Къща на село - необходимост, мода или набутвация?

• 49 877
  • 1 243
  •   1
Отговори
# 1 080
  • Между гори и планини
Но пък НЛО има само в искърското дефиле 😂

# 1 081
  • София
Cafe, на селата по искърското дефиле големият проблем е липсата на вода. Като го оправят, ще се борят и с извънземните.

# 1 082
Не мисля, че има нещо за борене, просто ми е интересно, защото съм чувала тези неща от сериозни хора. Ако ни посещават извънземни, едва ли им се занимава с нас.

Както и да е, моята мечта е някой ден да си изкарвам прехраната с отглеждането и продаването на вкусни зеленчуци и плодове.

# 1 083
  • По света и у нас
Вие всъщност ми напомнихте, че аз съм била свидетел на НЛО около Ихтиман язовир Веринско. И колкото и абсурдно да звучи, не бях сама, гаджето ми от онова време ми е свидетел.

# 1 084
  • Между гори и планини
Най- много всъщност има до Карлуково 😊

# 1 085
Най- много всъщност има до Карлуково 😊
И след четвъртото или петото уиски... Laughing

# 1 086
Аз като ви казвам, че Джулай Морнинг стават чудеса... вий не, на Коледа било.

# 1 087
Вие всъщност ми напомнихте, че аз съм била свидетел на НЛО около Ихтиман язовир Веринско. И колкото и абсурдно да звучи, не бях сама, гаджето ми от онова време ми е свидетел.

Да, то там е възможно, ако е било на някоя практика вечер под въздействието на много алкохол.

# 1 088
  • По света и у нас
Абсолютно не бяхме пияни, той не можеше да носи въобще, а и  караше.  Търсехме усамотение, обаче нощта беше много призрачна  и не можехме да си намерим място. По едно време видях 3 звезди които се движеха странно (не бяха самолет, не беше падаща звезда, не беше сателит, беше си нещо друго). Исках да игнорирам обаче не можех, и в един момент за част от секундата небето светна, все едно метеор падна някъде в района ни. Ние тотално се оцъклихме. Преместихме се по-близо до базата. От там пак тези 3 звезди се виждаха как се моткат...

# 1 089
... и в един момент за част от секундата небето светна, все едно метеор падна някъде в района ни. Ние тотално се оцъклихме. Преместихме се по-близо до базата. От там пак тези 3 звезди се виждаха как се моткат...
Това не е НЛО, видяла си част от националния ни отбор по футбол.
И някой ги е щракнал преди това със светкавица.

# 1 090
Селото в което живея беше доста развито и напредничаво, но от години запада. Водата намалява и проблемът ще се задълбочава. Някогашните многобройни домашни животни и градини са силно намалели, освен с влошения климат си обяснявам изключителното и необичайно неплодородие, със увеличените площи със земеделски култури. Няма почти никакъв плод никъде, дали в специално поддържани насаждения, дали в горите. Преди се раждаше навсякъде в големи количества, и нито многобройния добитък, нито всяческото оползотворяване не успяваше да се справи с продукцията. Сега няма нищо, но например в съседните градове и села има навсякъде, даже в неподдържани имоти, или просто дървета на тротоара. Перспективите тук са лоши и ще става по-зле. Романтичен рай каквото беше някога и предизвикваше повсеместно възхищение, вече приключи.
Имотите в района са сравнително скъпи, и не става за бедни пенсионери примерно да си купят тук място за да си изкарат живота на спокойствие.

# 1 091
  • София
Наличието на вода според мен е основен фактор при избора на село. След това са другите в различен ред според нуждите и възприятията на всеки човек.

# 1 092
  • Пловдив
+1. И остава въпросът как да търсим информация за положението с водата.

# 1 093
Гледам,че има доста фирми предлагащи сондаж за вода. Вижте колко струва да проверят дали има вода във вашето село и да ви направят на бърза ръка един кладенец.

# 1 094
+1. И остава въпросът как да търсим информация за положението с водата.

Лесно. Обикаляйте лятото. Пуснете търсене по новините и фейсбук. Някои села са от години така. Като прочетеш, че от 2015-та пишат за проблеми с водата, значи е неспасяемо положението.
Кметът на Вакарел, вече не се сдържа:

Общи условия

Активация на акаунт