Случи ми се нещо странно XXX

• 72 423
  • 793
  •   2
Отговори
# 720
  • Мадрид / София
Странно е наистина. Чакам продължението.

# 721
Виждала съм нещо подобно преди години.Беше 6 май, не помня годината обаче.Около 1-2 часа след полунощ, Беше  такова елипсовидно, не толкова ярко като на показаната снимка, на небето нямаше други облаци,а тпва нещо беше като водовъртеж, бавно се въртеше някак.Тогава даже събудих мъжа ми и големия син, опитах да снимам, но нищо не се виждаше.Погледахме известно време, но нищо не се случи и си легнахме.Мисля си, че е било някакво природно явление.

# 722
  • София
На снимката най-вероятно се вижда отражението на лампата в стъклото. Наскоро на моя снимка се получи такъв ефект. Видях го после, когато разглеждах фотото. Снимах отвътре, без да отварям прозореца.

# 723
Горкото коте как гледа с надежда да се стопли вътре. И гръбчето му цялото в сняг.

# 724
Raya и аз си го помислих, още повече че под “обекта” има и още подобни отражения - от пряко осветени от лампата предмети

Какво нещо е човека, обича загадките…

# 725
  • София
Горкото коте как гледа с надежда да се стопли вътре. И гръбчето му цялото в сняг.
Нарочно седи там, за да гледа как ѝ приготвям храната. Котката е дворна, не влиза вътре. Може да седне пред отворената врата и да е на топло, но няма да има гледка 🙂

# 726
Двете снимки не си приличат въобще - на първата обектът се вижда много ясно, на втората (светлинният ефект) е прозрачен.
Аз вече съм приела мисълта, че извънземни цивилизации посещават Земята и дори може би живеят тук.

# 727
  • София
Отчитайте и това, че едната снимка е направена през деня, па макар и с плътна облачност, а другата вечерно време.
За извънземните - нереалистично е да се мисли, че в цялата вселена само ние сме изтеглили дългата клечка.

# 728
За конкретната снимка, споделена от EmBrother, той е допълнил, че са обсъдили и други варианти. Отделно от това се споменава, че и други хора са го видели. На самата снимка има и отражение от светлина, но то изглежда съвсем различно от обекта, който коментираме.

# 729
  • София
Повторение, уточнение и допълнение.
С фотографията не сме скарани. Учил съм я даже 2-3 семестъра във ФЖ някога. Още имам работещ лентов апарат. Т.е. имам хабер, това исках да река.
Разликата в лещовидното светло петно в снимката на Рая и на "нашия норвежец" е видима - в неговата петното е плътно, запълнено осветено без отсенки.
Ако се вгледате леко увеличено - не, няма кой знае какви отразени от стаята предмети в стъклото (всъщност, един едър, отразен и един, поразмил се във фокуса и заради порцелановия си цвят - понеже вазата/чашата е на перваза в ляво на кадъра, а отражението е от абсорбатор). Обаче навън - улицата и сградите се виждат добре и външното улично осветление си е самостойно.
Преди да зачекнем "лещовиден облак", всъщност изобщо не зачекнахме какво се отразява, понеже той описа как са гледали и двамата на прозореца и "онова нещо" след още минута се е изнесло вертикално нагоре без следи. Т.е. размисли върху "отражения" отпаднаха предварително.
И после той звънна да дъщеря си, която дори му изпрати своята - оригинална снимка през вайбъра - и тя потвърди какво са гледали.

Само се шегувам, хубаво си обсъждаме (щом има какво и имаме група запалени любопитковци), но Ребел Ребел е и чел/а по-внимателно описанието ми.

А това червеното по-долу е снимка от 14 януари към 20.10 ч. от блок в Илинден с поглед посока над Люлинското небе. Хубаво е, че има за сравнение блок/покрив. Но - за съжаление - не е НЛО. Гледахме го ок. 5 мин. и се държеше като дрон. Често от долната му страна имаше и зелена светлина.Простите неща понякога си... изглеждат просто. Но не всички.
Скрит текст:
ПП. За да е поне малко странно, ще добавя, че жена ми направи 2-3 снимки с телефона, а аз уж заснех ок. минута видео. После се оказа, че от нейните има "запечатана" в апарата само 1 снимка, а моето видео изобщо го нямаше.

