Липса на романтичен интерес към противоположния пол

 • 2 875
 • 53
 •   1
Отговори
 • Мнения: 19
Здравейте. Жена на 21 години съм. Не съм харесвала/намирала за симпатичен никого в романтичен или сексуален план, пък какво да говорим за влюбване. Не е като да го считам за проблем от скоро, но колкото повече пораствам по-страшно ми изглежда това. Искам да изляза на среща, да имам физически взаимодействия, връзка - съвсем естествени неща.
Не мога да разбера защо се получава така или какво мога да направя по въпроса. Моля за идеи на какво може да се дължи това и най-вече какво мога да направя аз по въпроса.
Не съм най-умелият човек в общуването с непознати и по-точно скъсяването на дистанцията. Има подобрение в това с годините. Имам компания от приятели (изцяло женска), с която общувам и излизам редовно. В момента уча в друг град, където успешно създадох едно много близко приятелство, имам и нормално общуване с хората иначе.
По характер съм по-скоро интровертна, по-мълчалива и сдържана с хора, които не познавам добре. С хора, които съм в по-близки отношения се шегувам и смея много, доста съм приказлива, обичам да излизам. Имам си своите положителни и отрицателни страни, но нищо особено крайно и в двете посоки смятам. По-скоро търся логиката обичайно, в чувствата на моменти се ориентирам трудно. Предполагам би било полезно да разкажа нещо за как си прекарвам времето за някакъв ориентир иначе.
Хобитата ми може да се каже, че са по-скоро самотни дейности до голяма степен - четене, рисуване, пътуване (обичайно е със семейство/приятели). Друга част от времето си прекарвам с домашните любимци - котки вкъщи и куче (разходки). Обичам да излизам на кафе, механа, ходенето на кино/театър/балет/цирк/изложба, дискотеките не са моето място.

# 1
 • Мнения: 604
Здравей,
Не мога наистина да разбера през какво преминаваш. Аз съм пълна противоположност. Без любов и страст --> страдам.

Не се учудвам. Повечето млади хора трудно намират своето място, както социално така и сексулано в днешната действителност.
Имаше подобна тема от момче преди време.

Причините може да са най-различни.
От възпитание, травма в детството  до хормонален дисбаланс. Едва ли това помога много.

Трябва да хванеш кълбото и да почнеш да го размотаваш.
Според мен преди да стигнеш да връзка трябва да изследваш сама , своята сексуалност.

Последна редакция: ср, 12 юни 2024, 02:20 от RoninBG

# 2
 • Мнения: 19
Ако не ми липсваше нямаше да се тормозя какво и защо се случа по този начин. Не виждам вариант да спре да ме притеснява, като се има предвид, че не мога да си представя никога в бъдещия ми живот да няма намесени мъж и деца. Не става дума да си като другите.
Просто е изключително гадно да наблюдаваш навсякъде около теб как на хората им се получава, а да не можеш да си обясниш механизма дори. Хем им се радваш, хем ти се плаче, че при теб не се получава и не виждаш изход.
За опознаване на собствената сексуалност просто нямам идея откъде да подхвана. Не е нещо, което да ме влече силно като интерес.

# 3
 • Мнения: 6 823
На някои им се получава по линия на финансовия им план. Това от четенето на коментари тук съм го научил.
Може да пробваш, ако се получи - получи, ако не - има и други планове.
Научно-изследователски, може и без научно, спортно-практически, естето-неморални и т.н. Да не ги изреждам сега всичките.

# 4
 • Мнения: 604
Ако не ми липсваше нямаше да се тормозя какво и защо се случа по този начин. Не виждам вариант да спре да ме притеснява, като се има предвид, че не мога да си представя никога в бъдещия ми живот да няма намесени мъж и деца. Не става дума да си като другите.
Просто е изключително гадно да наблюдаваш навсякъде около теб как на хората им се получава, а да не можеш да си обясниш механизма дори. Хем им се радваш, хем ти се плаче, че при теб не се получава и не виждаш изход.
За опознаване на собствената сексуалност просто нямам идея откъде да подхвана. Не е нещо, което да ме влече силно като интерес.

 Може да се опитаваш да поправяш нещо което си работи така. За съжаление отговора по-скоро е вътре в теб.
И едва ли някой ще може да ти даде адекватно съвет.

