Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №29

• 44 382
  • 758
  •   1
Отговори
# 660
Няма да стане по-зле - цял живот си скубем краката, веждите и други работи и никъде не става по-зле, няма причина точно на брадата да стане. Евентуално от отскубване може само да се раздразни мястото или косъмът да поникне подкожно, ако си склонна.
Това казах горе, а не че не съм била схванала, че някоя си няма гъста брада.

Това е много относително и аз допреди 1-2 години имах 2-3 косъмчета, а сега станаха около 7-8, имам чувството, че постоянно се увеличават Weary
Е, то не е от скубането, ако се отстраняват с пинсета.
ДХЗ, трудно се виждат, но се личи, че са по дълги и тъмни от естествения мъх.

# 661
Космите са си били винаги там, фини и тънки, но под натиска на хормоните започват да се променят, удебеляват, да стават повече.Скубането няма никаква връзка.
Цялото ни тяло е покрито с косми.

# 662
Като сте на тема косми, да измрънкам аз, че на брадичката имам един отвратителен, дебел, черен косъм, който при всеки опит да отскубна с пинцета, си правя рана. Ни ленти го хващат, ни нищо. Всеки път с тоя скапан косъм се боря 15 минути, правя си хубава рана, но той пак НЕ е отскубнат! Чакам раната да заздравее, че и той да се покаже още повече, и на втория път вече успешно е премахнат. До следващия път. Гадното е, че като вземе да расте, тъй като е дебел и черен, стои като черна точка и много трудно се скубе пущината му.
Иначе от години си махам мъха на лицето с ленти и нямам проблеми, освен тоЗ гаден косъм.

# 663
Аз цял живот съм имала един чисто бял косъм на носа, който си пораства, когато си иска. Право нагоре.
Аз никога не успявах да го видя (хем тогава си виждах) гаджетата ми го виждаха, като съм в профил и ми го скубеха с пръсти Laughing.
Сега се сещам, че скоро не се е появявал.
Явно не е от сорта на старческата брада.

# 664
Не е, имала съм/има такива и аз.

# 665

Явно не е от сорта на старческата брада.
Ох, не мога ще умра - старческа брада. Joy

# 666
  • София
Космите ми по лицето са си все същите, сами някои са бели и по брадата се появиха 3 големи.
Иначе цикъла ми е точен, пак с много кръв, пак си пия лекарството и оцелявам.
Този път имах много изявен ПМС - подуване, нерви, главоболие, болки в гърдите - всички екстри.

# 667
  • София
Аз бих препоръчала лазер, преди да са побеляли космите.

# 668
Космите ми по лицето са си все същите, сами някои са бели и по брадата се появиха 3 големи.
Иначе цикъла ми е точен, пак с много кръв, пак си пия лекарството и оцелявам.
Този път имах много изявен ПМС - подуване, нерви, главоболие, болки в гърдите - всички екстри.
На всички в тази тема да кажа пийте цинк. Няма нищо друго , което да Балансира хормоните така добре и толкова нежно без странични ефекти  като цинка, нито билка, нито друг минерал, нито друго.. Намерете вашата форма на цинка , ако е в комбинация с минерала мед още по-добре. Yum
Да не е повече от 15 мг на ден. Няма да боледувате зимата.

Освен това давам и на ММ цинк , редуцира на половина хапчетата за диабета.

Последна редакция: пн, 14 окт 2024, 15:29 от La Gitana

# 669
  • София
Аз бих препоръчала лазер, преди да са побеляли космите.
Ай, сега ме подсети, че не трябва да са бели. Ще взема да го напрвя тоя мустак най-накрая.

# 670
  • София
Имай предвид, че има риск от пигментни петна. За това зимата и с постоянна слънцезащита.
Този риск, обикновено го спестяват. Аз нямах проблем по краката, триъгълника и ръцете. Сега правя на брада, но супер ме е яд, защото имам точно 3 косъма, а плащам като за 3000 🤣.

# 671
  • София
Значи, добре че си пропуснах часа в най-голямата жега. Че и без това имам склонност към петна. Даже май си имам ново, баш над горната устна...

# 672
  • София
Тогава не го прави, защото рискуваш да се сдобиеш с "мустаци" петна. Скуби си ги.

# 673
Аз нали писах, че направих първа лазерна на лице, но като ми махнаха мъха над горната устна и се вижда, че имам пигментация над нея, точно като мустак. Незнам с какво да се мажа там освен слънцезащитата.

# 674
Заради подуването на корема и още няколко оплаквания трябва да отида на гастроентеролог за ехография,жзнаете ли специално за ехография на червата на празен стомах ли е по- добре да се прави или може и да съм хапнала преди това.

Общи условия

Активация на акаунт