Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 37

• 39 297
  • 827
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Това може да прозвучи малко расистко, даже не може ами ще, ама аз наематели индийци и китайци не бих пуснала.

Защо да е расистко?
Имота е твой и ти избираш кой да го наеме. Ако няма подходящ в момента може да се поизчака.
За мене е по-добре да загубя 1 - 2 наема, а не после да загубя много пари за ремонт. То и като няма кой да го направи...
Живяла съм в Москва, бях дете на дипломат. Там имотите за чужденци бяха собственост на фирма към тяхното МВнР и се даваха безразборно, по реда на напускане. Имаше българи, настанени в имоти след азиатци и африканци. Оплакваха се, че въпреки боядисването си е миришело на техните подправки,  наслоени тежки аромати освен от готвене и от начина на живот. В дипломатическия ни блок имаше всякакви народности - монголците напр. готвеха с овча лой,  слагаха я и на чая. Някакви тъмни  пък не даваха да се пръска против хлебарки - били свещенни души....
Да не изброявам всякакви навици и случки.

# 541

Аз бих го обявила като особеност на жилището на всеки кандидат наемател.
Обяви ли го - край. Не мисля, че колкото и на зор да си, ще се натресеш информирано и доброволно на проблеми.
От друга страна… мълчейки, вкарва в някаква заблуда нищо неподозиращите наематели, на които на първите 2-3 дни ще им стане ясно в ква лепкава кал са се натресли.

# 542
Ами расистко е,защото излиза, че определям какъв е човекът според расата и слагам всички под общ знаменател. Но да, предпочитам да не рискувам и да се надявам да попадна на един от 5-те процента индийци, които евентуално са чисти и поддържат, съжалявам.

# 543
Всеки е в правото си да решава кой ще живее в имота му,  предразсъдъците са неизбежни. И на мен не ми е приятно когато изискват от мен повече документи и проверки от да кажем един поляк, защото са се случили n на брой събития със сънародници и държавата е сложена в така наречен черен списък, ама така стоят нещата.

# 544
Тука не е расистко, ние нямаме такива закони. В САЩ обаче е - там ако откажеш на някой черен ще те съдят после. Можеш да му откажеш ако примерно кредитната история му е лоша или нещо такова. Но само защото е черен ако му откажеш - лошо ти се пише после.
След индийци се умирисва после всичко, даже и в блока може да се оплачат от тях защото и из входа се разнася. Готвят си техните манджи с много подправки, не че самите хора миришат. Хора като хора, но навиците им такива.

# 545
всъщност - и  те самите е възможно да миришат, понеже поемат подправките. гарантирам Simple Smile

# 546
  • Бургас
Glikoza, успех с новите наематели.
Аз също бих го дала през фирма за управление. Да видим с фирмата как ще се разправят тези луди.
Ама и не бих се съобразявала толкова. Но аз съм си дебелокожа, трудно ще ме изкарат от релси подобни съседи.

# 547
  • In the land of Never Never
Моят опит с работещи официално тук чужденци е, че си плащат редовно наема и разноските, независимо от националността. В крайна сметка, това е основното. Не бих казала, че амортизират повече апартамента, това е индивидуално. Този кандидат наемател ми показа снимка на жена си и петгодишното му момиченце, не се очакваше да бъдат повече хора. Дойде с преводачка от фирмата, в която работи. Изглешдаше, че е някакъв ценен кадър за тях. Минусът на чужденците е, че не могат да се оправят с някои битови неща, и търсят помощ, което е трудно да им откажеш, човешко е да помогнеш.
Имала съм индиец, имах и японка, любители на готвенето с подправки, но се измирисва след някоя седмица хигиенизиране на апартамента. То иначе подправките са много полезни, не случайно тези нации са доста по-здрави от европейците, не само от хранителните им навици разбира се. Yum
Ако са някакви имигранти, без да е ясно къде работят и как се издържат, разбира се, че и аз ще имам резерви.

За апартамента с крейзи съседите - все пак ще опитам да го давам под наем, вероятно чрез фирма. Просто да го затворя и никой да не живее там, би било любезно поощрение за тяхната агресия - ето, моля, осигурявам ви пълно спокойствие. Аз и без това половината от годината не живея там, пътувам. Не, такива хора не трябва да се оставят на спокойствие, защото като започнат да налитат на всички живущи подред, вече ще престанат да им обръщат внимание и ще стане ясно на всички, че са наистина луди. Има хора, които са непукисти. Ако  попаднат на такива, тогава на онези наистина ще им стане тясно тук, и може и те да решат да продадат това и да си купят друго жилище. В крайна сметка, това би било идеално за мен, но не смея да се надявам на такова развитие. Аз няколко пъти им писах във вайбрър, че решението за тях е да не живеят в етажна собственост, или да намерят жилище на последен етаж. Може пък в някакъв момент да решат така, знае ли човек.

# 548
  • София
Моите лични впечатления от наематели, които са от индийско-пакистански и регион произход, включително и източна Турция, сирийци, иранци, иракчани и т.н. е, че начинът им на живот, за жалост е в тотален разрез с нашите стандарти и оставят имотите напълно разрушени.
Мазнотията, с която готвят полепва по всичко, включително и по пода. В един от апартаментите бяха направили дупка в паркета, голяма, колкото обръч.
Аз никога повече не бих поела този риск, ако ще да дойдат с Барак Обама да преговарят.

# 549
  • In the land of Never Never
Моите лични впечатления от наематели, които са от индийско-пакистански и регион произход, включително и източна Турция, сирийци, иранци, иракчани и т.н. е, че начинът им на живот, за жалост е в тотален разрез с нашите стандарти и оставят имотите напълно разрушени.
Мазнотията, с която готвят полепва по всичко, включително и по пода. В един от апартаментите бяха направили дупка в паркета, голяма, колкото обръч.
Аз никога повече не бих поела този риск, ако ще да дойдат с Барак Обама да преговарят.
Аз предпочитам да видя е и да преценя. Всеки има в главата си някакви стереотипи, удобно е, събирателен образ на някаква група, в повечето случаи изграден на предишен опит.
И по отношение на българите на Запад имаше изградени стереотипи, поради това, че първи из Европа плъзнаха циганите с български паспорти. После българите понасяха последствията от изградения стереотип. Доста е обидно да те слагат под някакъв общ знаменател. Няма как да докажеш че не си такъв, вече предварително са те определили.
Ако не ми се види съмнителен, просто не го вземам. Доста българи не ми допадат също.

# 550
Ще помоля някой, който е дал жилището си под наем чрез фирма за управление на имоти да напише два-три реда. Ако се случи наемателя да е някой "костелив орех" какво повече може да направи от собственика.

# 551
Потърси назад в темите, писано е от личен опит включително.

# 552
teta75 аз, че все чета,  ама скоро не си спомням някой да е писал по въпроса. Та това са 37 теми, бе жена. Та рекох някой ей тъй наготово и с по-пресни впечатления да драсне два реда.

# 553
Аз помня, скоро беше..ма колко точно скоро, не знам.
Отрицателни са отзивите, мисля Фани беше разказвала за сблъсака, и /друг също. Пробвай с гугъл и бгмама и ключова дума, да търсиш ...

# 554
 Намерих с ключова дума. Ама нали не съм много млада/старичка съм, де/..... Та мерси много.

Общи условия

Активация на акаунт