Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №28

• 33 394
  • 761
  •   1
Отговори
# 735
  • Бургас
И аз имам сухи очи. Това беше първият симптом на перименопаузата и ми се появи на 40 г. Засега задържам положението с изкуствени сълзи. Купих си от ДМ в Германия, много добре ми действат. Преди това тествах едни от най-скъпите в Бг, уж без консерванти, но ужасно ми лютяха.
Има и IPL терапия за сухи очи, с лазер.
https://bolnica-zora.com/%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0 … D%D0%B0-3890.html

# 736
Аз имах същия проблем с очите като гореописания. Сутрин, вместо да стана със свежи очи, те кръвясали, сухи и сякаш имат пясък. Работата ми е на компютър и това още повече влошаваше нещата. Отделно нося и очила. Ходих на лекар и ми изписа това.
Скрит текст:
Откакто го ползвам, проблемът изчезна. Каза да слагам вечер по една капка във всяко око. Непосредствено след слагането, зрението силно се замъглява за около минута- две и после се оправя. Сега сутрин очите са ми добре.

Благодаря! Ще го пробвам.
През деня ползвам всякакви капки за овлажняване. Вечер преди сън си взех Систеин с липиди , уж най-добрите капки, но при мен имат обратния ефект - още повече ми изсушават и дразнят на очите. Не си струват парите изобщо.

И аз имам сухи очи. Това беше първият симптом на перименопаузата и ми се появи на 40 г. Засега задържам положението с изкуствени сълзи. Купих си от ДМ в Германия, много добре ми действат. Преди това тествах едни от най-скъпите в Бг, уж без консерванти, но ужасно ми лютяха.
Има и IPL терапия за сухи очи, с лазер.

За кои капки от ДМ става въпрос? Ако може да споделите!
За сега не ми се иска да прибягвам до процедури с лазер, а и резултатът не е сигурен. Опитвам се да намеря поне 2-3 вида капки, които имат добър ефект и да ги редувам.

# 737
За сухи очи ползвам Теалоз дуо 3*1 к-ка, или Ксилоял зеро пак същата схема. И двата вида са без консерванти и могат да се ползват дълго.

# 738
Хиабак и Теалоз. Аз предпочитам първите.

# 739
Вечер Корнерегел и аз ползвам.
Тези, които сте със сухи очи, ползвате ли ретиноиди, ретиноли( тренироин)?Те съшо изсушават много очите.Откакто ги спрях нещата се подобриха на 80%.

# 740
Здравейте, а за подут корем нещо знаете ли, на 44г съм и от 1г лека полека изскочи. Нещо изследва ли се, пие ли се, диета трябва ясно ми е, но нещо съм много несериозна.

Спрях прясното мляко почти не ям млечни и проблемът изчезна. Не ям и тестено, пици, паста, сладкиши. Нов човек съм и не ми и липсва.
Ужас, аз точно прясно мляко консумирам много, всеки ден си правя фрапе. Тестени също много. Трябва да се опитам да ги спра Sad

Пробвайте-аз прясно мляко не понасям,тестени не ям.Ама корема си расте Sad

# 741
  • Бургас
Точно Теалозът зверски ме дразни.
Ползвам третиноин, да. Не съм забелязала разлика със и без.

Това са сълзите от немския DM, еднократни дози, много удобно.
https://www.dm.de/visiomax-augentropfen-mit-0-2-prozent-hyaluron … 058172331824.html

# 742
А нещо за вагинална сухота? Вагизан нещо не ми понася. Засега е само външна сухота. Може би прекалям и с хигиената. Използвам Гинексид.

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 09:28 от Желязно ветрило

# 743
  • тук-там
Първо талията заминава в този период. Аз залагам на спорта.

# 744
  • Враца
А нещо за вагинална сухота? Вагизан нещо не ми понася. Засега е само външна сухота. Може би прекалям и с хигиената. Използвам Гинексид.
Това е голяма мъка. Аз все още не мога да се справя напълно.
Използвах този и този.
Сега използвам по съвет на дерматолог Бепантен Унгвент и бебешки шампоан. За 4 дни слагах и кортикостероид. Същият лекар ми препоръча гел с естроген, но не посмях да мажа.
Сега слагам и вагинални овули Цикатридина Плюс с надеждата, че през деня биха овлажнявали и външно.

В общи линии искам си цикъла обратно, тежък не тежък, дори и да ми пречи да излизам, искам си цикъла.

# 745
  • София
Аз поне това нямам като симптом. И либидото ми е на 6. ММ се хили, че ми е време за агнешко.

# 746
  • Варна
Хали Бери така разбрала, че влиза в менопауза. Някакъв зверски херпес й излиза долу.
Абе работата е със цикъл зле, ама и без цикъл пак зле.

# 747
Този цикъл ми закъсня, дойде чак на 30-и ден, като гърдите ме скъсаха.Дойде без да зацапва, гърдите не спряха да ме болят и си тече вече 10-и ден, не точно като зацапване.Аман.

# 748
Оф аз като че ли се радвам, че поне от него се отървах. Гърдите и мен ме болят.

# 749
И аз имах същия проблем, докато ползвах Гинексид. Гинеколожката ми каза, че е доста агресивен и препоръча Vagoton. С него нямам проблем. Иначе за сухота ми препоръча глобули Feminella по определена схема. Ако те интересуват подробности, пиши ми, ще погледна в амб.лист.

Общи условия

Активация на акаунт