След балове, изпити, точки, хазайки, кафето си пием пораслите майки

• 46 396
  • 752
  •   1
Отговори
  • София
*
*

От предучилищна до днес
Скрит текст:
Предучилищна набор 2005 - 1, 2, 3, 4, 5  
Първи клас - 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  
Втори клас - 21, 22, 23  
Трети клас - 24, 25  
Четвърти клас - 26, 27  
Пети клас - 28, 29
Шести клас - 30, 31, 32  
Седми клас - 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47
Осми клас - 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54,  55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63
Девети клас - 64, 65, 66, 67, 68
Десети клас - 69, 70, 71, 72
Единадесети клас - 73
Дванадесети клас - 74, 75, 76, 77
Кандидат-студенти - 78, 79, 80, 81
Студенти - 82
*
*

Последна редакция: нд, 15 сеп 2024, 23:38 от Спунк

# 1
  • Sofia
Пу първа в новата тема и благодарности на Спунк - като пчеличка събира цялата ни информация Revolving Hearts
Заглавието ме изпълва със спокойствие (представям си онази бухла, затворила блажено очи с чашка кафе в ръка). Обаче... някои още няма да си пием кафето Laughing

pisho, пак благодаря за подсещането - четох в дипляната, че трябва и за двата семестъра да изберат, а после забравих. Смятах кредитите и аз и точно с двата избираеми стават 60 за годината. От прочетеното правилно ли разбирам, че ако съберат 10х2 кредита от избираеми по-рано, накрая могат да не записват или това е било само в случая с индивидуалния план (Летящ змей)? И ако е така, дайте инфо, нататък по-трудни/скучни ли стават, има ли полза да изберат повече сега, ако за някои се знае, че минават лесно (може и на лично Hands Pray).

# 2
  • Варна
Благодаря и аз за темата!
Вчера докарахме девойката, чудно време за добре дошли в София Sad апартаментчето им е чудесно, малко чистене и да се огледат за липсващите им неща. Виждам я, че е притеснена , но поне лесно може да се прибира Simple Smile

# 3
  • София
Triger, чудесно заглавие си предложила, но го прочетох едва след като бях пуснала темата. Освен това не мога да подмина определението  дадено ни от Шарлотиния щеркич.

Последна редакция: нд, 15 сеп 2024, 23:28 от Спунк

# 4
Здравейте! Някой има ли справка с минималните балове от допълнителния прием на СУ от миналата година? Също така мислите ли, че имаме шанс с прилични оценки за някоя специалност? Писали сме много желания, все някъде трябва да ни приемат.

# 5
  • В средата на времето
Запис, дет се казва, и от мен.😃 Благодаря, Спунк за новата тема! 🤗🌷
Аз съм разделена на две. Половината от мен си пие кафето (почти),другата половина в пълни бойно и на педал започва от утре нови 12 години.😭😅

# 6
Чудесно заглавие, Спунк - баш в контекста!
Това с кредитите не ми е ясно изобщо, признавам. Ще трябва да се ограмотя по темата, че да има за какво да дудна.
Подредихме и ние квартирата, чудничко се получи. Като се върна към моето студентство, никакъв спомен нямам за покъщнина, как съм се пренасяла, подреждала и пр. Само емоция е останала като спомен.
Сигурно и при нашите тийнове ще е така.

# 7
  • София
Добро утро!
Спунк, благодаря за новата тема. Страхотно заглавие, носещо спокойствие. Дано я изпишем само с хубави думи за деца, разбрали всичко, без да се налага мама да се намесва.

Изида, шапка ти свалям и ти пожелавам 12 прекрасни години. А аз тържествено обещавам в 7 клас да пия бЕло с теб!

Ние вчера се разходихме до Брюж. Този град мирише на диабет. Има шоколад, мнооого шоколад. И ние се опитахме да го изядем и изпием целия. Мисля, че добре ни се получи, че зарязахме всичко и за един ден се сляхме с тълпите от туристи. А после, с удоволствие, се прибрахме в тихия Льовен.

# 8
Благодаря за новата тема, Спунк!
Хубави емоции да споделяме в нея!

# 9
Че сме порасли - спор няма! Дано са разумни наборите и ни оставят спокойно да си пием кафето без да се притесняваме за тях.  Супер заглавие, както винаги. Благодаря, Спунк.

