Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №29

• 44 259
  • 758
  •   1
Отговори
# 690
Аз съм пила този цинк, балансиран е с мед

https://bg.iherb.com/pr/jarrow-formulas-vegan-zinc-balance-100-v … ggie-capsules/278

# 691
Преди три месеца ми махнаха полип и от тогава нямам цикъл,последно  бях на преглед месец след хистероскопията и лекарката ми каза,че нормалното е до месец след подобна процедура да има цикъл.
Но и до днес нямам дори симптоми на цикъл или овулация, докторката ми каза че е добре след махането на полипа да има цикъл за да се изчисти матката, възможно ли е да влизам в менопауза или е прекалено съвпадение да ми спре точно след хистерото и има повод за притеснение.На 43 съм.

# 692
  • София
Преди три месеца ми махнаха полип и от тогава нямам цикъл,последно  бях на преглед месец след хистероскопията и лекарката ми каза,че нормалното е до месец след подобна процедура да има цикъл.
Но и до днес нямам дори симптоми на цикъл или овулация, докторката ми каза че е добре след махането на полипа да има цикъл за да се изчисти матката, възможно ли е да влизам в менопауза или е прекалено съвпадение да ми спре точно след хистерото и има повод за притеснение.На 43 съм.
Ами аз съм на 44 и съм в предменопауза вече, така че не е рано. Възможно е. И на мен 70 дни не ми дойде, имам и полип, който скоро ще ми махат.

# 693

Хистеректомията не е ли махане на матката?

# 694
  • София
Преди три месеца ми махнаха полип и от тогава нямам цикъл,последно  бях на преглед месец след хистероскопията и лекарката ми каза,че нормалното е до месец след подобна процедура да има цикъл.

Хистеректомията не е ли махане на матката?
Не само.

# 695
Хистеректомия- премахване на всички репродуктивни органи.
Частична хистеректомия- премахване само  на един от тях.
Хистероскопия- премахване на образувания в канала на шийката на матката или в нейното тяло.
Не са едно и също.

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 09:59 от ДХ3

# 696
La Gitana,
имали конкретен  цинк с мед, който да препоръчаш? Досега цинка го ползвам само при разболявания точно заради ефекта изчерпване на медта.
Не за съжаление, още съм в издирване на подходящия за мен. Бях взела един течен на ампули мисля че глюконат, още първата ампула като изпих и все едно течно злато пия,  оздравително го почувствах, но като го пихме двамата с мъжа ми и той свърши за отрицателно време.  И в местния био магазин питах една не много добра продавачка, тя ми подхвърли един и каза, че е подходящ и за заспиване, много силен 25 мг в комбинация с мед , мисля че хелатиран цинк. Изпих една таблетка сутрин и така ме изпраска , много тежък ми дойде, но пък целия ден нито съм имала топли вълни, нито нищо., и секс ми се доправи🤪🤪 2 дена спя като заклана, сънувам добри сънища, весело ми е , енергия бол.  Само че ми натежа, в щитовидната го усетих чак.
Така, че специално за мен по-добрия цинк е по-малко от 15 мг, човек няма нужда чак толкова много. Може би за много активни хора с по-динамичен начин на живот и спортисти. Ако едно време в спортното ни даваха толкова много неща, които сега приемам сигурно щяхме да печелим много медали 😂😂

# 697
Хубаво е да се изследват нивата на цинк,защото в излишък е токсичен.

# 698
  • Бургас
Да, мисля че 8-10 мг е дневната нужда за жени, а все пак цинк има в месото и други храни, аз преди няколко години го бях изследвала и беше ОК, та сега пия от време на време, но не всеки ден

# 699
Аз го пия само при разболяване или ако около мен е пълно със сополиви. Заедно с кверцетин и витамин Ц.

# 700
  • 1st floor
Кога започнаха при вас топлите вълни? Преди, заедно или след като почна цикълът да закъснява?
2020 за първи път ми прескочи 2-3 месеца. После уж беше редовен. След това правеше такива паузи 2 години. Миналата година изчезна за почти шест месеца, зимата се появи. Тази година юли дойде за последно и още го няма...Не пия никакви добавки и пр. Килограмите варират лято/зима както обичайното. Само по-трудно се свалят като че ли...Вълни нямам и се чудя ще ме подминат ли или на по-късен етап идват? На 45 съм. Най-лошото в последните две години са промените в лицето ми. Тялом и духом се чувствам млада. Smile

# 701
  • Пловдив
Мисля, че и трите неща са възможни. На някои със сигурност им идват на по-късен етап. А някои може и да нямат.
Аз лично не знам дали имам вълни. Моето лице винаги се е зачервявало лесно от нищо (усилие, вълнение и други емоции) и сега си продължава. Дори при ядене на люто се зачервявам. Но такова нещо, както се описват вълните, за минута-две загряване и после рязко да отпусне, не съм забелязала изразено. Веднага се разбирало, когато е топла вълна, ама друг път. Grinning Иначе през лятото започнах да се потя много, не само тази година.

Те всичките симптоми са такива, че не знаеш дали е перименопауза, или друго. Ето, забравянето например и аз го имам. А вчера се качих на автобус 27, убедена, че е единица, и чаках да дойде кондуктор, а там се купуват билети от шофьора и си пише, освен че номера го пише отпред. Нямам обяснение. Даже седмица не беше, да съм недовидяла цифрата. Когато зави по пътя на 7 и 27, до самото слизане бях убедена, че щом не е 1, значи е 7, ама не.

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 09:01 от Магдена

# 702
Аз сякаш още не съм усетила топли вълни. Rolling Eyes
На 47,5 съм.
Хубавото е, че понякога нямам никъкав ПМС, който на младини ми беше голяма мъка.
Засега по-скоро наблюдавам закъсняване на цикъла, вместо подраняване. Подраняването ми е било най-рано на 25-26-ти ден, а закъсняването докъм 40-50-ти...

# 703
Моя Цинк е с витамин Ц. Пия си го редовно, цяла година и на семейството давам в пролетно-есенния вирусен сезон. Цинка ми е 5 мг, Ц -300 в капсула са. Пия по две. Почти не боледувам от хрема, кашлица и подобни. Може би 1 годишно.Вит. Ц е диуретик, изхвърля ненужната вода също.  Тази комбинация, за мен лично подпомага имунната система, за другите ползи не зная, вероятно има...

# 704
На нас когато боледувахме от Ковид и особено когато детето се разболя ни казаха да му вземем Зинсед- това е Цинк, Селен, вит. Д и Ц. И сега му давам когато е болен и съм доволна. Обаче за себе си не съм се сещала да го пия от боледуването насам.

Общи условия

Активация на акаунт