Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №29

• 44 325
  • 758
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Може ли да кажете кой е чая?
Не го намирам в сайта, който беше цитиран.

# 106
Има хора и хора, като почнете да се сравнявате… аз ям по малко, но често. Не мога да изям цяла салата, защото зверски се подувам. А обичам. Само това ми липсва. Но ям и тесто, и сладолед, понякога и бира. Ако иамам калориен дефицит - отслабвам, ако ще само торти да ям. Каквото, за щастие, не обичам. Но без тесто не мога. И картофи обичам. Важно е да ми е вкусно, ако ще само порция пържени картофи да изям за целия ден. И чипс си позволявам. И да, имам пет кила отгоре, ама тва е - само да не са повече, тия пет ту ги и а, ту ги няма. Да, трудно е с възрастта, но пък не ми и пука, като на 20. Всичко, което ми носи удоволствие е полезно. Искам да си изживея живота доволно, не с поглед в чинията.
Салата, за да те наяде трябва да има доволно количество протеини и/или мазнини. Накрая, като дръпнеш чертата, може да се окаже, че си изял калории за една баничка.

Последна редакция: сб, 24 авг 2024, 14:21 от Iseis

# 107
Така де, ама все пак е важно какво ядем, не само колко.По-добре салата с много полезни мазнини пред чипс.

# 108
Така де, ама все пак е важно какво ядем, не само колко.По-добре салата с много полезни мазнини пред чипс.
Точно така. Което не означава, че не можеш да смениш салатата с чипс понякога. Това исках да кажа. Този спор е, като яйцето или кокошката - като се подхване, край няма.

# 109
Всеки си знае какво да яде, кое му е вкусно и как отслабва. Аз обимам да ям, проклкто предпочитам солено пред сладко. Така съм от малка.

# 110
Аз пък обичам сладко и чипс и всякакви теста-умирам си, ама..😭😭😭 гледам да са изключение.Не съм ангел де, угаждам си понякога.

# 111
Аз спор не видях…. просто всеки си споделя какво предпочита да яде, какво му е вкусно. Аз от протеините направо имам чувството, че ще експлодирам , от доматките и чушчиците ми е лекичко, та макар и поляти с много зехтин….

Последна редакция: сб, 24 авг 2024, 19:54 от macadamia

# 112
Аз също не видях спор или налагане, всеки си споделя при него кое как. На всеки съображенията и състоянието са различни. И не са и константа, кой може да каже утре с какво друго ще се наложи да се съобразим? Особено пък в тая тема, дето главното е точно този период на промени, различен при всички и непредвидим.
Гледам да не се вторачвам ни в моята чиния, ни на другите. Аз много неща обичам, но дори и да не се ограничавам нарочно - аз пак няма как да ги изям всичките, то просто не е възможно физически Grinning Избор винаги се прави, независимо кой как го нарича и с какво точно се съобразява.

# 113
Оправдано ми е само смислено съобразяване на хранене и движение, за да е човек здрав и във форма, без изтрещяване.
Наскоро стигнах до същото заключение. Даже хич нямаше и да започвам тази диета, ако не беше повишената ми захар.
Аз също съм месоман, обичам мръвка, и без месо съм гладна.
Мимиииии 😍❤
Хора, какви са тези месаци?!? Аз толкова месо ям за година …. Хладилникът ми е пълен с домашни краставици и домати, яйца, козе сирене и кисело мляко. Има и хляб от лимец…..Това ми е менюто през лятото . Печените ми чушчици свършиха, но днес ще се поправя- нямам нужда от нищо друго.,
По всички групи и теми за автоимунни заболявания, първият съвет който се дава, е да се спре глутена и млечните. Та и това не е супер здравословно.
Отслабвам аз сега, обаче се усещам че от към енергия започвам да издишам, та трябва да променя нещо. Черпя ви с част моите домати:

Последна редакция: сб, 24 авг 2024, 15:38 от Lemy

# 114
Оооо, Леми, радост за окото и небцето….😍

# 115
Как обичам домати с плочка сирене... ммммм.

# 116
Калорийният прием, смятам за абстрактна величина. Никога не можеш да си сигурен колко ТОЧНО си поел. Нито колко си изразходвал.
За мен е абсолютно безсмислено упражнение, базирано на предположения. За мен, повтарям. Никога не съм броила някакви цифри.
Да, сигурно ако изяждаш на ден по 2 пасти и 1 чипс само, калориите да са по-малко, отколкото 2 тлъстички пържоли и 3 яйца с кашкавал. Но какво се случва в организма при първия вариант, според мен, никак не е за пренебрегване. Прецакване на обмяната и куп възпаления, като за начало.
По-важно ми е да съм здрава, а като следствие идва добрата форма.

# 117
Фастинг ми е втора природа. От години не закусвам, ям чак на обяд. Бирата ми е слабост. И винаги вечеря със салата и основно. 53 кг.откакто ходя на фитнес, иначе бях 54-55. Зимата бях стигнала 56 и не можех да се търпя. И корема започна да се свива. Днес примерно още не съм яла, на кафе и един айрян съм. В жегата хич не ми се яде, а и съботният ден заминава в пазаруване и обикаляне насам натам или басейн.

# 118
  • София
Калорийният прием, смятам за абстрактна величина. Никога не можеш да си сигурен колко ТОЧНО си поел. Нито колко си изразходвал.
За мен е абсолютно безсмислено упражнение, базирано на предположения. За мен, повтарям. Никога не съм броила някакви цифри.
Да, сигурно ако изяждаш на ден по 2 пасти и 1 чипс само, калориите да са по-малко, отколкото 2 тлъстички пържоли и 3 яйца с кашкавал. Но какво се случва в организма при първия вариант, според мен, никак не е за пренебрегване. Прецакване на обмяната и куп възпаления, като за начало.
По-важно ми е да съм здрава, а като следствие идва добрата форма.

В това има поне две глупости. Яж си по кило месо, което е явна лъжа, но спри да спамиш.

# 119
Говорим си с колежките. Имам всякакви - едната е в менопауза от раз, заради стрес и то на ниска възраст; друга - в менопауза от осем години, но горещите вълни я побъркват, дори понякога има ПМС. Другите сме почти на една възраст - обаче аз съм тази с късата клечка, другите нямат такива симптоми, за които коментираме тук повечето. Те изобщо не си правят изследвания, не ходят на преглед, защото този месец не им е дошло, или другия. Карат си спокойно и си свиркат. Става им топло понякога и дотам. Нямам колежки с тежки симптоми.
И аз съм с късата клечка, откакто започна ту да ми идва,ту да не ми идва всички болести ме налегнаха и според това,което чета периода ще е доста дълъг, дано издържа!!!
аз съм същата и вече се чувствам изтощена

Общи условия

Активация на акаунт