# 5
 • Мнения: 84
Здравей, много ми напомняш на мен самата. На интровертите в повечето случаи са им трудни човешките взаимоотношения поради липса на практика, а в романтичен план често се удря на камък.
Не съм най-умелият човек в общуването с непознати и по-точно скъсяването на дистанцията.
По характер съм по-скоро интровертна, по-мълчалива и сдържана с хора, които не познавам добре.
И при мен беше така и все още работя върху това - с приятели съм клоунът на групата, а с непознати нямах никакво присъствие и не можех да изградя взаимоотношения. Никой не харесва затворени и потиснати хора. Обикновено причината за това е на психологическа основа и ще трябва да поровиш в себе си, за да откриеш проблема. При мен беше страх от отхвърляне, поради който не споделях нищо съществено за себе си, за да не съм в уязвима ситуация.  С времето се научих да бъда по открита, да поемам инициатива и да не ме е страх да бъда себе си. Отвориха ми се много възможности.
При теб най-вероятно също има някакъв проблем и ти самата го осъзнаваш. Дали сама или с чужда помощ ще трябва да намериш корените му, причините за поведението ти, повтарящи се модели. Но това няма да стане изведнъж. Може да ми пишеш на лс, ще се радвам да помогна с каквото мога.

# 6
 • Мнения: 661
А възможно ли е да има влечение към собствения пол?

# 7
 • Мнения: 2 117
Подкпремям горния коментар, защо не опиташ с жена? То хубаво да си интровертен и свит човек, но това не означава, че не можеш да си фантазираш, но разбирам, че е и това не правиш? Та, може пък мъжете да не са твето нещо.

# 8
 • Мнения: 720
Нищо ти няма, момиче.
Просто светът се промени, хората не са така спонтанни и премислят повече..
Около мен са млади хора, студенти. Наблюдавам същото явление, някои студенти са по-резервирани в ситуации, в които ние на 20 год нямахме проблем да сме директни, непринудени, без страхове или помисли, че нещо няма да е наред.
Като разговарят с мен по този въпрос, ми казват, че е... така - няма вече нормален, шегувайки се.. Не знаят кой не си е взел хапчето, кой е неадекватен заради наркотици или други зависимости, кой си е просто малко луд.
И се отдават на дейности като теб - приятни, стимулиращи..
Студентка ли си? Ако да, в чудесна среда си на млади хора. Котките ги остави, дай превес на хората. Ако има момчета в групата, които ти харесват, стреми се да разговаряш по-често с тях, поотделно, дори за малко. Най-вече на теми, които са свързани с обучението ви, живота, интересното, неочакваното.
Така ще видиш каква разлика има между различните момчета като манталитет - с тези, които са близки до твоя, лесно ще скъсиш дистанцията. С другите - ще знаеш защо не те привличат. Защото сега си в зоната да не знаеш кой кой е и поради интровертност (което не е дефект или лошо качество) не можеш да се довериш.
Ще намериш себе си, вярвай и действай 😉

# 9
 • Мнения: 3 384
Изследването на собствената сексуалност започва класически с мастурбация и откриване на оргазма.

Има доста хора, за които влюбването и интереса започва след общуване. Намери си и смесена компания. Такива затваряния в социален женски манастир са контрапродуктивни.

# 10
 • Мнения: 20 581
Не е нужно да се насилваш да бъдеш каквото и да било. Ако се чувстваш добре така, търси хора със сходно поведение, среда, интереси.
Интроверт не означава неумел в общуването, а по-скоро фокусиран на вътрешния си свят. Няма чисти интроверти/екстроверти. Аз съм интроверт, но мога да общувам с всякакви хора. До настроение и настройка е. Има дни, в които не желая да общувам с никого и такива, в които излизам, срещам се, говоря с хора, приятели. И тази динамика ми е ок, има баланс и не се напрягам.
За себе си трябва да откриеш комфорт.
Продължавам да се учудвам как се твърди, че е трудно да правиш секс с някого. А сега пък особено като се стопли едни феромони летят навсякъде. Пускай антенките, обръщай внимание на сигналите. Има ги покрай теб, сигурна съм.

# 11
 • Мнения: 17 127
Просто не си срещнала правилния човек. Срещаш ли се с много хора по принцип? В големи компании ли излизаш, ходиш ли на много и различни места или все с една и съща малка групичка? В малък град ли си? Поне фантазираш ли си за някой с който да излезеш на среща, въображаем герой накакъв? Странно ми е как хем нямаш привличане, хем искаш срещи. С кого си представяш тези срещи?

# 12
 • Мнения: 13 064
Ти не се влюбваш, не си се влюбвала - това разбирам от текста. Ако е така, едва ли сексът ще означава много за теб.
Все пак там, където учиш, не сте само девойки, нали така? Направи усилие, запознай се с колеги-мъже. Не е нужно да си душата на компанията, просто общувай и с мъже. Може пък да се раздвижи нещо в душата ти.
А за секса, написали са ти, започни да се самоизследваш. Всички жени имат ерогенни зони. Прочети за тях, опознай своите.

# 13
 • София
 • Мнения: 13 391
Уменията за общуване и сексуалното привличане са две много различни неща. И смотаните изпитват желания към другия (или същия) пол. Нещо друго е при теб.

# 14
 • Мнения: X
Да не би възпитанието ти да е прекалено консервативно?
Навремето аз имах такъв проблем, но знаех и първоизточникът. Трябваше ми време да превъзмогна забраните, които ми бяха налагали вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт