Събирам ли червени знаменца?

• 39 891
  • 1 072
  •   1
Отговори
# 1 065
Добре, след като борбата е за равноправие и равнопоставеност, да се върнем към темата. Защото фактът, че авторката е издържала основно гаджето и в собственият и дом беше приет толкова негативно от останалите потребителки? Нали няма проблем обратната ситуация когато жена живее при мъж и той плаща по голямата част от разходите, защо тук имаме проблем.
Да отбележа не съм си променил мнението по темата, но ми стана интересно защо един път нещата са така, на другият път същите са на обратно?
Персона7, не ми отговаряш, но можеш поне да си признаеш, че тази философия има големи дупки

Защото тя може да сложи на масата нещо, което той не може - деца и повечето грижи по тях.
Ако тя хем ще бременее, ражда, гледа деца и ще работи и ще издържа мистър, то той за какво й е?
Тогава той е утежняващ фактор, а не партньор в живота.
А ние не искаме тежести, искаме мъже. Ама точно на тях има дефицит.
Както разбирам той не е приритал да се възползва от тези и възможности, а той също може неща, които тя не- примерно да я защити ако я нападнат, да смени гума на колата, да смени електрически крушка и т.н. Нали, сещаш се.
Ясно ми е, че всичко се извърта както ви е изгодно, но това също се отразява и на мъжете, такива като този ще са все повече, все по трудно ще ви е да си намирате нормални мъже, ред пилърите или обновените използвачи ще станат повече и така. Тъжно, но факт. Кое е първо става малко като яйцето и кокошката, но и няма много значение

Не виждам тя да приритала за това, той да я защитава и да й сменя накладките - за това си има полиция и майстори. Тя иска от него просто той да си покрива масрафа.

Виждаш ли, сега пак жените виновни за лошите редпилъри и лошите мъже.
Как така все нищо не разбираме и все напирате да ни обясните как ние зависим от вас, пък после се оказва, че за всичко ние сме отговорни, от международното положение, до поведението на другите мъже.
Не, поведението на всяко лице си е само негова лична отговорност.
Как така става, че според вас сме хем зависими от вас, хем за всичко ние сме виновни?

# 1 066
  • София
Ходенето на война основно от мъже не е било от уважение към жените, а от практичност. Това, че осъзнават какво значи да бъдат избити жените, не значи, че им засвидетелстват нужното уважение и отношение. Съзнават, че жените са ценен ресурс, искат да го контролират. А той е много по-лесен за контрол, ако ги убедиш, че не са ценни Wink
Това да осъзнаваш, че някой е по-ценен от теб и да си готов да го защитиш и умреш за него не е ли уважение и признание за ценност?Wink

Изобщо не са ставали заради това войните и не са ходили мъжете на война заради това. Войните са били за власт и ресурси, а жените са били просто практичен фактор, и също ресурс, който е бил заграбван и употребяван. Но това ги превръща не в обект на уважение, а във вещ.

Крис, нашето общество няма да се запази, ако се залива от чужди култури. Защото ние дори да раждаме 2.1, те раждат 6-7. А за да раждат жените 2.1, трябват условия и трябва мъжете да си поемат отговорността, а не да ни плашите с талибани. Ресурси и инфраструктура има тук, точно заради западния модел. Ресурсите няма да стигнат безкрайно, ако се ражда безраборно. Виж Индия. В Китай пък ограничиха раждаемостта. После го върнаха, ама пак няма да дадат по 6-7 да се раждат.

Рф, тя медик може да стане, а ти можеш ли да родиш? По тая логика, кой е повече?

# 1 067
Не схванахте защо ви го написах това - както тя може да роди, ама на него не му е необходимо, така той може да смени крушката ( образно казано), но не нея не и е необходимо към момента. Т.е. две неща нямащи стойност ако за другият нямат стойност. Но сметките и яденето са необходими тук и сега, т.е няма как да се изискват в замяна на възможност за нещо евентуално в бъдеще, евентуално

# 1 068
Много ми е забавно, като мъжете изтъкват как трябва да защитават жените и затова жените трябва да са благодарни. И от какво защитават тези мъже жените? От други мъже!
Айде пак да се “обадя”. Няколко страници напред писах, че правим момчетата войници. Всички се захванаха за титаник.
По този повод с пазенето ще кажа: Да, ама в 3 през нощта ако нещо подозрително изтрака на двора/в коридора мъжът трябва да излезе и да провери. Нье ли?

За буквалистите: не защитавам мъжете. Спестете си “Горките мъже.” Ма не може и та̀ко и ва̀ко.

# 1 069
Ако си жена и си нямала право на глас и образование - наложило се е на тези преди мен да оправят и тази работа.
И сега като имате право на глас, вие докарахте партиите, които напълниха Европа с мигранти.
То и в САЩ е така - жените гласуват повече за демократите, които пускат всякакви хора без документи от "шитхоул кънтрис", а мъжете повече за републиканците, които искаха да строят стена на границата с Мексико, ама дори когато бяха спечелили изборите не им дадоха всякакви съдилища, НПО-та и други групи за влияние, та сега е като разграден двор.

Ето и в Германия как е - в легендата пише, че барчето надолу е "мъже е по-вероятно да гласуват", а барчето нагоре - "жени е по-вероятно да гласуват".
Надолу са десните, нагоре са левите и зелените.

# 1 070

По този повод с пазенето ще кажа: Да, ама в 3 през нощта ако нещо подозрително изтрака на двора/в коридора мъжът трябва да излезе и да провери. Нье ли?

ТРЯБВА да излезе или ЩЕ излезе? Ясно е, че теорията вменява повече задължения от този тип на мъжете, но дали пък се случват на практика? Имам примери в тази ситуация жената да излиза да провери. Мъжът казва: "Нищо не е, няма да излизам, заспивай!". И какво става?

# 1 071
Много ми е забавно, като мъжете изтъкват как трябва да защитават жените и затова жените трябва да са благодарни. И от какво защитават тези мъже жените? От други мъже!
Историята е показала, че в редките случаи, когато жени са управлявали, политиката на съответната държава не е била по-миролюбива от обикновено.

# 1 072
  • Sofia
...
Това е. Ще спра, че вече много хейт се събра.

Благодаря ви на всички за мненията и отговорите! Наистина го оценявам Two Hearts
Някои потребители не се спират докато не стане качествен скандал.
Дори темата няма никакво значение, важното е да се стигне до лични нападки и модерация.
Заключвам.

Общи условия

Активация на акаунт