Отговори
# 555
  • София
И аз инах съученичка - роди в 11 клас. Стана частен ученик и си завърши. Но пък с бащата са си заендо и до ден днешен и имат още 2 деца след това. Simple Smile

# 556
Ранен секс винаги е имало. Ранен секс не значи бременност, но има и голямо значение контрола на родител.
Имахме съученичка, която в 4ти клас имаше цикъл от 3 години, физически си беше жена, с доста голям бюст, носеше сутиени и превръзки, докато аз съм играла още с куклички. Обаче кофти родители. Едно такова физически развито тяло, грабва доста погледи от батковците, в същото време, опита на дете на 10… Не й протече Ок живота. Не е имала ранна бременност, но пък на 20 имаше такъв богат опит, че вероятно аз на почти 40 нямам.
В същото време най-близката ми приятелка беше интимна с гаджето си от 16 годишна. Със знанието на майка си, разбира се с контрацепция, гостуваше й в тях, той беше студент първи курс. Моята майка не ми е позволявала да остава момче вкъщи с приспиване, дори е било абсурдно да го помисля, баща ми пък да заподозре…абсурд. Та се възхищавах колко разбрани и либерални са техните. Връзката с младежа приключи когато и тя самата стана студентка, но пък както майка й имаше доверие, така и тя го оправдаваше. Нядявам се и с моите дъщери да постигна това.

# 557
преди доста време следях темата, но ми се стори нерелевантна за моето положение, та я бях изоставила
сега, с разделението над 14г , мисля,че мога да я следя и да ми е по-полезна Heart

имах най-най-спокойните тийнки, до около 16годишни
сега са на 17 без един месец , но казвам на 17, защото истински прелом виждам в последните 3-4 месеца
промениха се, до степен да мислят за всичко, което понякога ми идва в повече
мислят за емоционалното състояние на майка си, включително
опитват се да ме пазят от неприятни сцени, като си ме знаят, че ще реагирам веднага като майка- орлица Flushed
опитват се, да си решават битките сами
в същото време, не им е достатъчен житейския опит, и някои прости ситуации ги виждат като нерешими, та се радвам, че поне там се допитват до мен

относно секса - наскоро бях писала в друга тема, за едно познато момиче на тяхната възраст, явно много шавлива, сега ще става майка
по този повод, говорихме надълго и широко- съвсем наясно са с всички препъни - камъни по този въпрос / превенция, доверие, отговорност.../ , все още нямат , и не са имали досега гаджета, и не знам как ще го бъде, така да се каже Сляпата неделя не ни е ударила още...

# 558
Скоро предстои на моето момиче есенна фотосесия бихте ли дали идеи за облекло? Проблема при нея е, че не носи рокли и поли

# 559
какво е есенна фотосесия?
вие ли я обличате? тя няма ли претенции?

# 560
Ако е за разни училищни албуми и т.н., съм оставила дъщеря ми да се облича, както реши.

# 561
Миналата година разглеждах албумчето на една 12-класничка - за част от есенните снимки момичетата бяха в нюанси на червено, бордо или топло кафяво, съответно момчетата бяха в нюанси на други 2 цвята (май бежово и изумрудено зелено) и снимките бяха много хармонични.
Като тип дреха - риза и/или фин пуловер с подходящи дънки.

# 562
Обикновено фотографът може да подаде насоки за подходящи цветове. Не е задължително да бъде с рокля след като не носи. Дънки, ризи, блузи, поли, карго дрехи...  Основно ще се забелязва младостта.

# 563
какво е есенна фотосесия?
вие ли я обличате? тя няма ли претенции?

Предразполагам много добре знаете какво е!
Разбира се, че НЕ я обличам аз и има претенции! В нашия град няма много избор на магазини и исках идеи за магазини.
Малко по спокойно...

# 564
Може би, ако обясниш, повече хора ще се включат. И аз не разбирам, какво е есенна фотосесия и за какво се прави.

# 565
Изобщо не стана ясно, че се търсят идеи за магазини. Що за тон?

Дънки и едноцветен пуловер/риза/блуза в зелено, бордо, охра, млечно бяло, петролено. Да се избягват дрехи с надписи, натрапчиви десени, с много детайли. Есента като тема търпи каре и плетени аксесоари.

# 566
какви ти магазини! изобщо не разбрах, че става дума за снимки в училище!

ама много претруфени подготовки за тия снимки  в България, ми се струват
тук учениците се снимат в забавни пози , на забавни места , чисти и спретнати, но с " нормалните " си дрехи ,особено по- големите ученици - 7ми, 8ми, 9ти клас
гимназистите не се снимат за албуми

# 567
Аз гледам поне да са сресани за годишната снимка на класа 😆
Голямата ходи на плитка и преди снимката я пуска, за да е на вълни.

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 06:26 от Eli..........

# 568
И аз не знам какви са тия есенни фотосесии. Имах абитуриент миналата година, нищо такова не се е случвало .. всички сезони ли ще ги снимат 🙄

# 569
  • София
Сефте чувам за фотосесии с класа. Че и есенни при това. Къде ги измислят тези дейнсти и за какво реално служи тази фотосесия?
Странно ми е, защото моята дъщеря постоянно се снима с приятелките си и фотосесии не им трябват. Blush

Общи условия

Активация на акаунт