Събирам ли червени знаменца?

• 39 927
  • 1 072
  •   1
Отговори
# 735
Аз мисля, че силните му страни, които изреждаш, са силни страни за него самия, като отделен човек, а не са силни страни за партньор във връзка. Семейството като единица е важно за него, но на теб не ти върши работа да е важно като единица, а да му е важно семейството с ТЕБ конкретно. Това, че е добър е относително понятие - може да е добър човек и да не коли деца на улицата, но това, че не ти е предложил пари за изследвания показва, че не е добър към ТЕБ. Развива се в работата, но във връзката е инертен и все трябва да го буташ - как си го обясняваш това? Не е ли пак лошо отношение към ТЕБ?

Аз много приличам на теб и се хващам за разни измислени качесва, но накрая истината е само една. Спомням си един фейсбук цитат: "Когато някой те обича - това си личи. А когато не те обича - това си личи още повече."

# 736
Да, именно, защото приемаме, че не веднага ще срещне мъж със същите нагласи. Особено в днешно време.

Ами тя на практика се нуждае от мъж, който да има възможност и желание да я подпомага финансово, ако иска да ходи по почивки и по заведения понякога, да гледа дете и т.н. И това се съмнявам да не им става ясно на евентуалните мъже. В момента парите ѝ стигат, ако не боледува, не харчи за удоволствия, и не остава без работа . Само че има и болести, децата са хем разход, хем намаляване на приходите на жената, родителите ѝ ще се нуждаят от все повече постоянно подпомагане, като се пенсионират и разболеят.  Реално без мъж дори и оставането без работа за някой и друг месец я поставя в риск да не може да си плаща кредита, пък да не говорим за родителите или евентуалните деца.
Което е положението на голям % от българите. Който няма наследствени имоти е с ипотека (или наем) и масово хората взимат около нейната заплата, дори всъщност за не малко хора 2к е добра заплата. Предвид колко народ работи за 1.2-1.5 по фирмичките. И масово никой не може да си позволи просторни периоди без доход.

# 737
И още нещо, свързано с това, че семейството му било важно. Има огромно значение в коя роля се вижда той в едно семейство. Дали ще е съпругът, бащата - стабилност, опора, отговорност. Или малкото дете, което всички обгрижват - родителите с апартамент и сметки, жената до него с храна и сметки... За какво мисли той? Да се наяде, да отиде на ресторант или екскурзия, и за твоята визия Joy Организацията, изпълнението, голяма част от финансирането... не са негова отговорност, нито той е двигател да се случват. Реално той в семейството никъде не е заел ролята на възрастен. А е почти на 40.

Искам да подкрепя това мнение. Има много мъже, които парадират с желанието си за здраво семейство, докато смъртта ви раздели. То обаче не е, защото много държат да имат такова, а защото се виждат като едни господари в тази единица. Те колят и бесят, те дават заповеди, а шерпите (да се чете - жената и децата) изпълняват безпрекословно. Вероятно това е модел, в който са живяли, но в позицията на деца и искат да го пренесат в следващото си семейство, но вече да бъдат в господарската позиция. Смятат, че тя им се полага по право, защото вече са си изтърпяли ангарията един вид. Трябва да се внимава с такива индивиди, защото те са в тежест на жената, не гледат в една посока, тяхната цел е подмолна и егоистична - търсят слугиня и изпълнител.

На твое място не бих давала апартамента под наем, колкото и да ти трябват парите. Не го виждам този човек да издържи да му се нанесеш барабар с кучето и той да плаща сметки, храна, да пере и чисти косми. Струва ми се, че това просто няма как да стане. Той си търси безплатен помощен персонал, не партньор. Ако персоналът може да плаща и за някой другнегов разход - добре дошло!

# 738
Харесвам, че семейството като единица, е важно за него. Че е добър човек, че е отворен към разговори и ако искам да седнем да поговорим, никога не се дърпа. Харесва ми, че имаме еднакви желания за бъдещето - дом, деца и т.н. Че и двамата сме отворени към това да пробваме нови неща, че ако каже, че ще направи нещо или ще отидем някъде, си държи на думата. Че държи на здравето си и че иска да се развива, да научи нови неща, да се подобри където може. Моментът тук, е че търси някой друг да то бута и мотивира.
Харесва ми, че даже да не му се струва идеален случая с някои аспекти от живота ми (ето ви пример с кучето), е окей да направи компромис и да се постарае. Харесва ми, че като му казах, че имам нужда от повече пространство и че искам понякога да правя някои неща сама, го разбра и се опитва поне да ми даде това пространство.
Харесва ми че има добро отношение и към моите родители. Харесва ми че е работлив. Може план да няма, но не е мързел. И още неща мога да продължа да изброявам. Тези неща също са ми важни, като гледам с кого искам да създам семейство (с или без деца).
Хората не са черно-бели. Аз също си имам и минуси, и плюсове.

