Липса на романтичен интерес към противоположния пол

• 4 654
  • 63
  •   1
Отговори
# 45
Zimk02, точно това имах предвид. Не всяка е готова влюбена само при вида на някого и това не е някакъв проблем непременно.

Никъде не съм прочела, че хептен не излиза. Ок, интроверт е, трябва й време да е сама, но това не означава, че не си показва носа навън. Просто с някоя приятелка може да пробват да отидат на подобно събитие или среща, където ще има малко причина да започне разговор.

# 46
А защо решихте, че ние не търсим и не градим духовна/ментална връзка с партньорите си.
Изконно има нещо сбъркано да не ти трепва нищо щом до теб или около теб е човек, който ти харесва.
Да почне от хормоните, ако не са те - тежката артилерия  психически проблем.

# 47
Никой не е казал, че не градите други връзки, освен сексуални, с партньорите си. За всеки думата "харесва" означава различно нещо и просто има хора, които за да имат голямо първоначално привличане (в това число и сексуално) към човек, им трябва повече от просто външния вид и нагон.

Радвам се, че има хора, на които външният вид е достатъчен, за да продължат нататък, но не всички са така и затова просто предложих решение на авторката, защото тук я изкарахте с психични и хормонални разстройства, а може реално да й няма нищо.

# 48
Е, очевидно ѝ има. Щом пуска темата и пита.

# 49
А може просто да не знае, че й се налага да опознае някой мъж, преди да усети някакво неистово привличане към него, и реално да й няма нищо 😊

# 50
Сексът и привличането са естествени за човека, когато отсъстват, съвсем вероятно е да има проблем. Душевност, любов…чудесни са, но липсата или присъствието им са незначителни за човешкия организъм.

# 51

За смесената компания ми изглежда практична идея, но нямам никаква идея как би могло да стане това. Идеи? Често се чудя какво толкова да си говоря с мъжете.

От моя опит най-лесният начин да намериш за какво да говориш с някого, е да се опиташ да разбереш повече за него. В началото не е нужно интересът да е автентичен.

Започваш с базови въпроси - откъде си, къде си учил, защо избра тук да учиш, какво правиш в свободното си време, имаш ли братя и сестри и т.н.
Слушаш и ако чуеш нещо интересно, питаш за него. Дори да е странен/специфичен въпрос. Даже още по-добре - показва, че слушаш.

Първо, почти всички хора обичат да говорят за себе си. Дори и на теб да не ти е толкова интересно, за тях разговорът сигурно ще е приятен. (План Б - хората също така обичат да дават съвети. Simple Smile )

Второ, с упражняването на показване на интерес, той понякога си идва сам. А и ще видиш, че хората са наистина различни и всеки си е вселена.

Дребните неангажиращи разговори при хората са като пощенето при маймуните и служат за сближаване. Хората понякога ги неглижират за сметка на разтърсващите дълбоки разговори, които се срещат по-често в книгите, отколкото в действителността.

# 52
А може просто да не знае, че й се налага да опознае някой мъж, преди да усети някакво неистово привличане към него, и реално да й няма нищо 😊

А на мъжа не може ли да му се налага (спешно) да я опознае той нея?
Или не му се полага по подразбиране?

# 53
А на мъжа не може ли да му се налага (спешно) да я опознае той нея?
Или не му се полага по подразбиране?

Това пък откъде дойде въобще? 😄  Личи си, че не сте ми чели първоначалния коментар. Разбира се, че опознаването не е едностранно, няма да го подлага на кръстосан разпит. Не разбрах спешното откъде дойде...

Тук говорим конкретно за авторката и какво тя може да направи, за да влезе в контакт с мъже по сравнително непринуден начин или нещо го обърнахме на диагнози и какво се полага на мъжа? Когато давам тези предложения, разчитам, че хората, които ги четат, имат грам здрав разум и биха се досетили разни неща, от сорта на, че привличането трябва да е взаимно, за да сработи въобще.