# 10
Благодаря за новата тема и да я изпишем само с хубавини за порасналите ни деца!
СМ е още на ваканционна вълна, НБУ почват на 1.10. Имат опознавателна седмица от 24 до 27.09. И там събират кредити, но за Архитектурата, където е той, нямаше възможност да избира, само спорта е избираем. Извън специализираните предмети имат допълнително БЕЛ, чужд език, компютърни умения и увод в МАт.
Сега е на вълна листовки и кормуване , това го вълнува!
Успех на всички деца, които започват нов живот далеч от дома, а на майките спокойствие и вяра🍀

# 11
Здравейте! Някой има ли справка с минималните балове от допълнителния прием на СУ от миналата година? Също така мислите ли, че имаме шанс с прилични оценки за някоя специалност? Писали сме много желания, все някъде трябва да ни приемат.
Ето я справката: https://docs.google.com/spreadsheets/d/17Dd0s0FLyQ9FG9IlyJoB8HNk … 61#gid=1309622661
И темата за минимални балове в СУ: https://www.bg-mamma.com/?topic=1672925
Щом сте писали повече специалности, има голям шанс. От учебен отдел на СУ бяха казали на дъщеря ми, че предишни години приемали 90% от кандидатстващите за допълнителен прием. Със сигурност не важи за всички специалности, по-скоро предполагам, че е като общ резултат.

Успешна нова учебна година на всички ученици!

# 12
  • Разпиляна във въображението
Благодаря за темата!

Дъщеря ми започна да съставя списък. Дом.съвета на 42 б са обиколили стаите в общежитието и са отбелазяли къде трябва да се носят легла, бюра, столове. Оставяли бележки на съквартирантите да оправят стаите в ред, да направят място на новите попълнения... Сега се надявам на здраво легло. Дъщеря ми ще отиде на 20 септември и тогава ще я вкарат да види стаята.

Успех на всички!

# 13
Привет, привет😃 Благодаря, Спунк за новата тема! 🤗
Изида, честит ти първокласник!  Аз имам да се боря още 10 години с МОН, бррррр. Ужасявам се от броя помагала на децата в начален курс, умножили са се отново последните 10 години. Пишат и бришат децата, та чак забравят да мислят. Благодарна съм, че има прекрасни учителки третокласника, които тушират в голяма степен несъвършенствата на образователната система.
Най-големият студент е четвърти курс и така се е разработил, че сигурно ще разтегне завършването във времето. Първокурсничката очаква с желание началото, а дано е така и занапред!

Последна редакция: нд, 15 сеп 2024, 14:41 от Госпожа Рада

# 14
  • София
Спунк, благодаря за темата и заглавието за пореден път!

Смятах кредитите и аз и точно с двата избираеми стават 60 за годината. От прочетеното правилно ли разбирам, че ако съберат 10х2 кредита от избираеми по-рано, накрая могат да не записват или това е било само в случая с индивидуалния план? И ако е така, дайте инфо, нататък по-трудни/скучни ли стават, има ли полза да изберат повече сега, ако за някои се знае, че минават лесно (може и на лично Hands Pray).

Ани, от скорошния ми опит в СУ, по-скоро не, не може Simple Smile. Би могло, ако си записал повече от необходимите избираеми за съответния семестър и закъсаш на някой от тях, да си вземеш останалите и да продължиш нагоре, без да си го взел. Трябва да напълниш минимума за сезона Simple Smile Аз ги бях предОбрила моите и така и не успях да посетя единия от курсовете, защото се дублираше програмата. Така си хартиса, без последствия. Но в друг факултет и задочна магистратура. Не знам дали е принципно така за ЮФ. Трябва да се пита учебен отдел.

И аз да се наредя за същия съвет - кои са лесните избираеми и коя е най-удачната стратегия? Синът ми по усет си избра предметите - първия семестър заради латинския, втория - защото едното римско право го учат като задължителна дисциплина, реши, че е редно да си се мине и другата половина като избираема. Пък и преподавателят е един и същ, та..., май по-скоро избра Новкиришка, не точно предмета Simple Smile Дано не се спъне в прекалената си самоувереност, че понеже това му е интересно, ще му е лесно. В неговия случай най-важното е да му е интересно и да "кликне" емоционално с учителя, иначе мързелът му изяда главата.

Общи условия

Активация на акаунт