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 11:04 от EmBrother

# 730
  • Мадрид / София
Това от последната снимка е нещо като дрон. В САЩ преди около месец някъде са наблюдавали такива няколко на брой едновременно и изявлението е, че се знае какво е и от къде идва, но повече не се казва. Потърсете инфо за САЩ през декември месец беше.

# 731
Това червеното прилича на фенер, от тези които пускат по разни празници.

# 732
  • София
Дрон си беше, според нас. Гледахме го поне 5-8 мин. и имаше доста хоризонтални движения по права линия: във височина от Люлинското небе (Орионската част) към небето над Овча купел. Отдолу светеше в зелено (гаснещо), а отгоре си беше все червен. Снимката не го показва като живото оглеждане. Все пак, си е впечатляващо като изведнъж го "откриеш" в нощното небе и му следиш движенията.

За следващата история на "моя" БГ-норвежец се подгответе като прочетете какво е "хюлдра". Много народ там из северните земи са виждали какви ли не неща/същества, но споделят само помежду си. Но с хюлдрата в гората - ще е в друг пост нататък.
А иначе, има за 30 г. на Север моят човек още няколко случки. Че и една край Пд и наоколо при идване в Б-я предишен път...
Например: като видиш в гората пътечка, отъпкана с като бебешки стъпчици - ама видима пътечка. Води те до голям камък. Под него има дупка, дупчица. Широка 15-тина см. Ама не е нещо, което би забелязал, ако не си се спънал наоколо (т.е. не е джогинг пътека, дето минават сума ти хора ежедневно). И си видял (или си мислиш, че си видял) едни личица, хем детски, хем старчески, които ти се смеят.
Времето си върви. Престрашаваш се, споделяш със съседи. Те сбърчват лица, но някои връщат откровението с откровен въпрос: ти видя ли някакви "джуджета" там, личица на деца? Ти се "вкаменяваш" на свой ред. Мълчиш гузно. Докато един ти казва нехайно: Спокойно, няма да ти направят нещо лошо, те живеят под камъка/скалата.
И решаваш да скриеш кутия цигари в дупчица под тоя камък, заранта на път към магазина. Връщаш се - там си е. Отиваш следобед с изследователска цел: вече я няма. Такива работи край Берген.
(Връщам се от семейството - помолих да ми разкаже пак историята с хюлдрата, имаше нещо много смешно и направо комично, когато ни я разправи първия път. И той пак я разказа по същия начин и леко се обиди, ама аз накрая в болница бях, бе човек. А за "лещовидното нещо" наблегна само, че на другия ден, т.е. след 7-8 ч. от снимката - въпреки мълчанието на местната преса - в залива имало изплувала доста мъртва риба. С дъщеря му знаят, че са видели някакъв апарат в небето.)

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 12:12 от EmBrother

# 733
Лампа е, имам сума ти подобни снимки. Излизат с различна прозрачност, наситеност и форма, в зависимост от силата на крушката, формата на лампата и колко е тъмно/светло навън.

За кутията с цигари, някой съсед, на когото е разказвал или друг, който е чул от съседите, е отишъл да види мястото и е решил да я махне, за да не замърсява природата. Поне аз така постъпвам, когато открия нещо. А може и съвсем случайно да е попаднал страничен човек, едва ли е единственият, стигнал дотам. Но най-вероятно някоя животинка ги е отмъкнала. Не е добра идея да се оставят цигари така. Катерички и всякакви животни живеят по паркове и гори, събират си каквото намерят.

Дронове редовно пускат над София (обикновени хора), виждала съм и при нас, в осмицата съм. Някои ги качват в youtube, следи, може да видиш заснетото Simple Smile

# 734
  • Deutschland
В Берген живееше моя добра позната, но се върна в България и се промени доста. Не към добро. Мога да я попитам и нея за историята от там, може да е чувала или преживяла, но не знам дали иска вече комуникация. Както писах, промени се доста.

Общи условия

Активация на акаунт