Липса на романтичен интерес към противоположния пол

• 4 666
  • 63
  •   1
Отговори
# 60
Откъде идват тези твърдения Smile Аз съм интроверт и съм доста сексуална.
Наблягам на думата "повечето".
Може би и не се изразих добре, което е моя грешка. Като казах демисексуален, исках да обясня, че човекът има сексуални желания, може и много силно, но само ако преди това стои емоционална връзка. Тоест, не казвам, че липсва либидо у интровертите, а просто не изпитват привличане към всеки.
И пак казвам: не всички. За всеки човек е индивидуално.

# 61
  • София
Може ли да ми дефинираш интроверт и да ми обясниш каква е връзката с либидото тогава? Подозирам, че някъде по веригата бъркаш понятия Wink

И кой изпитва привличане към всеки о.О

# 62
............... Но ето че дори на близо 70 още няма шкембе,  без да ходи по фитнеси, а майка ми говори за него с възхищение, без да е Рокфелер и някакъв супер успешен бизнесмен. .....................
Може би трябва да разбереш, че някои си обичаме мъжете и с шкембета. И изобщо наличието на шкембе, или на плочки, изооообщо не е релевантно за отношенията в едно семейство.
Погрешно си ме разбрала. Естествено, че възхищението не е единствено поради липсата на шкембе. Но някак това един мъж да не изглежда като тулуп помага доста за интереса, особено когато става въпрос не за 30 годиини съвместен живот, а за влюбване.

# 63
Може ли да ми дефинираш интроверт и да ми обясниш каква е връзката с либидото тогава? Подозирам, че някъде по веригата бъркаш понятия Wink

И кой изпитва привличане към всеки о.О
Не мога пълно да изразя какво означава интроверт и вероятно ще пропусна важни аспекти към определението, но като цяло това е човек, който е съсредоточен върху вътрешния си свят и себе си, като не се ангажира със социални взаимодействия колкото екстроверта. Има различни описания за интровертите и като цяло всеки човек има свой собствен характер, така че не мога да определя напълно и точно кое прави хората интровертни.
А това за либидото и интровертността няма нужда да се приема като факт. По-скоро тенденция. Не искам да задълбавам в темата, тъй като не би било от помощ на авторката. Само целях да ѝ кажа, че въпреки че не изпитва привличане досега към някого, то може да възникне в последствие след задълбочаване на взаимоотношенията.

Общи условия

Активация на акаунт