Е, каквото сееш, това ще пожънеш. Искаш мъж, видяла си, че този не е мъж, но продължаваш.
Изброените неща са малко измукани от пръстите. Зорлем си търсиш някакви причини. Ти не го обичаш. Ти си отчаяна там за някъв мъж.
Явно имаш синдром на спасителката. Има и тема тук, може да потърсиш.
Ще прозвучи грубо, но от такъв мъж отдолу бих пресъхнала. Буквално. А ти се натискаш да спасяваш връзка с мъж бебенце.
Относно чистене, пране още от самото начало знаеш ли как се научава мъж да пере.
Като го оставиш без дрехи. После му показваш как работи пералнята. Къде какво се слага.
Ако нещо се размрънка, му казваш, че не си му майка, нито слугиня.
Това че живееш с него не те прави длъжна да му переш и готвиш.
Нали сме еманципирани, феминисти. Що да готвим. И ние работим,що те да не готвят и чистят.
Впрочем така научих брат си, който е голям лентяй и глезльо.
Дойде тук да живее. Но научен да му се готви по поръчка и да му се пере и чисти.
Ами първо нищо не пипваше, правеше боклуци. Вдигах скандали.
Изпрах му дрехи само веднъж, но след отношението му приключих.
Остана без чисти дрехи и ми заявява, че няма. Викам, мерси, че ме информира, ела да ти покажа праха и омекотителя.
С храната също приключих. Не ми дремеше може ли да готви или не.Аз искам леща и това ям, той не искал, а картофи. Викам, ми супер, отиваш, купуваш, готвиш.
 Ако ми се наложи съжителство с такъв човек, би бил обучен за отрицателно време, щото нямам навика да слугувам, да спасявам, да се мазня.

Не давай под наем апартамента си, че може да ти потрябва.

# 739
Тя не казва, че той ще поеме сметките в неговото жилище.
Той ще поеме ЧАСТ. Което е нормално. Но не го е правил в нейното жилище.

# 740
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Тя не казва, че той ще поеме сметките в неговото жилище.
Той ще поеме ЧАСТ. Което е нормално. Но не го е правил в нейното жилище.
Кучето скача според тоягата, сега е редно две години той да поема сметките, да чисти и готви, тя да го води на заведение чат пат, и така.

# 741
Много песимизъм за тази връзка. Аз пък, бих дала шанс, ако виждаш, че отсрещната страна има желание за промяна и  показване на инициатива.
А човека е казал, че ще поеме повече неща.
Все едно всички тука сте с инициативни мъже.
Ми не всички хора са така.
По- важното е той да има нея за приоритет, да зачита нейните желания, да се съобразява с нея, да гледат в една посока- семейство и деца.

# 742
Напълно съм съгласна, но тя се дразни от него, не бил инициативен и т.н. Явно не е наясно какво чудо е да имаш амбициозен мъж с голямо его примерно Simple Smile

# 743
Не е хубаво да се дразни от човека с който уж иска да гради нещо.
Ако те дразни, по-добре бягай. Че то сега дразнене, след години може и до убийство да се стигне tooth

# 744
Авторката му е набрала, никакви промени няма да я зарадват. Бях оптимист, когато той реши, че ще се съберат в неговия апартамент, ще вземе и кучето. Все още смятам, че мъжът не е толкова лош, а е смятал, че са само гаджета. И едва ли е подозирал, че когато остава да спи при нея, трябва да оставя пачки за подслон. Тук го смятат съфорумките за стисльо, но ако е купувал храна / вечеря плюс вино/, това е поне прах за пране за месец 😀.
Съжалявам, но авторката ми звучи като дребнава сметкаджийка. И стои с него, защото разчита да се възползва финансово, иначе не може да го понася. Ама е имотен, добра партия, дет се вика.
Сега, когато се съберат, ще му намери и други кусури. Не бил инициативен. Голям недостатък.

# 745
Един мъж не е толкова важно да е инициативен, колкото да е съгласен и спонсориращ. Така съм оцеляла в 20 годишен брак. При други положения, нямаше да се получи. Аз имам идеи и инициативи за 5 години напред, важното е да те подкрепят.

Последна редакция: чт, 18 юли 2024, 20:17 от happy doc

# 746
Авторката явно е много търпелива, след като две години вече е финансово назад и дори здравето си пренебрегва в името това някой ден да се докопа до скъпоценните имоти в Долно Уйново на господина. Да се чудиш с какъв акъл се е захванала и ипотека да плаща. Променили са се днешните златотърсачки. 🥴

Последна редакция: чт, 18 юли 2024, 20:12 от Анонимен

# 747
Аз съм била с неинициативен мъж, лишен от амбиции, влачещ се по течението. Иначе щедър, добър, внимателен, интелигентен. Разделихме се по моя инициатива. Аз съм съвсем друг типаж и с такъв мъж не мога да съжителствам. Той е като куп мръсно бельо, накъдето го сурнеш, натам отива. Задоволява се с минимума и няма стремеж за нищо.
Хората трябва да се събират с подобни за да оцелеят отношенията. Иначе след като минат първите трепети, наяве излизат различията и оттам е един постоянен път надолу. Но, всеки трябва да извърви своя път и да направи своите грешки.

# 748
Не бих нарекла неинициативен мъж, който има добра работа, добър житейски старт, който му осигурява приличен стандарт, и иска да си има къща някой ден. Просто с авторката са в различни стартови позиции, но той не е виновен за това. Факт е, че държи на нея, овладял е прилепчивостта, предприел е стъпката да заживеят заедно. По нейна инициатива 🙂.

# 749
На мен ми изглежда неинициативен и прилепчив, освен, че е използвач и стиснат. Естествено, това са впечатления съставени по нейните думи, но изглежда че организира всичко, урежда, планира, а той се оставя да бъде воден.
Има жени, които искат точно такъв мъж, но аз например не съм от тях и я разбирам защо се дразни. Не разбирам защо толкова време го търпи това положение, но всеки е със собствен праг на търпимост. Моят е много нисък.

Общи условия

Активация на акаунт