Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №29

• 44 379
  • 758
  •   1
Отговори
# 135
Това е цервикална слуз и се появява преди и по време не овулация:Заради фазите на цикъла и тя търпи промяна-от белтък става като бял крем, после воднисто и така следва цикличност.

# 136
Здравейте!От няколко дни усещам напрежение в гениталиите и изтръпване на краката,особено ако съм седнала или легнала.На 49 год съм и до сега не съм имала каквито и да е симптоми на менопауза(на това го отдавам)Имам час за гинеколог,но ако някоя дама е имала такива симптоми ще съм и благодарна да споделли как се е справила!Благодаря предварително!

# 137
Това звучи като проблеми в кръста-седалищен нерв.

# 138
По описанието, мисля, че проблемът е неврологичен.

# 139
Не всяко оплакване е от менопаузата. На тая възраст е съвсем нормално да се появят проблеми със здравето.

# 140
Здравейте и от мен.
Нова съм темата, изчетох някои от старите теми.
Почти на 39 г. съм с дете на 14. След доста голям стрес тази година - напускане на работа, притеснения за матури и здравословни проблеми в семейството, от началото на тази година започна скъсяване на периода между цикъла. Започна да ми идва на 21-25 дни, като често 1-2 дни преди да  дойде същинската менструация имам кафеникаво зацапване. Това, което най - ме притеснява е, че от април месец започнах да имам спонтанно изтичане на секрет от едната гърда, който беше прозрачно-жълтеникав. Посетих трима лекари, вкл. хирург-онколог, като и тримата заключиха, че гърдите са абсолютно чисти. Миналата седмица обаче, няколко дни след боледуване от ковид, секретът, който изтече беше ръждив, тъмен, бях и в цикъл. Веднага отидох на 4-ти мамолог, отново видим проблем в гърдите няма, но насочи към цитологично изследване на секрета, като според нея се касае за бактериална инфекция. Сега чакам резултата. Имам и записан час за гинеколог следващия месец. Наблюдавах, че секретът изтича около овулация, случвало се е и преди цикъл.
Дали някоя от вас е имала подобен проблем? Ужасно съм притеснена Sad

# 141
Здравейте и от мен.
Нова съм темата, изчетох някои от старите теми.
Почти на 39 г. съм с дете на 14. След доста голям стрес тази година - напускане на работа, притеснения за матури и здравословни проблеми в семейството, от началото на тази година започна скъсяване на периода между цикъла. Започна да ми идва на 21-25 дни, като често 1-2 дни преди да  дойде същинската менструация имам кафеникаво зацапване. Това, което най - ме притеснява е, че от април месец започнах да имам спонтанно изтичане на секрет от едната гърда, който беше прозрачно-жълтеникав. Посетих трима лекари, вкл. хирург-онколог, като и тримата заключиха, че гърдите са абсолютно чисти. Миналата седмица обаче, няколко дни след боледуване от ковид, секретът, който изтече беше ръждив, тъмен, бях и в цикъл. Веднага отидох на 4-ти мамолог, отново видим проблем в гърдите няма, но насочи към цитологично изследване на секрета, като според нея се касае за бактериална инфекция. Сега чакам резултата. Имам и записан час за гинеколог следващия месец. Наблюдавах, че секретът изтича около овулация, случвало се е и преди цикъл.
Дали някоя от вас е имала подобен проблем? Ужасно съм притеснена Sad

Доколкото знам от висок пролактин се наблюдава изтичане на секрет. Щом няма нищо в гърдите изчакайте си прегледа от гинеколог.  Аз съм на 39 години с дете на 16, но и на мен ми беше висок. Нямах изтичане на секрет, а само нередовен цикъл.

# 142
И аз съм имала секрет. Възпалена киста може би...

# 143

Ами уж кисти няма - никой не видя на ехографиите

# 144

Ами уж кисти няма - никой не видя на ехографиите
Въдпаление е, не се тревожи, щом толкоз доктори не виждат нищо...

# 145
Добре де, предмено ок, обаче аз втори месец до кървя след цикъл, не е обилно, някои дни зацапва, други си е като слаб цикъл, днес си е по-ярка кръв .Днес ми е 14-и ден.Миналият месец пак така беше.Нещо да ви идва на ум да включа като добавка? Бях на лекар на 22 юли.

# 146
Имала съм такова кървене еднократно. Тогава ми изписаха вечерна иглика. Не се повтори.

# 147
И при мен за 2г имаше два-три пъти еднократни, пих вечерна иглика, като реално почти не я спирам.В този случай съм почти постоянно с кръвотечение, къде силно, къде оскъдно, но присъстващо.

# 148
Самият цикъл също беше ужасна работа тогава и направо изтичах на преглед.

# 149
Тези дни ходих на профилактичен мамологичен преглед. Та, стана въпрос за вечерната иглика, и докторката ми обясни, че понеже увеличава естрогена, се препоръчва на жени в менопауза.
За тези в пременото не била подходяща, защото все още нямали нужда от допълнително естроген.
Аз съм я пила преди години, разбута ми цикъла, и я спрях.

Общи условия

Активация на акаунт