навсякъде. Пускай антенките, обръщай внимание на сигналите. Има ги покрай теб, сигурна съм.
BasilA !!!!
Ти си интроверт ? Не мога да си представя тогава кои са екстроверти Wink ахахахха

# 27
За желанието за привличане и среща нещата за мен са свързани. Искам и двете, едното произтича от другото често. Не съм си представяла в подробности до чак образ реален или измислен. Като съм мислила по темата ми е главно любопитно и искам да го видя какво ще е на практика.
Това че около теб няма хубави мъже не е проблем у теб, а е проблем със света, на практика е така. Някой ден може и да се появи, но до тогава няма смисъл да се мериш с постиженията на други хора и да си създаваш комплекси че у теб нещо не е наред, че после ще е по-зле. Гледай си ученето на първо място, пък любовта и срещите когато дойдат тогава.

# 28
Мисля че добре правиш вместо да се впускаш във връзка с мъж който в последствие ще се окаже че не е това в което се представя.И ,аз мисля че от любов хората правят най голямата глупост в живота си.Това което описваш си има термин А сексуалност .Има си и своите предимства.Какво очакваш да ти се случи нещо като от романтичен филм ? Това което очакваш за секса , любовта и връзката да бъде като във филмите, обикновено завършва с развод и нещастни деца .

Последна редакция: ср, 12 юни 2024, 20:58 от Анонимен

# 29
Ендокринолог, гинеколог, сексолог. Определено имаш физически проблем, а към него заради погрешни представи и очаквания с времето ще се наложи и психическия и накрая ще изградиш една непробиваема стена между теб и противоположния пол.

Имаш много погрешна представа - първо се появява желанието за секс с някой и след него желанието да го опознаеш. Понякога това, че си опознала даден човек и си установила, че не става, не пречи на желанието за секс да остане, въпреки, че разумът казва друго. Друг път опознаваш някой, установяваш, че е невероятен човек по принцип, но желанието така и не идва и накрая го слагаш в графа "приятели".

Щом водиш нормалния за човек на твоите години живот, а не да стоиш по цял ден вкъщи пред компютъра, и не си видяла нито един, за който поне нещо малко да ти трепне, трябва да разбереш причината. Като начало пробвай да четеш еротични романи.

Общи условия

Активация на акаунт