# 54
Здравейте. Жена на 21 години съм. Не съм харесвала/намирала за симпатичен никого в романтичен или сексуален план, пък какво да говорим за влюбване. Не е като да го считам за проблем от скоро, но колкото повече пораствам по-страшно ми изглежда това. Искам да изляза на среща, да имам физически взаимодействия, връзка - съвсем естествени неща.
Не мога да разбера защо се получава така или какво мога да направя по въпроса. Моля за идеи на какво може да се дължи това и най-вече какво мога да направя аз по въпроса.
Не съм най-умелият човек в общуването с непознати и по-точно скъсяването на дистанцията. Има подобрение в това с годините. Имам компания от приятели (изцяло женска), с която общувам и излизам редовно. В момента уча в друг град, където успешно създадох едно много близко приятелство, имам и нормално общуване с хората иначе.
По характер съм по-скоро интровертна, по-мълчалива и сдържана с хора, които не познавам добре. С хора, които съм в по-близки отношения се шегувам и смея много, доста съм приказлива, обичам да излизам. Имам си своите положителни и отрицателни страни, но нищо особено крайно и в двете посоки смятам. По-скоро търся логиката обичайно, в чувствата на моменти се ориентирам трудно. Предполагам би било полезно да разкажа нещо за как си прекарвам времето за някакъв ориентир иначе.
Хобитата ми може да се каже, че са по-скоро самотни дейности до голяма степен - четене, рисуване, пътуване (обичайно е със семейство/приятели). Друга част от времето си прекарвам с домашните любимци - котки вкъщи и куче (разходки). Обичам да излизам на кафе, механа, ходенето на кино/театър/балет/цирк/изложба, дискотеките не са моето място.
Не знам какъв точно е въпросът ти, но ето моят съвет: има възможност да си а сексуална - това е човек, който не изпитва сексуално привличане и рядко бива романтично заинтересован. Повече за асексуалността може да видиш в Интернет. Чувала ли си, че повечето интроверти, каквато ти се определи, са демисексуални, което е разновидност на асексуалността. Това са хора, които изпитват сексуално привличане само ако са формирали дълбока емоционална връзка преди това.
Казаното от мен досега има за цел просто да покаже, че съществуват различни видове привличане и не е странно към момента да нямаш точно определени желания, било то сексуални или романтични. Не мога да кажа дали нещо със сигурност помага във връзките. Насила нищо не става - нито приятели, нито партньори. Продължавай да опитваш, като се запознавал с нови хора. Ще усетиш привличане и ще го разпознаеш. Химията е трудна за пренебрегване. Остави нещата да се развиват естествено, взаимоотношения могат да "еволюират", а чувствата да прерастват.
Аз лично също изпитвам определени затруднения към момента в личен план откъде връзки макар да съм наясно със себе си и предпочитанията си.

# 55
  • София
Откъде идват тези твърдения Smile Аз съм интроверт и съм доста сексуална.

# 56
  • Пловдив
............... Но ето че дори на близо 70 още няма шкембе,  без да ходи по фитнеси, а майка ми говори за него с възхищение, без да е Рокфелер и някакъв супер успешен бизнесмен. .....................
Може би трябва да разбереш, че някои си обичаме мъжете и с шкембета. И изобщо наличието на шкембе, или на плочки, изооообщо не е релевантно за отношенията в едно семейство.

# 57
Изприщвам се като прочета за асексуалност, честно. Това е някакъв мини-мини-миниатюрен, близо до несъществуващ, процент хора по тази земя. При останалите хора има ниско либидо, има хормонални и емоционални проблеми, които биха довели до слабо сексуално желание, но диагнозата асексуалност въобще не е за тях.

# 58
Откъде идват тези твърдения Smile Аз съм интроверт и съм доста сексуална.

Теб пък кой те определи за интроверт? Кажи му направо да си къса дипломата. Или още по-добре - кажи на баща му да си иска обратно ракията, която е носил на професорите, та синът му да вземе диплома.
Trollface

# 59
  • София
Всички одобрени въпросници, които съм попълвала Smile Повечето хора просто имат грешна представа какво е интроверт. А аз съм бая, хич не съм от тези граничните Joy

Общи условия

Активация на акаунт