Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №29

• 44 370
  • 758
  •   1
Отговори
# 120
Може ли да кажете кой е чая?
Не го намирам в сайта, който беше цитиран.
Извинявай, сега видях. Ето:
https://myherbs.bg/product/mioma-na-matkata-i-chast-bilkova-smes … lkova-smes-250-gr

В това има поне две глупости. Яж си по кило месо, което е явна лъжа, но спри да спамиш.
Ох… Joy

Последна редакция: сб, 24 авг 2024, 22:31 от Arwen Amarantha

# 121
Много интересни явления... то вярно че и ми подрани с един ден от и без това скъсения до 25 дни цикъл. Но и съм убедена че съм в овулация в момента, на 9тия ден... Чак така не ми се е случвало, обикновено на 12тия или 13тия някъде е. Преди да ми се скъси така цикълът даже обикновено на 14тия ден настъпваше.
При мен е с много забележима характерна слуз като желе, да не говорим че ако бях котка, още до обяд щях да съм събрала на половината град котараците с мяукане за внимание Joy Та, трудно е да пропусна кога е, не мисля че си въобразявам. Ама рано е, да му се не види...

# 122
  • Пловдив
Аз само да кажа, че е до ген о структура. Нищо друго. Имах и имам достатъчно жени  45+ и 50+, които ядат каквото си искат, не спортуват, в ред, след мено са и са кат струни. Природа. Няма как всички да сме еднакви.

# 123
И моята овулация е след цикъл, то няма как с къс цикъл да е като преди.Усещам си я.

# 124
И моята е след цикъл. Последните ми два цикъла обаче са по над 35 дни. За година назад имам такива от по 17 дни и от по 37 дни Cry

# 125
За пръв път ми се случва толкова рано да е, изненадах се. Не че мога нещо да направя де, ще трябва да свиквам явно. Но работя върху това да си нагаждам храната и фастовете спрямо цикъла и е дразнещо така.

# 126
Хора, всеки яде колкото може. Наистина на мен ми е вкусно и бих изяла, но корема ми не побира. Иначе съм лакома.
Ето в това е разковничето според мен.
Наистина всеки може да изяде различно количество храна.
Аз също съм от много ящните, съответно ям много. Точно като Стела - поне 2 пържоли, понякога и 3 с купа салата. Според изследванията, които си правя редовно, показателите са ми отлични. На фона, че преди да мина на този тип хранене и ядях от всичко, по малко, показателите ми бяха много лоши. А, и отслабнах 15 кила. На сегашните ми килограми съм била като 20 годишна. Поддържам ги вече 2,5 години с това обилно хранене.

Последна редакция: сб, 24 авг 2024, 22:35 от sharpy

# 127
На мен винаги около 9-10-11 ден ми е била овулацията. На 25 бях, като забременях на 9 ден. Вторият път пак така подобно. А цикълът ми беше като часовник на 28 дни.
Сега в най-добрия случай е на 25 дни, не ми се мисли ако има овулация кога би била Joy.

# 128
Това ми попадне като инфо днес:

# 129
И аз като вас, но не се оплаквам, квот-такова. И това ще мине. Simple Smile

Та по този повод попаднах нещо, което ми хареса и реших да го споделя. Дълго е и ще го скрия.
Рано ни е още за тези съвети, но натам отиват нещата....: smile:
„Мила моя, когато остарееш…
Скрит текст:
1. Не поучавай никога, никого. Дори ако си сигурна, че си права. Спомни си как това те е дразнело по твое време. И следвала ли си съветите на по-възрастните…

2. Не помагай, ако не те молят за това. Никога не досаждай. Не се опитвай да оградиш близките си от опасностите на света. Просто ги обичай.

3. Не се оплаквай! От здравето си, от съседите, от правителството, от пенсионния фонд! Не се превръщай в мрачната старица от пейката до входа.

4. Не чакай благодарности от децата. Помни: няма неблагодарни деца – има глупави родители, чакащи благодарност от децата си.

5. Не използвай фрази от типа: „Аз на твоята възраст…“, „Отдадох ти най-добрите си години…“, „Аз съм по-възрастна, затова зная по-добре…“. Това е непоносимо!

6. Ако имаш внуци, не настоявай да те наричат по име, а не „баба“. Глупаво е.

7. Не харчи последните си пари за подмладяващи процедури. Това е безсмислено. По-добре ги изхарчи за екскурзии.

8. Пази мъжа си, дори ако е сбръчкан, безпомощен, нацупен старчок. Не забравяй, че някога е бил млад, силен и весел. И навярно той е един от малкото, които те помнят млада, слаба и красива. И възможно е, той да е единственият, на когото сега си нужна…

9. Не се старай на всяка цена да надбягаш времето: да се оправяш с новите технологии, маниакално да следиш новините, постоянно да научаваш нещо ново, за да „не изостанеш“ от живота. Смешно е. Прави това, което ти харесва. Колкото можеш.

10. Не се обвинявай за нищо. Както и да е протекъл живота ти или този на децата ти, ти си направила всичко, което си могла.

11. Съхранявай достойнство при всякакви ситуации! До края! Постарай се, мила, това е много важно!!! И помни, че ако ти си жива до този момент, значи си нужна някому.“
Simple Smile

# 130
Да, това е характерно за пременото - ранната овулация. И при мен е така, със силно овулационно течение, което свързвам с висок естроген. Толкова силно съм имала само, като правех инвитро опитите и поемах бая дози хормони.

# 131
А при мен стана по-оскъдно, в млада възраст беше доста силно.

# 132
При мен последните месеци е доста изразено.

# 133
При мен винаги си е било изразено, то и не бих го нарекла течение, поне аз не го свързвам с такова, единствено като много по-млада имах кратък период в който вземах противозачатъчни, та за тогава естествено не е било така. Но то като няма овулация, няма и това.
Скрит текст:
Специфична слуз без цвят и мирис, която изглежда почти като желе. Слагам спойлер че нещо твърде образно стана

Но е трудно да се сбърка, аз и затова винаги съм си знаела кога е и се изненадах че сега толкова рано, плюс либидо за минимум трима и още разни дребни признаци и усещания. Досега все ми е съвпадало с когато и приложението с което си следя цикъла предвижда овулация. Нямаше и да обърна толкова внимание ако не беше толкова скоро след началото на цикъла.
Ама аз съм на 42 години, за кога да очаквам все нормално да ми е всичко Grinning По-млада няма да ставам от тук нататък. Тъй ще е то явно.

# 134
Да, точно за такова течение говоря, белтъкообразното.

Общи условия

Активация на акаунт